reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@marshia ja to myślę trochę jak Malina że jakby od witamin ciąża zależała to by połowy społeczeństwa nie było ;)
Bralam Femibion teraz biorę Prenatal choć nie jestem przekonana bo ma dużo żelaza a ja go mam dużo a żelazo to znowu zaparcia. Jak mnie brzuch boli a to często mam niestrawność to nie biorę wcale. Antyreklama ;)

@Porzeczka1234 @bertha @dżoasia to opinia innego immuno z Łodzi oraz kilku lekarzy z klinik niepłodności. Oni zalecają przerwę przy in vitro. Jak jest naprawdę, nie wiem, bo od wujka nigdy tego nie usłyszałam, ale może dlatego że nie planowałam podchodzić do stymulacji po szczepieniach. Ze znajomych mi dziewczyn znam 3 przypadki nieudanych stymulacji (czytaj dużej porażki, słabe zarodki albo ich brak). Może to przypadek... ale lepiej być ostrożnym. A może to jest tak, że laski biorą immunosupresje przed szczepieniami, i to ona jest problemem.... a może chodzi o jakąś ekspresję białek... zgaduj zgadula [emoji6]

@marshia ja femibion 2 na drugi trymestr właśnie , ze względu na ten jod moja Endo nie kazała dużo brać moje tsh żyło własnym życie do 16 tygodnia później dawka eutyroxu 100 mg zaczynałam od 25 i wszystko było ok.

@edloteh dziękuję na pewno jeśli się zdecyduje na te szczepienia to pogadam z Malina jeszcze raz a na pewno jestem trochę bardziej wyedukowana jeśli chodzi o immuno.

@Totois30 cudo !

@marshia ja od poczatku metylki zamienilam na prenatal kierowalam sie zaleceniami genetyka dla mam z mutacja i według opinii pana tabletki .
Mimo niedoczynności i zawartego jodu tarczyca caly czas pięknie wspolpracuje wyniki ciagle ladne witaminki sie fajnie wchlaniaja . Zmieniajac na duo mozesz miec na poczatku problemy z toaleta bo zawiera zelazo ale jak sie je duzo warzyw i plynnych rzeczy wszystko sie reguluje w miare bo wiadomo ciaza ssma przez siebie robi rewolucje zoladkowe . Nie musze sie faszerowac innym zelazem dodatkowo juz a hemoglobina ponad 12 sie utrzymuje . Polecam tez herbatke z pokrzywy a bardziej sok z pokrzywy dziewczyny doradzily i tez sie fajnie sprawdza aby uniknac anemii. Ja jestem zadowolona z witaminek ale to juz musisz dobrac do siebie [emoji4] ja np femibion odrzucilam zupelnie ze względu ze w moim przypadku sie nie przyswajal zjadlam 3 paczki jak bylam wczesniej w ciazy a wyniki byly bez rewelacji kwas poza norme zupelnie plus homocysteina wysoka zapasy oddalam kuzynce . Wiec zalezy co komu podejdzie

U mnie hemoglobina powyżej 13 zawsze, wiec z tym nie problem... gorzej z tymi zaparciami :/. Wczoraj błonnik nie zadziałał, ciekawe czy dziś zadziała. Do tego codziennie maślanka, 2 jabłka, 2 l wody i nic z tego... wiec prenatal duo mnie jeszcze bardziej w tej sytuacji zapcha, a codziennie nie mogę pic lactulosum :(.
A ile do femibionu dołożyłyscie dha i jakiej firmy?

U mnie hemoglobina powyżej 13 zawsze, wiec z tym nie problem... gorzej z tymi zaparciami :/. Wczoraj błonnik nie zadziałał, ciekawe czy dziś zadziała. Do tego codziennie maślanka, 2 jabłka, 2 l wody i nic z tego... wiec prenatal duo mnie jeszcze bardziej w tej sytuacji zapcha, a codziennie nie mogę pic lactulosum :(.
A ile do femibionu dołożyłyscie dha i jakiej firmy?
Tez taka mialam zawsze 13.6 ale czasami z tygodniami to wiesz lubi leciec bo dzidzi czerpie .
Ja to mam refluks i jelito drażliwe i zaparcia całe zycie , ale dajemy rade nie ma zle juz [emoji4] nie pije nic obecnie najgorzej bylo miedzy 14-16tc jakos potem juz ok

reklama
@marshia femibion 2 ma dwie tabletki jedne to witaminy 2 to dha niestety z zaparcia współczuję miałam to samo co mi pomogło trochę surowy burak jakiś 10 min po zjedzeniu leciałam na wc obierałam pół średniego ale zjadłam 5 gryzów i leciała i jeszcze morele suszone. Na mnie nie działało nic żadne kieszonki soki z kapusty ogórków buraków nawet śliwki suszone w wodzie .

Ostateczności to lactulosum i czopki!

Do góry