reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marzycielka81 - Glukometr używaj zawsze 1h po posiłku (w zależności ile dziennie masz ich jeść) + kontroluj cukier najlepiej na czczo. Jak cukier 1h po posiłku będzie wysoki, zmierz jeszcze 2h po posiłku. Pamiętaj, że w tym czasie nic nie jesz, pijesz tylko wodę. Kawa/Herbata w międzyczasie to jakby dodatkowy posiłek, który podnosi cukier. Możesz się spotkać z opiniami, że tylko słodka herbata podnosi cukier, ale powiem Ci szczerze, że ja pije gorzką czarną zawsze i po niej zawsze cukier idzie w górę. Ja czasem skuszę się na hebatę z rumianku z między czasie, ale nie sprawdzałam jak po niej cukier. A igły kupujesz np. w aptece lub w internecie, dedykowane dla Twojego glukometra (musisz mieć jego nazwę - u mnie te igiełki nazywają się podobnie jakoś jak glukometr).

@Dagmarka1991 - Witaj.

@olaa90 - Już 18+5tc? Wow! Czekam na zamkniętym na zdjęcie brzuszka bo pewnie już wybija:))

@basiawol - no to kciuki za Was! :)

@marshia - to leżonko i odpoczywanko ;* nie kuś losu nadmierną aktywnością ;* Już tak bliziutko!!!! Niecały miesiąc do CC. Ale zleciałooo....... szok!

@nafoczka @Destino - co u Was kochane?

reklama
Kochana po accofil szybciutko lec do Pasnika, 2dpt powinnas wziac pierwszy zastrzyk, jak sie rozpoczyna implantacja. Chyba ciut sie pospieszylas z tym transferem, hmmmm
Jesli sie uda to sęp intralipid jeszcze 2 i 4 tygodnie po transferze, bo te nk masz dosc wysokie. Encorton bym chyba brala 15mg...
Nie mam możliwosci z tym accofilem. Mieszkam w Warszawie a wizyte mam dopiero 25.01.U mnie jest poplatana sytuacja, musze zdążyć z ciąża jak najszybciej powodu pracy i przejęcia zakładu, ta immunologia bardziej jest robiona pod cala kolejna procedure gdyby transfer się nie udał, ale teraz myślę ze zrobiłam błąd bo mogłam odczekać i zrobić cała immunologie a transfer potem. Koszty sa niższe a mogłoby się udać. No cóż, teraz za późno. Liczę ze ten encorton i intralipd pomoże. Czy encorton to trzy tabletki powinnam brać? Czy jakoś to rozłożyć w ciągu dnia? Teraz biore dwie po 5mg po śniadaniu

Kochane,
Dzisiaj śpiewamy STO LAT naszemu @burczuś -siowi!!!!!!!!! [emoji173]️[emoji7][emoji6]

IMG_0560.JPG

@Zzzzzz a wiec przyłączam sie do diety tzn zaczynam mam nadzieje ze ogarne ciekawy ten substytut chleba jesli bedziesz miec jakies ciekawe przepisy podeslij. A czemu superfoods jak chlorella czy ashwaganda sa na nie dzilaja prozapalnie???????
Pobudzają układ immunologiczny. Zależy z czym masz problem. Przy Hashimoto absolutnie nie powinno się ich stosować. Jednym pomoga innym moga bardzo zaszkodzić. Nie skupiałabym się na suplementacji organizm sam się oczysci nie ma bata. 3 mam kciuki :)

@burczuś zatem wszystkiego naaajlepszego:*

Dziewczyny, moze kogos zaciekawi temat ziol ojca Sroki, ktore tutaj polecacie. Zaczęłam w tym cyklu je pić, żeby skrocic cykle, ktore po ciazy sie znacznie wydluzyly. Juz w pierwszym cyklu picia ziol, wszystko sie unormowalo. Zobaczcie na wykresy. Ten pierwszy zwykly cykl, ten drugi na ziolach. Zobaczcie tez jaki mocny skok temp tzn, ze silna owulacja

