reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marzycielka81 - Glukometr używaj zawsze 1h po posiłku (w zależności ile dziennie masz ich jeść) + kontroluj cukier najlepiej na czczo. Jak cukier 1h po posiłku będzie wysoki, zmierz jeszcze 2h po posiłku. Pamiętaj, że w tym czasie nic nie jesz, pijesz tylko wodę. Kawa/Herbata w międzyczasie to jakby dodatkowy posiłek, który podnosi cukier. Możesz się spotkać z opiniami, że tylko słodka herbata podnosi cukier, ale powiem Ci szczerze, że ja pije gorzką czarną zawsze i po niej zawsze cukier idzie w górę. Ja czasem skuszę się na hebatę z rumianku z między czasie, ale nie sprawdzałam jak po niej cukier. A igły kupujesz np. w aptece lub w internecie, dedykowane dla Twojego glukometra (musisz mieć jego nazwę - u mnie te igiełki nazywają się podobnie jakoś jak glukometr).

@Dagmarka1991 - Witaj.

@olaa90 - Już 18+5tc? Wow! Czekam na zamkniętym na zdjęcie brzuszka bo pewnie już wybija:))

@basiawol - no to kciuki za Was! :)

@marshia - to leżonko i odpoczywanko ;* nie kuś losu nadmierną aktywnością ;* Już tak bliziutko!!!! Niecały miesiąc do CC. Ale zleciałooo....... szok!

@nafoczka @Destino - co u Was kochane?

reklama
Kochana po accofil szybciutko lec do Pasnika, 2dpt powinnas wziac pierwszy zastrzyk, jak sie rozpoczyna implantacja. Chyba ciut sie pospieszylas z tym transferem, hmmmm
Jesli sie uda to sęp intralipid jeszcze 2 i 4 tygodnie po transferze, bo te nk masz dosc wysokie. Encorton bym chyba brala 15mg...
Nie mam możliwosci z tym accofilem. Mieszkam w Warszawie a wizyte mam dopiero 25.01.U mnie jest poplatana sytuacja, musze zdążyć z ciąża jak najszybciej powodu pracy i przejęcia zakładu, ta immunologia bardziej jest robiona pod cala kolejna procedure gdyby transfer się nie udał, ale teraz myślę ze zrobiłam błąd bo mogłam odczekać i zrobić cała immunologie a transfer potem. Koszty sa niższe a mogłoby się udać. No cóż, teraz za późno. Liczę ze ten encorton i intralipd pomoże. Czy encorton to trzy tabletki powinnam brać? Czy jakoś to rozłożyć w ciągu dnia? Teraz biore dwie po 5mg po śniadaniu

Kochane,
Dzisiaj śpiewamy STO LAT naszemu @burczuś -siowi!!!!!!!!! [emoji173]️[emoji7][emoji6]

IMG_0560.JPG

@Zzzzzz a wiec przyłączam sie do diety tzn zaczynam mam nadzieje ze ogarne ciekawy ten substytut chleba jesli bedziesz miec jakies ciekawe przepisy podeslij. A czemu superfoods jak chlorella czy ashwaganda sa na nie dzilaja prozapalnie???????
Pobudzają układ immunologiczny. Zależy z czym masz problem. Przy Hashimoto absolutnie nie powinno się ich stosować. Jednym pomoga innym moga bardzo zaszkodzić. Nie skupiałabym się na suplementacji organizm sam się oczysci nie ma bata. 3 mam kciuki :)

@burczuś zatem wszystkiego naaajlepszego:*

Dziewczyny, moze kogos zaciekawi temat ziol ojca Sroki, ktore tutaj polecacie. Zaczęłam w tym cyklu je pić, żeby skrocic cykle, ktore po ciazy sie znacznie wydluzyly. Juz w pierwszym cyklu picia ziol, wszystko sie unormowalo. Zobaczcie na wykresy. Ten pierwszy zwykly cykl, ten drugi na ziolach. Zobaczcie tez jaki mocny skok temp tzn, ze silna owulacja

