reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Misiejek nie pobraly mi drugi raz krwi, bo wyniki oglądałam w domu i tu się dopiero gapnelam, gdy sprawdziłam dodatkowo na paragonie, że nawet za nie nie placilam. Także niezauwazyly.
To niczego nie zmieni, dziś skończyłam 9 tc, za tydzień wizyta i będzie wiadomo czy maluch przetrwał.

Ewa ja tak miałam w ciąży z Franiem, że pytałam najpierw czy żyje. Trwało to do momentu, aż zaczęłam czuc jego ruchy.

Enya już ząbek? Wow!

Gogac Olusia ale już bliziutko :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam dziewczyny :)
Wiecie może co znaczy dużo cytokiny TNF-alfa? jeszcze nie mam wyników badań immuno, ale dr z labo przesłała mi smsa z taką informacją.
I czy może któraś wie gdzie i jak można dostać Atosiban? To taki lek przeciw skurczom macicy. Podobno stosuje się w niektórych klinikach jak kriobank na przykład. Moja lekarka z kliniki zaproponowała zastosowanie tego przy naszej procedurze, jednak musiałabym się dowiedzieć gdzie kupić. Receptę od niej dostanę

Iris ja dla uspokojenia Ci powiem że ja z wypróżnianiem się nigdy nie miałam problemu, w żadnej ciąży też mi się nic nie zmieniało;-) Daj znać jak Pappa.

Alusiu
cudownie z tymi wynikami Pappa, zawsze to jakoś lepiej jak masz czarno na białym,. A nawet jeśli (tfu tfu) dzidziuś odziedziczy translokację po mężu to jest ona przecież zrównoważona i normalnie się z nią żyje bez wad. Dobrze rozumiem??

Kruszka ja miałam pierwszego zęba w wieku 4,5 miesiąca, moja starsza córa - jak miała 4 miesiaca i Basia teraz też tak wcześnie. To jakieś u nas genetyczne:-)

Alusiu cieszę się, ze wyniki dobrze, ja nie wiem czy bym się odważyła na badanie...
Ewa wszystko dobre co sie dobrze kończy... ;* a co do strachu to ja tez tak miałam i zaraz mam taki dziwny zawrót głowy...
Kruszka ;* ;* ;*
a ja borykam się obecnie z dwoma problemami:
1. mąż odmówił posłuszeństwa i nie pójdzie mi na badanie fragmentacji DNA zarodka, cóż takie badanie jakie Bóg dał, mało komfortowe...
2. znowu mam ataki ciśnienia, czy któraś przy @ ma bóle głowy? mi od jakiegoś czasu towarzyszy okropny ból głowy z ciśnieniem ok 160/100
3. fuck na wyniki badań dalej czekam :( łykam, czekam i nerwicy dostaje ;-)

Nafoczka ja zazwyczaj miewałam bóle głowy przy miesiączce. Ale co do ciśnienia to nie mam pojęcia, bo nie mierzę. Mężowi też na pewno zależy na dziecku, może ma taki chwilowy moment buntu i zaraz się namyśli? To musi być też dla niego trudne, kobieta chyba łatwiej się przyzwyczaja do takich sytuacji :-(Trzymam kciuki za Twoje wyniki.
Iris kochana nie przejmuj się tym, ja mam biegunki i zaparcia na zmianę. W pierwszej ciąży miałam głównie biegunki, to normalne, spokojnie, każdy reaguje inaczej :* Jakbyś miała się odwodnić, to wtedy jest groźne, ale takie lekkie to norma. Daj znać jak pappa.
A ja byłam wczoraj z moim kaszlem u lekarza. Oczywiście nic się nie dzieje i nie może mi dać żadnego leku z grupy B, mimo, że prawie wymiotuję przy kaszlu. Ale nie omieszkał przy tym dać mi dobrej rady, żebym sobie dała na przyszłość już spokój z ciążami, skoro takie mam problemy. Fuck yeah. Teraz kiedy odkryłam przyczynę, to dopiero mam zamiar się rozmnażać!

Nafoczka, chodzi Ci o badanie DNA plemnika, tzn. defragmentacje, tak? Moj Em to miał i niczym nie różni się od badania nasienia z Jego punktu widzenia. Wchodzisz, kubeczek i "hop", ze tak powiem :-) Nie jest to szczyt komfortu, ale tez żaden dramat. Chyba, ze ja coś źle rozumiem, to przepraszam.

Ja czuje się zdecydowanie lepiej i tylko wstaje z bólem gardła, ale po śniadaniu już jest ok, wiec jutro rano zaczynam brać steryd. Trzymajcie kciuki za moje jelita proszę :-)

EWA CO ZA BUC !!!!!!!!! Ja ledwo się powstrzymuje od rękoczynów jak słyszę takie rzeczy!

Ostatnia edycja:
reklama
Nafoczka bidaku... Zawsze najgorsze czekanie.A powiedz na czym polega to straszne badanie fragmentacji DNA?

Asiulka ja nie pomogę. Wogole nie wiem kobitko o czym Ty piszesz... Zielona jestem...

Kruszka dzidzia ma sie na pewno dobrze... I tylko takiej opcji sie tutaj trzymamy... :)

Esperanza trzymam kciuki za jelitka....

Iris o Pappa nie będę pytać bo miałaś takie podejście jak ja... Nie przywiązywanie sie do wyniku... A Ty Ewuś masz juz wyniki Pappa? Ewuś propo rozmnażania jestem jak najbardziej na TAK ! :)

Ostatnia edycja:
Do góry