reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Oczekujaca123 Specjalista ginekolog, ale ciaz nie prowadzi :) bardzo gruntownie bada,zanim zezwoli na starania. Po poronieniach zleca w Krk badania: kir,nk,allo-mlr,ana3, test cytotoksyczny.Cała masa hormonalnych badań, wymazow, robi usg piersi, tarczycy,macicy, wszelkie przeciwciała, mąż tez badany w magicznym pokoiku...Lubi przypadki trudne. Terminy niestety są bardzo odległe :( od 1 sierpnia dopiero rusza nowa tura rejestracji...
Ok zapisze sobie.
A ile kosztuje u niego wizyta ?

reklama
@Oczekujaca123 pierwsza wizyta 200 zł (trwa ok 1h), każda kolejna 150 zł, monitoring 80 zł - to są ceny w Tarnowie. Nie wiem czy takie same są w Krk bo tam pracuje w Klinice,tu w Tarnowie to jego prywatny gabinet.

@bertha a na te immunoglobuliny do dr Pituch to długo się czeka? Gdyby teoretycznie ktoś był w ciąży np 5 tc i potrzebował jak najszybciej, to da się tak np? Czy bardzo odległe te terminy?

Jeszcze się na wizytę nie zapisywałam, będę w najbliższym czasie się zapisywać jak będę mieć już wszystkie wyniki.
Ale słyszałam ze dosyć szybko, chyba z 1,5 tygodnia. @dżoasia, czy ty tez u Pituch miałaś wlewy?

@bertha Ty masz IL10 dobrą chociaż te normy to za kazdym razem drukuja inne nie rozumiem tego
Ale masz dużą przewagę tych niedobrych cytokin i może tu by coś zadziałac
Ten TNF to tak jak pisze @Porzeczka1234 jak juz był ok 2500 to Maline niepokoil
Koniecznie zapytaj doktora co oznacza taki wysoki
A badanie na żółtaczkę to antygen Hbs jak dodatni to nie może być dawca szczepień

@Lewan wczoraj byłam u immunologa który odradzał leczenie u Magnuckiego. On nie jest immunologiem a chce szczepić wszystko (za wielka kase) mnie tez namawial na podstawie zdawkowych badan. Wczoraj immunolog sie za glowe zlapal i powiedział ze z moimi przeciwciałami nie kwalifikuje się do szczepień. Cieszę się że nie zaufalam Magnuckiemu.

@anna_kat 2 miechy temu homocysteina 11 teraz 6 po solgarze regulator homocysteiny 2 tab plus folian 1 tam zawsze w trakcie sniadania. Duzo zielonych warzyw: dzien zaczynalam od ogorka lub rukoli.

@Oczekujaca123 Sydor przyjmuje w Gyncentrum wczoraj u niego bylam. Dobral mi w końcu kuracje na jakiej mi zalezalo. Skierowała mnie do niego dr Gajewska. Wizyta 200zl ale WARTO
ALE
Zanim do niego trafilam poszlam do dr Papuga Szela ( obecnie na urlopie przez 2 mce) najpierw prywatnie a pozniej mnie zabrała państwowo do Krk i zrobiła mega duzo badań za free. To jest lekarz z powołania. Zaoszczędziłam mysle spokojnie 1000zl
Dzieki niej zdiagnozowali u mnie zespol antyfosfolipidowy.
Tak jak i Tobie mnie tez peklo jajo. Dr Gajewska uwaza ze to kwestia bakterii pobrala pi wymaz. Natomiast immunolodzy (stdor i szela) uwazaja ze to zespół antyfosfolipidowy i że poronienia moga roznie sie objawiac przy tym zespole.
Bylam dzis oddac mocz na badanie ureaplasme metoda PCR koszt 140 zl. Widzialam ze maja promocje teraz jezeli chodzi o wymazy . Tak jak mowilam Ci wcześniej zrob pakiet w zabrzu albo wez z SLA wymazowke za free i niech Ci lekarz pobierze material- to nic nie boli. Na 2 dzień oddajesz to do dowolnego labu SLA.

@basiawol ja jestem fanka kawy tylko wiadomo z ekspresu i pilam 2 dziennie a homocysteuna i tak spadla prawie o polowe

@magda1208 kurcze lekarz wyjaśnil Ci co to za bole? W ktorym tc jesteś? Mnie bolalo w kazdej ciazy. Jestem mega ciekawa jak sobie z tym radzisz bo ja wariuje. A im bardziej się cstresuje tym bardziej boli. Ja nie chce lezec ze względu na krzepniecia. Jak to wyglada u Cb?
@olaa90 ja sobie sama dobralam dawke sterydu 10mg. Wczoraj bylam u lekarza i powiedzial ze dobrze zrobilam i mam brac do 20tc. Nie wiem czy 10mg sterydu i 0,4 mg heparyny to nie za mało...

@bertha Ty masz IL10 dobrą chociaż te normy to za kazdym razem drukuja inne nie rozumiem tego
Ale masz dużą przewagę tych niedobrych cytokin i może tu by coś zadziałac
Ten TNF to tak jak pisze @Porzeczka1234 jak juz był ok 2500 to Maline niepokoil
Koniecznie zapytaj doktora co oznacza taki wysoki
A badanie na żółtaczkę to antygen Hbs jak dodatni to nie może być dawca szczepień

Aha, ok. To Hbs ma ujemny mój M.

reklama
@Zzzzzz ehh chyba sie przekonam do tego regulatora, chociaz dawki tych witamin sa jak dla mnie konske[emoji38] ale skoro tak Ci spadla, az o połowę, to mnie przekonalas!
A na jakiej podstawie bierzesz 0,4 heparyny? Ja juz nie wiem co myslec. Dziewczyny pisaly tutaj kiedys ze to wlasnie 0,4jest profilaktyczna, a w niemczech to 0,2. 0,4 jest juz uznawana za lecznicza.

Do góry