reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Szczescie1986 to co Pasnik nie zlecił żadnych badań czy robiłaś coś u siebie? Skąd ta pewność że z Tobą wszystko w porządku?

@Oczekujaca123 może tobie nie potrzebny steryd ale może zapytaj tego immunologię czy by Ci nie dał źle się wyraziłem czy nie ma u Ciebie wskazań ja czarownica mówię że wszystko będzie dobrze!

@plastulinka kciuki
Kochana to moja już 2 klinika i w jednej i w drugiej nie widza problemu we mnie jedynie licZa na szczęście
Odwiedziłam Pasnika sama i zrobiłam u niego badania i zalecił mi immunosupresje ,ale ze teraz po leczeniu pudło powtórzyłam badania ANA i kolejnej immunosupresji przechodzić nie musze gdyż wynnik jest negatywny jedynie zwiększył mi encorton

reklama
Dziewczyny, dziś biel vizira na teście
To dobrze, już myślałam że na wariata będę musiała biegać po lekarzach i błagać o encorton. Wszystko ma swój czas. Ja wierzę że będę mamą.

@Oczekujaca123 encorton jest na przeciwciala nie tylko zespół antyfosfolidowy są jeszcze przeciwciała / jajnikowe, łożyskowe, plemnikowe komórki NK których chyba nie badałaś możesz powiedzieć że nie zdążyłaś zbadać itd i czy nie widzi wskazań bo powód straty do końca nieznany jeśli powie że nie trudno ale może da Ci min dawkę !

@plastulinka to cieszę się że na spokojnie bedziecie działać i na wszystko będziesz miała czas aby się przygotować do ciąży. Na pewno będziesz mamą!

@Oczekujaca123 warto leki wprowadzić jak najszybciej po teście nie miałaś ustalone z lekarzem co w razie ewentualnej ciąży?
Mialam mialam .
Recepte wypisala mi juz w sierpniu. Ogolnie to tak:
Po pozytywnym tescie :
Neoparin 0.8
Euthyrox 50(caly czas tak biore plus zbadac tsh)
Prenatal uno
Magnez (ale to tez caly czas biore)
Glucophage zostawic do 12tyg
Jedynie o ta luteinie nie dopytalam... ale mam wiec nie zaszkodzi. Nic innego nie zalecono.... zreszta konsultowalam tez z hematologiem genetykiem i immunologiem i tez mowia o neoparin i prenatal uno lub inne metylowane w zaleznosci od poziomu i kontrola tsh ze zwiekszeniem ewentualnie dawki... wiec w sumie jestem zabezpieczona na to co moge... tak mysle... konsultowalam to tez z drugim gin i to samo zalecal..

@Oczekujaca123 standardowy zestawik jak mój. Luteinę do tego miałam 2*100 mg tak pisze Malina profilaktycznie i warto brać nie zaszkodzi a pomaga podtrzymać ciąże. Mniejsza dawka niewiele robi moim zdaniem

Ja tez heparyne brałam wieczorem acard rano. Lekarka mowila že obojetne. A ja sobie wymyslilam ze skoro w nocy się nie ruszam to lepiej zastrzyk na noc.

Plastulinka a nie sikalas przypadkiem na facelle? Mnie raz oszukał. Przy becie 0 pokazał 2 kreski

reklama
@Oczekujaca123 standardowy zestawik jak mój. Luteinę do tego miałam 2*100 mg tak pisze Malina profilaktycznie i warto brać nie zaszkodzi a pomaga podtrzymać ciąże. Mniejsza dawka niewiele robi moim zdaniem
Tez ostatnio bralam 2x100 wiec teraz tez bede az do wizyty i zobaczymy co powie... dobrze ze mam

A no i biore tabletki na cisnienie tez mam z poprzedniek ciazy (musialam zmienic te co teraz bralam)

Mam nadzieje ze ten zestawik standardowy nie bedzie zly...
Dzis jeszcze podpytam immunologa o steryd jak porzeczka1234 radzila. Na pewno spytac nie zaszkodzi...:)

Do góry