reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@bertha ty chyba ostatnio dopytywalas o ta irygacje z wody utlenionej. Wiec na poprzedniej wizycie mialam podobno jakies bakterie bo zapach byl sredni , wiec zalozyla ze to bakterie beztlenowe dlatego dala te globulki. Zmienila na wode utleniona i od piatku do dzis nie ma sladu bo jakichkolwiek uplawach, brzydkim zapachu itp. Powiedziala, ze dawno nie widziala tak czystego wnetrza [emoji14] takze polecam. I za kazdym razem podmywam sie mydlem z nanosrebrem. ;)

Moj poprzedni wpis zaginął w morzu postów to ponawiam pytanie może mi któraś poradzi.
Podwyższone fsh 9.30 (przy normie do 12.5) czy moze byc problemem? Ginek zlecił mi hormony a wczoraj miałam kontrolę u endo i zwróciła uwagę na ten wynik. Jest w normie ale jej się nie do końca podobał. Do ginekologa idę 5.11 więc szukam narazie informacji czy to istotne.

@Oczekujaca123 napisz proszę o tej wodzie jeszcze raz bo nie mogę się dokopać do tego postu :(
Mi lekarka zalecila kuracje 7dniowa : kupic strzykawke 10tke i wode utleniona 3%. Ja mieszam wode utleniona (na oko :p) z woda przegotowana i wstrzykuje sobie do pochwy , potem podmywam.sobie zewnetrze czesci , bo zazwyczaj wiecej zrobie tej mieszanki a nie chce zeby stala [emoji14] czynnosc powtarzac 7 dni rano i wieczorem, potem kupic globulki vitagyn C i przez 10 dni stosowac, oprocz tego dzis zalecila mi trivagin dodatkowo doustnie podobno bardzo dobry.
Na koniec kąpieli przemywam sobie miejsce intymne mydlem z nanosrebrem. I dzis widac bylo efekty :)

Moj poprzedni wpis zaginął w morzu postów to ponawiam pytanie może mi któraś poradzi.
Podwyższone fsh 9.30 (przy normie do 12.5) czy moze byc problemem? Ginek zlecił mi hormony a wczoraj miałam kontrolę u endo i zwróciła uwagę na ten wynik. Jest w normie ale jej się nie do końca podobał.
A jak wyglada obraz usg z 2-3dc? Ile widać pęcherzyków antralnych? Właściwie obraz ważniejszy niż sam wynik z labu.
Podwyższone może wskazywać obniżoną rezerwę jajnikowa ...

@anna_kat. Dziekuje w czwartek bede w domu w Berlinie to wysle.
A robili Ci w DE kiry ?
Jeszcze nie, ale myślę, ze ta babka zrobi wszystko juz z immunologii, zobaczymy. Wpisz sobie sylke reichel fentz, u niej sie wszystko zalatwia telefonicznie albo mailowo. Sciagasz formularz z jej strony, wypełniasz i wysylasz razem ze skierowaniem od domowego albo gina. Pare tyg pozniej przysylaja Ci probowki, domowy pobiera krew, wysylasz to (jesCze nie wiem jak) a ona po paru tyg przysyla wyniki, recepty itp. Ja jestem na razie na etapie zdobycia skierowania, ide do domowego, bo to jedyna osoba ktora mi je moze dac. Moja gin i klinika sa wielkimi przeciwnikami immunologow. Za kiry sie placic, cos ponad 100, nie pamietam dokladnie, ale resztę robi na kase.

A jak wyglada obraz usg z 2-3dc? Ile widać pęcherzyków antralnych? Właściwie obraz ważniejszy niż sam wynik z labu.
Podwyższone może wskazywać obniżoną rezerwę jajnikowa ...
Teraz jest pierwszy cykl po zabiegu. Ginek dal skierowania i tyle powiedział że jak zrobię żeby się z nimi pokazać. Nie powiedział nawet kiedy robić. Poszłam w 3 dc na badania nie wiedząc nawet że to odpowiedni czas. Dopiero teraz to wyczytałam. Czyli lepiej będzie w następnym cyklu podejść na usg w tym czasie?

Teraz jest pierwszy cykl po zabiegu. Ginek dal skierowania i tyle powiedział że jak zrobię żeby się z nimi pokazać. Nie powiedział nawet kiedy robić. Poszłam w 3 dc na badania nie wiedząc nawet że to odpowiedni czas. Dopiero teraz to wyczytałam. Czyli lepiej będzie w następnym cyklu podejść na usg w tym czasie?
A jaki zabieg miałaś?
Tak, jeżeli ogarnięty gin to patrząc na wyniki powinien ci zrobić to usg w 2-3dc. Tylko taki całościowy obraz pozwoli wyciągnąć jakieś wnioski.

reklama
Jeszcze nie, ale myślę, ze ta babka zrobi wszystko juz z immunologii, zobaczymy. Wpisz sobie sylke reichel fentz, u niej sie wszystko zalatwia telefonicznie albo mailowo. Sciagasz formularz z jej strony, wypełniasz i wysylasz razem ze skierowaniem od domowego albo gina. Pare tyg pozniej przysylaja Ci probowki, domowy pobiera krew, wysylasz to (jesCze nie wiem jak) a ona po paru tyg przysyla wyniki, recepty itp. Ja jestem na razie na etapie zdobycia skierowania, ide do domowego, bo to jedyna osoba ktora mi je moze dac. Moja gin i klinika sa wielkimi przeciwnikami immunologow. Za kiry sie placic, cos ponad 100, nie pamietam dokladnie, ale resztę robi na kase.
Myśle właśnie o konsultacji u niej... tylko nie wiem czy to ma sens... bo nie wiem czy mogłaby mi zlecić coś czego nie miałam... no i u mnie to nie przez kasę tylko prywatnie by poszło...

A jakie są terminy do Maliny? Przyjmuje nowe pacjentki?
Szukam, szukam.... i nie wiem co dalej.

Do góry