reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Alusia ja nie robiłam pappa, zabrakło mi odwagi. Amniopunkcja nie wchodziła w grę, więc bałam się co bym zrobiła z wynikami. Ale trzymam kciuki i stresuję się Waszymi.
Esperanza mam nadzieję, że jelita wytrzymają :-) Masz encorton czy metypred?
Dziewczyny czy bierze któraś Duphaston? Mam niewykorzystane recepty na zbyciu i jeszcze jakieś zapasy w domu.

reklama
Ewa ja biorę dupka. Chętnie przygarne jak nie potrzebujesz.

Enya to możliwe oczywiście. Moja bratanica miała trzy miesiące, ale np mój Franio kazał nam czekać do 10 mż. I jeszcze czekamy na piątki.

Nafoczka mój M nawet nie dopuszczał takiej myśli, że ma badać armię. Jego stareotypowe myślenie doprowadza mnie do szału czasami.

Ewa - Metypred. Mam brac 16 mg dziennie wedlug Immunolog z Trojmiasta, wedlug ginekolog 4 mg lub 8mg, a prof Jerzak to obojetne ile, wiec chyba bede brala najpierw na przemian 16/12 i zejde do 12mg i chyba od tej dawki bym chciala zaczac w ciazy, ale stersuje mnie to, ze tak sama musze kombinowac.

Esparanza, Alusia tak własnie chodzi o ten "kubeczek" i hop... własnie o to chodzi, że juz raz był i mogłam mu powiedzieć przy pierwszysm podejściużeby to zrobić, tylko skąd niby miałam wiedziec, ze wyjdzie niefajnie.. a tak humotrystycznie to, gazeta mu sie ponoć nie podobała :-D
Kruszka "armia" przegrzana chyba czy coś, a że mąz mundurowy to byc może. Niby ja widze w opisie, ze wszytko w normie ale lekarce sie nie widzi. Zapodałabym wyniki ale nawet nie wiem co z nich napisać.
Iris ja w ciąży miałam takie dziwne "parcie", że załatwiałam sie lepiej i częściej niz normalnie. Śniadanko i siup ;) może tak właśnie czasem jest
Ewa- pokaż lekarzowi język :-p

Cześć dziewczyny,
Mam do Was pytanko, a właściwie dwa :)
Pierwsze do dziewczyn, które badały nk na lindleya - nie mogę się tam dodzwonić, a nie wiem, czy można je zrobić tak "z biegu", czy trzeba się jakoś wcześniej umawiać? chciałabym je zrobić jutro, razem z ANA...
Drugie do tzw. ogółu - czy w temacie homocysteiny i mutacji może pomóc mi hematolog? Zapisałam się na zaś, bo mam hematologa w pakiecie, wizyta też jutro, jak myślicie, może coś pomóc?

U mnie chyba naprzemian, raz zaparcia raz luzniej. Chyba nie mam się czym przejmować. Dzis z rana pawik, a juz myslalam ze zostawily mnie w spokoju.
Ewa ale ten lekarz to wredota. Rozmnazaj się dziewczyno żebym miała kogo uczyc :)

Moj eM chodził grzecznie na badania armii chociaż wyniki miał srednie. Napatrzyl się na moje poswiecenie i tez chciał cos w tym kierunku zrobić.

Ja jeszcze pappa nie odebrałam. Napisze dzis maila z prosba o przeslanie wyników. Moze dobre dusze wysla bo ja aby do nich dojechac musze poswiecic 40 min w jedną stronę.

Sykatynka - NK na lindleya to Lodz czy Warszawa? bo ja nie pamietam ulic. Jesli w Wawie to chyba Apolinka mi pisala, ze zrobila tak z marszu.
A hematolog, dobry hematolog to jak najbardziej może Ci pomoc. Moj badał homocysteine, ale mam niska, wiec nic z tym nie robił. Zlecił mi natomiast Acard na cale życie, bo ja mam aż 3 mutacje=Trombofilie.

Esperanza - lindleya to warszawa :)
Nie wiem czy hematolog jest dobry, zobaczymy :) co prawda w lux medzie, a zaczynam myśleć, że tam ciężko o dobrego specjalistę...
Chodzi mi o to, żeby ktoś mi pomógł podjąć decyzję, czy przy podwyższonej homocysteinie mogę podchodzić kolejny raz do starań, czy nie....
Ja Acard też biorę, chociaż mam jedną tylko mutację, ale homocysteina wysoka, jutro robię badanie kontrolne, mam nadzieję, że się obniżyła chociaż troszkę...

U mnie też w porządku, chociaż rano wyczułam twardnienie macicy, dokładnie jak w 1 ciąży. Wtedy skończyło się szpitalem i fenoterolem, teraz się martwię o tyle, że fenoterol wycofano w zeszłym roku. Ale mam nadzieję, że jeśli raz dałam radę, to dam i kolejny. Duphaston postanowiłam powoli odstawiać zgodnie z zaleceniem doktora, ale luteiny nie będę zmniejszać. Super, że Pappa wyszła ok, nic się nie chwaliłaś :-)
Portia ja też mam nadzieję, że skończy się na strachu, trzymam kciuki za wyniki.
Iris odstawiłaś już steryd? Jak wrażenia?

Fenoterol w szpitalu jest, tylko w tabletkach nie ma ;)

Przepraszam.ze się nie odzywam ale leżałam.z Piotrusiem na zapalenie płuc w szpitalu :(

reklama
Do góry