Załączniki

• 20190116_200652.jpg
    20190116_200652.jpg
    646,1 KB · Wyświetleń: 84
  • 20190116_200627.jpg
    20190116_200627.jpg
    744,1 KB · Wyświetleń: 87
Nie mam możliwosci z tym accofilem. Mieszkam w Warszawie a wizyte mam dopiero 25.01.U mnie jest poplatana sytuacja, musze zdążyć z ciąża jak najszybciej powodu pracy i przejęcia zakładu, ta immunologia bardziej jest robiona pod cala kolejna procedure gdyby transfer się nie udał, ale teraz myślę ze zrobiłam błąd bo mogłam odczekać i zrobić cała immunologie a transfer potem. Koszty sa niższe a mogłoby się udać. No cóż, teraz za późno. Liczę ze ten encorton i intralipd pomoże. Czy encorton to trzy tabletki powinnam brać? Czy jakoś to rozłożyć w ciągu dnia? Teraz biore dwie po 5mg po śniadaniu
A nie moglabys napisac do Pasnika maila? Na pewno szybko odpusze i moze udaloby sie na jutro chociaz zdobyc?
Encorton bierz rano 10mg i w poludnie 5.
Dziewczyny tu pisaly czego unikac na sniadanie zeby zoladka przy okazji nie zniszczyc. Tylko ze nie pamietam hmmm nabialu?

@burczuś spelnienia marzeń :)

@dżoasia @Baylee - tak dokładnie. Nie powinno się jeść sterydu z nabiałem. Najlepiej przyjmuje się na żołądek (przynajmniej u mnie) z czymś tłustym - jajko z awokado, jajko z franfurterkami, kanapki z szynką i majonezem itd. Wtedy jest git. Jak raz zjadłam z owsianką na jogurcie od razu mnie brzuch bolał.

A nie moglabys napisac do Pasnika maila? Na pewno szybko odpusze i moze udaloby sie na jutro chociaz zdobyc?
Encorton bierz rano 10mg i w poludnie 5.
Dziewczyny tu pisaly czego unikac na sniadanie zeby zoladka przy okazji nie zniszczyc. Tylko ze nie pamietam hmmm nabialu?

@burczuś spelnienia marzeń :)
Spróbuję. Chociaż ostatnio na odp prawie tydz czekałam. Do niego sporo osób pisze

@burczus spełnienia marzeń :)

@Baylee ja mam ahm 0.02 zdecydowałam się na komórkę dawczyni

@Marthi dziekuje

Zapisałam się do diabetologa na 25.01 na polna, prenatalne też na polnej.

Ogólnie to jestem zdenerwowana. Bo lekarz na koniec kazał przyjść jeszcze w 11 tc. Nie kazał robić żadnych badań. Też nie powtarzaliscie. Chociaż morfologia i rozmaz powinnam chyba zrobić. Poza tym rzucił tekstem, że nigdy nie wiadomo co w zarodku siedzi i teraz siedze i myślę co miał na myśli. Czy widział jakieś wady. Twierdził, że wszystko jest ok :(

reklama
@burczus spełnienia marzeń :)

@Baylee ja mam ahm 0.02 zdecydowałam się na komórkę dawczyni

@Marthi dziekuje

Zapisałam się do diabetologa na 25.01 na polna, prenatalne też na polnej.

Ogólnie to jestem zdenerwowana. Bo lekarz na koniec kazał przyjść jeszcze w 11 tc. Nie kazał robić żadnych badań. Też nie powtarzaliscie. Chociaż morfologia i rozmaz powinnam chyba zrobić. Poza tym rzucił tekstem, że nigdy nie wiadomo co w zarodku siedzi i teraz siedze i myślę co miał na myśli. Czy widział jakieś wady. Twierdził, że wszystko jest ok :(
Ja na badania jeszcze nie dostalam skierowan. Idę 5.2 i wtedy da a to będzie już 10tc tyle że jak bylam na samym początku w szpitalu to morfologie i te podstawowe mi robili.
Prenatalne udało mi się na nfz zapisać, chociaż nie spełniam warunków, ale mają jakiś rozszerzony program i jako że były 2 poronienia to krew i usg na skierowanie.

Do góry