Załączniki

• 20190116_200652.jpg
    20190116_200652.jpg
    646,1 KB · Wyświetleń: 82
  • 20190116_200627.jpg
    20190116_200627.jpg
    744,1 KB · Wyświetleń: 85
Nie mam możliwosci z tym accofilem. Mieszkam w Warszawie a wizyte mam dopiero 25.01.U mnie jest poplatana sytuacja, musze zdążyć z ciąża jak najszybciej powodu pracy i przejęcia zakładu, ta immunologia bardziej jest robiona pod cala kolejna procedure gdyby transfer się nie udał, ale teraz myślę ze zrobiłam błąd bo mogłam odczekać i zrobić cała immunologie a transfer potem. Koszty sa niższe a mogłoby się udać. No cóż, teraz za późno. Liczę ze ten encorton i intralipd pomoże. Czy encorton to trzy tabletki powinnam brać? Czy jakoś to rozłożyć w ciągu dnia? Teraz biore dwie po 5mg po śniadaniu
A nie moglabys napisac do Pasnika maila? Na pewno szybko odpusze i moze udaloby sie na jutro chociaz zdobyc?
Encorton bierz rano 10mg i w poludnie 5.
Dziewczyny tu pisaly czego unikac na sniadanie zeby zoladka przy okazji nie zniszczyc. Tylko ze nie pamietam hmmm nabialu?

@burczuś spelnienia marzeń :)

@dżoasia @Baylee - tak dokładnie. Nie powinno się jeść sterydu z nabiałem. Najlepiej przyjmuje się na żołądek (przynajmniej u mnie) z czymś tłustym - jajko z awokado, jajko z franfurterkami, kanapki z szynką i majonezem itd. Wtedy jest git. Jak raz zjadłam z owsianką na jogurcie od razu mnie brzuch bolał.

A nie moglabys napisac do Pasnika maila? Na pewno szybko odpusze i moze udaloby sie na jutro chociaz zdobyc?
Encorton bierz rano 10mg i w poludnie 5.
Dziewczyny tu pisaly czego unikac na sniadanie zeby zoladka przy okazji nie zniszczyc. Tylko ze nie pamietam hmmm nabialu?

@burczuś spelnienia marzeń :)
Spróbuję. Chociaż ostatnio na odp prawie tydz czekałam. Do niego sporo osób pisze

@burczus spełnienia marzeń :)

@Baylee ja mam ahm 0.02 zdecydowałam się na komórkę dawczyni

@Marthi dziekuje

Zapisałam się do diabetologa na 25.01 na polna, prenatalne też na polnej.

Ogólnie to jestem zdenerwowana. Bo lekarz na koniec kazał przyjść jeszcze w 11 tc. Nie kazał robić żadnych badań. Też nie powtarzaliscie. Chociaż morfologia i rozmaz powinnam chyba zrobić. Poza tym rzucił tekstem, że nigdy nie wiadomo co w zarodku siedzi i teraz siedze i myślę co miał na myśli. Czy widział jakieś wady. Twierdził, że wszystko jest ok :(

reklama
@burczus spełnienia marzeń :)

@Baylee ja mam ahm 0.02 zdecydowałam się na komórkę dawczyni

@Marthi dziekuje

Zapisałam się do diabetologa na 25.01 na polna, prenatalne też na polnej.

Ogólnie to jestem zdenerwowana. Bo lekarz na koniec kazał przyjść jeszcze w 11 tc. Nie kazał robić żadnych badań. Też nie powtarzaliscie. Chociaż morfologia i rozmaz powinnam chyba zrobić. Poza tym rzucił tekstem, że nigdy nie wiadomo co w zarodku siedzi i teraz siedze i myślę co miał na myśli. Czy widział jakieś wady. Twierdził, że wszystko jest ok :(
Ja na badania jeszcze nie dostalam skierowan. Idę 5.2 i wtedy da a to będzie już 10tc tyle że jak bylam na samym początku w szpitalu to morfologie i te podstawowe mi robili.
Prenatalne udało mi się na nfz zapisać, chociaż nie spełniam warunków, ale mają jakiś rozszerzony program i jako że były 2 poronienia to krew i usg na skierowanie.

Do góry