reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Oczekujaca123 Specjalista ginekolog, ale ciaz nie prowadzi :) bardzo gruntownie bada,zanim zezwoli na starania. Po poronieniach zleca w Krk badania: kir,nk,allo-mlr,ana3, test cytotoksyczny.Cała masa hormonalnych badań, wymazow, robi usg piersi, tarczycy,macicy, wszelkie przeciwciała, mąż tez badany w magicznym pokoiku...Lubi przypadki trudne. Terminy niestety są bardzo odległe :( od 1 sierpnia dopiero rusza nowa tura rejestracji...
Ok zapisze sobie.
A ile kosztuje u niego wizyta ?

reklama
@Oczekujaca123 pierwsza wizyta 200 zł (trwa ok 1h), każda kolejna 150 zł, monitoring 80 zł - to są ceny w Tarnowie. Nie wiem czy takie same są w Krk bo tam pracuje w Klinice,tu w Tarnowie to jego prywatny gabinet.

@bertha a na te immunoglobuliny do dr Pituch to długo się czeka? Gdyby teoretycznie ktoś był w ciąży np 5 tc i potrzebował jak najszybciej, to da się tak np? Czy bardzo odległe te terminy?

Jeszcze się na wizytę nie zapisywałam, będę w najbliższym czasie się zapisywać jak będę mieć już wszystkie wyniki.
Ale słyszałam ze dosyć szybko, chyba z 1,5 tygodnia. @dżoasia, czy ty tez u Pituch miałaś wlewy?

@bertha Ty masz IL10 dobrą chociaż te normy to za kazdym razem drukuja inne nie rozumiem tego
Ale masz dużą przewagę tych niedobrych cytokin i może tu by coś zadziałac
Ten TNF to tak jak pisze @Porzeczka1234 jak juz był ok 2500 to Maline niepokoil
Koniecznie zapytaj doktora co oznacza taki wysoki
A badanie na żółtaczkę to antygen Hbs jak dodatni to nie może być dawca szczepień

@Lewan wczoraj byłam u immunologa który odradzał leczenie u Magnuckiego. On nie jest immunologiem a chce szczepić wszystko (za wielka kase) mnie tez namawial na podstawie zdawkowych badan. Wczoraj immunolog sie za glowe zlapal i powiedział ze z moimi przeciwciałami nie kwalifikuje się do szczepień. Cieszę się że nie zaufalam Magnuckiemu.

@anna_kat 2 miechy temu homocysteina 11 teraz 6 po solgarze regulator homocysteiny 2 tab plus folian 1 tam zawsze w trakcie sniadania. Duzo zielonych warzyw: dzien zaczynalam od ogorka lub rukoli.

@Oczekujaca123 Sydor przyjmuje w Gyncentrum wczoraj u niego bylam. Dobral mi w końcu kuracje na jakiej mi zalezalo. Skierowała mnie do niego dr Gajewska. Wizyta 200zl ale WARTO
ALE
Zanim do niego trafilam poszlam do dr Papuga Szela ( obecnie na urlopie przez 2 mce) najpierw prywatnie a pozniej mnie zabrała państwowo do Krk i zrobiła mega duzo badań za free. To jest lekarz z powołania. Zaoszczędziłam mysle spokojnie 1000zl
Dzieki niej zdiagnozowali u mnie zespol antyfosfolipidowy.
Tak jak i Tobie mnie tez peklo jajo. Dr Gajewska uwaza ze to kwestia bakterii pobrala pi wymaz. Natomiast immunolodzy (stdor i szela) uwazaja ze to zespół antyfosfolipidowy i że poronienia moga roznie sie objawiac przy tym zespole.
Bylam dzis oddac mocz na badanie ureaplasme metoda PCR koszt 140 zl. Widzialam ze maja promocje teraz jezeli chodzi o wymazy . Tak jak mowilam Ci wcześniej zrob pakiet w zabrzu albo wez z SLA wymazowke za free i niech Ci lekarz pobierze material- to nic nie boli. Na 2 dzień oddajesz to do dowolnego labu SLA.

@basiawol ja jestem fanka kawy tylko wiadomo z ekspresu i pilam 2 dziennie a homocysteuna i tak spadla prawie o polowe

@magda1208 kurcze lekarz wyjaśnil Ci co to za bole? W ktorym tc jesteś? Mnie bolalo w kazdej ciazy. Jestem mega ciekawa jak sobie z tym radzisz bo ja wariuje. A im bardziej się cstresuje tym bardziej boli. Ja nie chce lezec ze względu na krzepniecia. Jak to wyglada u Cb?
@olaa90 ja sobie sama dobralam dawke sterydu 10mg. Wczoraj bylam u lekarza i powiedzial ze dobrze zrobilam i mam brac do 20tc. Nie wiem czy 10mg sterydu i 0,4 mg heparyny to nie za mało...

@bertha Ty masz IL10 dobrą chociaż te normy to za kazdym razem drukuja inne nie rozumiem tego
Ale masz dużą przewagę tych niedobrych cytokin i może tu by coś zadziałac
Ten TNF to tak jak pisze @Porzeczka1234 jak juz był ok 2500 to Maline niepokoil
Koniecznie zapytaj doktora co oznacza taki wysoki
A badanie na żółtaczkę to antygen Hbs jak dodatni to nie może być dawca szczepień

Aha, ok. To Hbs ma ujemny mój M.

reklama
@Zzzzzz ehh chyba sie przekonam do tego regulatora, chociaz dawki tych witamin sa jak dla mnie konske[emoji38] ale skoro tak Ci spadla, az o połowę, to mnie przekonalas!
A na jakiej podstawie bierzesz 0,4 heparyny? Ja juz nie wiem co myslec. Dziewczyny pisaly tutaj kiedys ze to wlasnie 0,4jest profilaktyczna, a w niemczech to 0,2. 0,4 jest juz uznawana za lecznicza.

Do góry