reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@oxzekujaca123 u mnie jak było plamienie to owulacja mi się przesuwala albo jej nie było wcale, pamiętam że kiedyś lekarz wspominał mi o tym że może to świadczyć o problemach z progesteronen
Tylko , ze jak dwa razy pojawiło sie plamienie to dwa razy po ok 3 dniach mialam usg i dwoch roznych gin potwierdziło, ze owu byla... i to w sumie bylo delikatne plamienie. Teraz tez czulam bol jajnika potem bol jak na okres o te plamienie tym razem brazowe... kurde sama juz nie wiem...
Warto zbadac Progesteron? Jak tak to kiedy ?

reklama
Tylko , ze jak dwa razy pojawiło sie plamienie to dwa razy po ok 3 dniach mialam usg i dwoch roznych gin potwierdziło, ze owu byla... i to w sumie bylo delikatne plamienie. Teraz tez czulam bol jajnika potem bol jak na okres o te plamienie tym razem brazowe... kurde sama juz nie wiem...
Warto zbadac Progesteron? Jak tak to kiedy ?
Wydaje mi sie ze mi lekarz badal badal progesteron w kazdej fazie cyklu i robil do tego usg.
Ja po poronienu mialam jakis cyrk tez brudzilam taka jakbym smoła a miesiaczka trwala 2 dni. Nigdy dotad nie bolal mnie brzuch przy owu a po poronieniu przez dwa cykle czulam ogromne kłucie w jajnikch. Organizm musi do siebie dojsc. Mnie lekarz tłumaczyl ze te brudzenia sa wynikiem oczyszczania sie macicy.

Wydaje mi sie ze mi lekarz badal badal progesteron w kazdej fazie cyklu i robil do tego usg.
Ja po poronienu mialam jakis cyrk tez brudzilam taka jakbym smoła a miesiaczka trwala 2 dni. Nigdy dotad nie bolal mnie brzuch przy owu a po poronieniu przez dwa cykle czulam ogromne kłucie w jajnikch. Organizm musi do siebie dojsc. Mnie lekarz tłumaczyl ze te brudzenia sa wynikiem oczyszczania sie macicy.
Czyli wszystko bylo ok ?
U mnie na usg do tej pory ok... ale mialan tylko dwa razy i to po owu. Moze glupie pytanie, ale jakby nie bylo owulacji to chyba lekarz by to widzial a nie mowil, ze juz po?
U mnie tez troche smola taka. ;/ a do tej pory 2@ i oby dwie normalne 4-5dniowe intensywne jak zwykle.

@Oczekujaca123 pomimo brudzen i kluc udało się więc bylo chyba ok. Na wszelki wu zbadaj hormony natomiast nie stresuj sie tym plamieniem bo tak jak wspomnialam moze sie jeszcze oczyszczać wszystko i niekoniecznie musi miec zwiazek z owu.

reklama
@marzycielka81 - tak byłam, u mnie zaleceniem jest Encorton 10 mg od 1dc. Według niego szczepienia nie dla mnie. Mówił, że mało prawdopodobne by pomogły. Immunosupresje, intralipidy itd. też odrzucił.

@olaa90 - Ty agentko, jednak nie usunęłaś konta? ;)
aaa już doczytałam... hehe! Co z tym hsg - kiedy miałabyś mieć je robione?

@burczuś - nie jest łatwo, ale na szczęście dziś już piąteczek:)
A jakie masz wyniki, ze doszedl do takiego wniosku?

Do góry