Marthi
Fanka BB :)
@marzycielka81 - Glukometr używaj zawsze 1h po posiłku (w zależności ile dziennie masz ich jeść) + kontroluj cukier najlepiej na czczo. Jak cukier 1h po posiłku będzie wysoki, zmierz jeszcze 2h po posiłku. Pamiętaj, że w tym czasie nic nie jesz, pijesz tylko wodę. Kawa/Herbata w międzyczasie to jakby dodatkowy posiłek, który podnosi cukier. Możesz się spotkać z opiniami, że tylko słodka herbata podnosi cukier, ale powiem Ci szczerze, że ja pije gorzką czarną zawsze i po niej zawsze cukier idzie w górę. Ja czasem skuszę się na hebatę z rumianku z między czasie, ale nie sprawdzałam jak po niej cukier. A igły kupujesz np. w aptece lub w internecie, dedykowane dla Twojego glukometra (musisz mieć jego nazwę - u mnie te igiełki nazywają się podobnie jakoś jak glukometr).
@Dagmarka1991 - Witaj.
@olaa90 - Już 18+5tc? Wow! Czekam na zamkniętym na zdjęcie brzuszka bo pewnie już wybija)
@basiawol - no to kciuki za Was!
@marshia - to leżonko i odpoczywanko ;* nie kuś losu nadmierną aktywnością ;* Już tak bliziutko!!!! Niecały miesiąc do CC. Ale zleciałooo....... szok!
@nafoczka @Destino - co u Was kochane?
@Dagmarka1991 - Witaj.
@olaa90 - Już 18+5tc? Wow! Czekam na zamkniętym na zdjęcie brzuszka bo pewnie już wybija)
@basiawol - no to kciuki za Was!
@marshia - to leżonko i odpoczywanko ;* nie kuś losu nadmierną aktywnością ;* Już tak bliziutko!!!! Niecały miesiąc do CC. Ale zleciałooo....... szok!
@nafoczka @Destino - co u Was kochane?