reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Marthi tak na polna. Na 3 do 4 dni. Babka obiecała, że nikomu w pracy nie powie ale cała firma będzie chuczec. Nie wierzę, że się cieszyła. Zareagowała bardzo pozytywnie

@roki1991 u mnie 9 tc 4 d

@Oczekujaca123 242 po godzinie po obciążeniu.

@Ganka ja biorę rano heparyne 0.6 wieczorem acard

reklama
@Marthi tak na polna. Na 3 do 4 dni. Babka obiecała, że nikomu w pracy nie powie ale cała firma będzie chuczec. Nie wierzę, że się cieszyła. Zareagowała bardzo pozytywnie

@roki1991 u mnie 9 tc 4 d

@Oczekujaca123 242 po godzinie po obciążeniu.

@Ganka ja biorę rano heparyne 0.6 wieczorem acard
A na czczo? A jak mierzysz w domu to jakie cukry? Pytam, bo ja mialam po 1h 208 czy 216 i nikt mniw do szpitala nie wyslal. Dostalam czas na ogarnięcie dieta i ani razu nie przekroczylam normy... czy u Ciebie dieta nie dziala ? Dlatego szpital ?

A na czczo? A jak mierzysz w domu to jakie cukry? Pytam, bo ja mialam po 1h 208 czy 216 i nikt mniw do szpitala nie wyslal. Dostalam czas na ogarnięcie dieta i ani razu nie przekroczylam normy... czy u Ciebie dieta nie dziala ? Dlatego szpital ?
Na czczo najwyższe 99. Po posiłku najwyższe 132. Po obciążeniu było 242. Ja byłam u diabetologa który pracuje w szpitalu ginekologicznym tam prowadzą poradnie diabetologiczna dla kobiet w ciąży. Lekarz stwierdził że jak biorę siofor to takich cukrów nie powinnam mieć.

Szpital dlatego że wg lekarza powinnam dostać insulinę zastrzyki

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie, trochę głupie :D bo mam 75 acard w domu, jak wezmę 2 tabletki to wiadomo że to 150, ale tak można czy lepiej kupić całościowo 150?

Ja brałam właśnie po 2 bo 150 drożej wychodzi [emoji16]
Jeśli masz 75 to bierz po dwie, a jeśli męczy Cię połykanie tabletek to acard 150 występuje w jednej tabletce ale nie jest to juz takie fajne serduszko ;) a ceny nie pamietam bo wykupowałam wtedy pół apteki...

Dziewczyny czy któraś z was miała podany accofil domacicznie?

Ja. W 2 cyklach. Niestety za pierwszym razem owu nie potwierdziłam monitoringiem, a prog był dziwnie niski 7 dpo. Wiec nie wiem czy owu była, pomimo Ovitrelle. W kolejnym cyklu owu nie było na pewno. Bo pomimo stymulacji lamettą, 3 ładnych pęcherzyków i aż 2 (!) Ovitrelle w różnych dniach żaden pęcherzyk nie pękł.
A endo jsk było słabe przed, tak było tez po :).
Kolejny cykl odpuscilam ze wszystkim, żeby się oczyścić. A w kolejnym wyprodukowała się Majeczka, którą powitamy 14.02 :)

Ostatnia edycja:
Witam [emoji6]
Dziewczyny, mam na brzuchu guzki po zastrzykach. Jeden ma jakby odczyn zapalny. Jest lekko zaczerwieniony, bolesny i twardy. Czy mogę go czymś potraktować? Myślałam żeby użyć A L T A C E T

reklama
Ja. W 2 cyklach. Niestety za pierwszym razem owu nie potwierdziłam monitoringiem, a prog był dziwnie niski 7 dpo. Wiec nie wiem czy owu była, pomimo Ovitrelle. W kolejnym cyklu owu nie było na pewno. Bo pomimo stymulacji lamettą, 3 ładnych pęcherzyków i aż 2 (!) Ovitrelle w różnych dniach żaden pęcherzyk nie pękł.
A endo jsk było słabe przed, tak było tez po :).
Kolejny cykl odpuscilam ze wszystkim, żeby się oczyścić. A w kolejnym wyprodukowała się Majeczka, którą powitamy 14.02 :)
Bo właśnie byłam wczoraj na wizycie u dr przybycienia. Dr paśnik zlecił przez dwa cykle podać accofil domacicznie a dr przybycień mówi że często jak tak poda to pecherzyki nie pękają... Nie wiem co robic....

Do góry