reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@oxzekujaca123 u mnie jak było plamienie to owulacja mi się przesuwala albo jej nie było wcale, pamiętam że kiedyś lekarz wspominał mi o tym że może to świadczyć o problemach z progesteronen
Tylko , ze jak dwa razy pojawiło sie plamienie to dwa razy po ok 3 dniach mialam usg i dwoch roznych gin potwierdziło, ze owu byla... i to w sumie bylo delikatne plamienie. Teraz tez czulam bol jajnika potem bol jak na okres o te plamienie tym razem brazowe... kurde sama juz nie wiem...
Warto zbadac Progesteron? Jak tak to kiedy ?

reklama
Tylko , ze jak dwa razy pojawiło sie plamienie to dwa razy po ok 3 dniach mialam usg i dwoch roznych gin potwierdziło, ze owu byla... i to w sumie bylo delikatne plamienie. Teraz tez czulam bol jajnika potem bol jak na okres o te plamienie tym razem brazowe... kurde sama juz nie wiem...
Warto zbadac Progesteron? Jak tak to kiedy ?
Wydaje mi sie ze mi lekarz badal badal progesteron w kazdej fazie cyklu i robil do tego usg.
Ja po poronienu mialam jakis cyrk tez brudzilam taka jakbym smoła a miesiaczka trwala 2 dni. Nigdy dotad nie bolal mnie brzuch przy owu a po poronieniu przez dwa cykle czulam ogromne kłucie w jajnikch. Organizm musi do siebie dojsc. Mnie lekarz tłumaczyl ze te brudzenia sa wynikiem oczyszczania sie macicy.

Wydaje mi sie ze mi lekarz badal badal progesteron w kazdej fazie cyklu i robil do tego usg.
Ja po poronienu mialam jakis cyrk tez brudzilam taka jakbym smoła a miesiaczka trwala 2 dni. Nigdy dotad nie bolal mnie brzuch przy owu a po poronieniu przez dwa cykle czulam ogromne kłucie w jajnikch. Organizm musi do siebie dojsc. Mnie lekarz tłumaczyl ze te brudzenia sa wynikiem oczyszczania sie macicy.
Czyli wszystko bylo ok ?
U mnie na usg do tej pory ok... ale mialan tylko dwa razy i to po owu. Moze glupie pytanie, ale jakby nie bylo owulacji to chyba lekarz by to widzial a nie mowil, ze juz po?
U mnie tez troche smola taka. ;/ a do tej pory 2@ i oby dwie normalne 4-5dniowe intensywne jak zwykle.

@Oczekujaca123 pomimo brudzen i kluc udało się więc bylo chyba ok. Na wszelki wu zbadaj hormony natomiast nie stresuj sie tym plamieniem bo tak jak wspomnialam moze sie jeszcze oczyszczać wszystko i niekoniecznie musi miec zwiazek z owu.

reklama
@marzycielka81 - tak byłam, u mnie zaleceniem jest Encorton 10 mg od 1dc. Według niego szczepienia nie dla mnie. Mówił, że mało prawdopodobne by pomogły. Immunosupresje, intralipidy itd. też odrzucił.

@olaa90 - Ty agentko, jednak nie usunęłaś konta? ;)
aaa już doczytałam... hehe! Co z tym hsg - kiedy miałabyś mieć je robione?

@burczuś - nie jest łatwo, ale na szczęście dziś już piąteczek:)
A jakie masz wyniki, ze doszedl do takiego wniosku?

Do góry