reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny ja znow odnosnie tej bety ale Wolna Beta Hcg , ja sobie badam ya zwykla i jest ok. Ale gin zalecila wolne beta hcg i takie zbadalam i zglupialam... bo ani norm do tego nie ma ani nic.. a moj wynik <2 czy ktoras wie po co to sie bada i co to.ma byc ? :/
Screenshot_20181029-152711.jpg

Załączniki

• Screenshot_20181029-152711.jpg
    Screenshot_20181029-152711.jpg
    41,6 KB · Wyświetleń: 1 825
reklama
@edloteh zdaje sie, ze na watku ciaze po poronieniu zakonczone sukcesem @porzeczka1234 dala do zamieszczenia przeliczniki heparyny na dawki. Rzuc okiem. Tyle juz przestudiowalas, to moze ci pomoc w dyskusji z lekarzem jak bedzie wystawial recepte. Najtanszy jest refundowany neoparin i ogolnodostepny (ok 5, niecale 10 pln). Ta sama substancja clexan juz 40pln oczywiscie na ryczalt. Ceny fragminu, czy faxapirine nie znam.

@Oczekujaca123 to beda piekne widoki na usg

@maa821 to juz cos jestes w szpitalu, a myslalas, ze bedzie gorzej. To niefortunne spotkanie wspomnien moze byc pomocne. Czasem warto pozwolic sobie odreagowac, zwlaszcza jesli wszystko wydaje sie swieze. To dobry czas, bo niedlugo bedziesz tulic maluszka. I naprawde lzej bez bagazu wczesniejszych doswiadczen. Ja tez z pewna piekna historia Tosi odreagowywalam wlasne straty. Pozwolilam sobie, skoro temat do mnie wrocil jak zywy. To naprawde pomaga

@dżoł mi Sydor nawet polecal bardziej neoparin niz clexan. Poprzednia ciaze mialam na neoparinie. Ta zaczelam od clexan. Ale raz nie bylo i dostalam neoparin. Badany czy nie widze u siebie roznice. Po clexan wciaz bola mnie zyly, po neoparin nie. Nie wiem jakie swinstwo ma w sobie, ale moje cialo na nie reaguje. A syn poki co ma sie dobrze.

@Paulina_merysiejka tak samo tlumaczyl Sydor i dodal, ze po co przeplacac
Licze na te piękne widoki jutro :))

Znacie może ginekologa dr Krekora z Łodzi?
Bylam dziś na wizycie kontrolnej u endokrynolog. Z jej strony mówi że jest wszystko ok. Tsh unormowane i tylko je kontrolować.
Przejrzała też wyniki hormonów co zlecił mi ginek i mówi że fsh nie do końca jej sie podoba. Robione było w 3dc i wynosi 9.30 przy normie do 12.5. Powiedziała że co prawda jest w normie ale mogłoby być niższe.
Mówiłam jej o heparynie że ginekolog wrazie ciąży ja wprowadzi, jak narazie bardziej profilaktycznie bo z wyników nic nie wychodzi. To poradziła żebym jeszcze się skontaktowała właśnie z tym lekarzem z Łodzi ze podobno dobry jest w takich przypadkach po poronieniach.

@kasiula222
Odnosnie badan w Prokocimiu dorzuce jeszcze woje 3grosze :)
Allo mlr zrobisz tylko we wt, sr i czw, material pobieraja od 7.30 do 9 lub 10. 330zl, trzeba byc z mezem.
Kiry - nie umawialam sie, koszt 360.
Cytotoksycznosc - nie wiem ile kosztuje, ale trzeba sie umawiac.
Najlepiej moze sobie przedzwon i bedziesz wszystko wiedziec. Jesli chodzi o kolejki to warto jechac tam wczesniej i byc ok 6.30 juz bo czasem jest duzo ludzi. Alee nie zawsze, kiedys czatowalam od 6.20 bo chcialam byc pierwsza - spieszylo mi sie do pracy, a po mnie przyszly jeszcze tylko 2 osoby ;)

@Porzeczka1234 w przyszlym cyklu, ale @ mysle do ok tygodnia powinna byc! Wiec koncowka listopada moja :D przelot blizniakowy :D

Kobity madre glowy a czy ktos w krk prowadzi ciaze na metforminie przynajmniej w pierwszym trymestrze?????

reklama
Do góry