reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

To super, nie często można spotkać takich lekarzy w szpitalu, przejętych swoim zawodem. Mam nadzieje, ze zaraz wrócisz do domu i będziesz o Was dbała.
Czyli jednak dziewczynka, nie miałam nosa,że wygląda jak mój Franek ;-)

reklama
W sumie to lekarz z na 100% płci nie potwierdził. Stwierdził tylko, że nie ma siysiaka i na 100% będziemy wiedzieli na polowkowym. A to juz za 4 tyg :) jednak nie udalo mi się doczekać bez usg do polowkowego ;)

Podobno heparyne powinno podawac się wieczorem (ja mialam rano) z uwagi na większą możliwość wystepowania zakrzepow w nocy w pozycji leżącej (logiczne więc dlaczego dostawalam rano?) A acard w odstepie 12 h od heparyny zatem rano ;) ale to już wiedziałam wcześniej od dziewczyn (nie od profesora). Encorton rano do posiłku (ale to też już tutaj przerabialysmy) . Luteine mam 2 razy dziennie po 2 tab zeby nie powodowac odruchow wymiotnych 3 razy dziennie.

No siusiak już raczej nie urośnie :) U nas na genetycznym powiedział, że prawdopodobnie chłopczyk, a na połówkowym przyłożył sondę, zabrał (miałam ekran przed sobą) i zapytał czy chcemy znać płeć, przyłożył jeszcze raz "patrzcie". Jaja jak berety :) Przepraszam za słownictwo, ale nawet my widząc pierwszy raz dziecko w tym wieku na usg nie mieliśmy wątpliwości. Akurat tak się ułożył :) Płeć nie ma dla nas znaczenia wiadomo, wtedy czułam, że to chłopczyk, teraz nie wiem. M mówi, że skoro daje mi tak żołądkowo popalić to dziewczyna ;)

Ale o acardzie nie wiedziałam, lece zaraz wziąć. Bo zawsze brałam wieczorem, a na noc robiłam zastrzyk z clexane. Szit, nie wiedziałam...

Dziewczyny podczytuję Was czasem, jeśli któraś jest zainteresowana to mam do oddania encortoni luteine pod język
Co, do heparyny i acardu sama po długich miesiącach leczenia w końcu wyjaśniłam u hematologa do którego chodzę, jak z godzinami przyjmowania tych leków, czy rano- czy wieczorem? Powiedział mi, że heparyne w zastrzykach to rano, bo sprawdza się działanie badanie po 4 godzinach od zastrzyków i acard też rano. Nie ma żadnych problemów z łączeniem a takie rozdzielanie, że jedno niby na rano a drugie na wieczór, to zabobony.Generalnie mam do niego zaufanie, bo to jedyny specjalista, którego u mnie się poleca w mieście i nie tylko...dostanie się do niego prywatnie w tym roku już jest niemożliwe;/

Nut w późniejszej ciąży skoki ciśnienia (a zwłaszcza nadciśnienie) są niebezpieczne. Natomiast ja na samym początku ciąży po encortonie miałam zwiększone ciśnienie. Normalnie mam 90/50 a wtedy miałam 130/70. Jak odstawiłam encorton to wszystko wróciło do normy.

Nafoczka mnie w tym roku ominęło badanie bilansu, uzgadnianie kont, sald itd :) A też co roku to przeżywałam, 2 lata temu mieliśmy mega kontrolę to nawet byłam na prochach i cieszyłam się że akurat nie jestem w ciąży. Na szczęście jak wrócę w maju to będzie po wszystkim:) Też jestem księgową.

Ja acard, encorton brałam rano a wieczorem fraxiparinę.

Iris
u mnie w 15tc moja ginka na bardzo kiepskim USG stwierdziła dziewczynkę i się nie pomyliła. Tak już zostało:) Ale faktycznie w Gamecie dopiero w 20tc lekarz z całą pewnością potwierdził płeć:-)

Modlimy się wszyscy za Pietruchę i Juleczka....

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny Julian odszedl byl silnym walecznym chlopcem. [*]
Niech ich anioły mają w opiece swoich rodziców.

edit.
Dziewczyny Agnieszka jest osoba osoba ktorą podziwiam ktora daje tyle szczęscia i radości na codzień, jest tak dzielna i waleczna osoba że brak mi słów dlaczego los robi im taką krzywdę.

Aga Najszczersze kondolencje i wyrazy współczucia.
Niech anioły mają Was w opiece w tym trudnym czasie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry