reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Pomoze mi ktos zinterpretować wyniki ?
Powod badania : porod przedwczesny w 23tc. Dziecko zylo do ostatniej chwili , prawdopodobnie niewydolnosc szyjki lub infekcja. Po porodzie badanie homocysteiny wyszlo.ponad norme i ginekolog zalecil badanie na trombofilie. Dzis dostalam wyniki. Co one oznaczaja ?
Mimo, ze rozwoj dziecka byl ok to czy takie wyniki mogly miec wplyw na to ze zaczelam rodzic czy to czysty przypadek? Jak wyglada kolejna ciaza z takimi wynikami? Bede wdzieczna za odpowiedz

Dopiero bede starala sie o skierowanie do poradni genetycznej (czy taki wynik uprawnia mnie do otrzymania skierowania od lekarza rodzinnego? )

Masz problem z krzepnięciem krwi .

reklama
I tylko tyle, to chyba nie jest zle
Tzn ze za bardzo krzepnie ?

Cos przed ciaza powinnam brac ? Teraz, czy jak bedziemy sie starac? A jak w ciazy sobie z tym radzic ?

Genetyk potrzebny ?

Dziewczyny wypowiedzą się bardziej bo mają większe doświadczenie i wiedzę.
Ja mogę powiedzieć w odniesieniu do swojej historii choroby, że mam trombofilię zespół af ogólnie problemy o podłožu immunologicznym. Leczę się u Malinowskiego w Łodzi biorę heparynę w dawce 0,6 acard 150 i miałam szczepienia oraz encorton 15mg.
U ciebie ewidentnie wyszły mutacje.
Więc musisz brać formy metylowane witamin i leki przeciwzakrzepowe aby nie doszło do zatoru i odcięcia tlenu dla płodu .

Dziewczyny wypowiedzą się bardziej bo mają większe doświadczenie i wiedzę.
Ja mogę powiedzieć w odniesieniu do swojej historii choroby, że mam trombofilię zespół af ogólnie problemy o podłožu immunologicznym. Leczę się u Malinowskiego w Łodzi biorę heparynę w dawce 0,6 acard 150 i miałam szczepienia oraz encorton 15mg.
U ciebie ewidentnie wyszły mutacje.
Więc musisz brać formy metylowane witamin i leki przeciwzakrzepowe aby nie doszło do zatoru i odcięcia tlenu dla płodu .
Ok dzieki. Tylko jak tak o tym czytam to u mnie i tak nie bylo to przyczyną ale dobrze wiedziec to zabezpiecze sie i w taki sposob.

Ok dzieki. Tylko jak tak o tym czytam to u mnie i tak nie bylo to przyczyną ale dobrze wiedziec to zabezpiecze sie i w taki sposob.

Kochana masz obydwie mutacje dotego Pai i V leiden. Musisz być pod stałą kontrolą ginekologa specjalisty bo właśnie te schorzenia doprowadzają do przedwczesnych porodów i obumarcia płodu.
Nie wiem co było przyczyną u ciebie czy niewydolność szyjki czy zakażenie.
Na pewno jednak wyniki które wyszły wskazują na problemy.
Poczytaj sobie o trombofilii i zespole antyfosfolipidowym.

Jak coś źle napisałam niech mnie dziewczyny poprawią.

@magda1208 mocznik super ja nie wiem co ci doradzić ją zawsze wieczorem fraxi brałam wy rano więc pewnie dlatego to attp inne u mnie i u Was bo ja robiłam wynik po 12 godzinach .

@Oczekujaca123 to nie tylko ot takie wyniki masz dość duży problem z v leiden tu heparyne jest niezbędna do ciąży nie wiem czy nie bierze jej się też poza nią. Wizyta genetyka potrzebna na pewno. Popieram @Zzzzzz masz wymazy?

@magda1208 mocznik super ja nie wiem co ci doradzić ją zawsze wieczorem fraxi brałam wy rano więc pewnie dlatego to attp inne u mnie i u Was bo ja robiłam wynik po 12 godzinach .

@Oczekujaca123 to nie tylko ot takie wyniki masz dość duży problem z v leiden tu heparyne jest niezbędna do ciąży nie wiem czy nie bierze jej się też poza nią. Wizyta genetyka potrzebna na pewno. Popieram @Zzzzzz masz wymazy?

Porzeczuś kwas żółciowy miałaś na myśli.
Zastanawiam się co z tym APTT poczynić.

Dziękuję jak zawsze za informację.

reklama
Kwas przepraszam miałam na myśli kochana. A dlatego bierzech heparyne rano ? Może napisz do Maliny czy powinnaś robić zastrzyk przed zastrzykiem czy po?

Mam nadzieję że z wątróbką będzie dobrze za tydzień powtórzę próby wątrobowe.
Bo już wystarczy, że zespół af. miesza i straszy.
Co do heparyny nie pamiętam dlaczego z rana. Wieczorem biorę 150 acard.

Do góry