reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Alus.ia u mnie tez coraz mniej objawów. Piersi raz bola raz nie. Ja usg mam dopiero 13. Chyba zwariuje. Dzis mi się śniło ze dostalam@. Mdłości już prawie nie mam. Tylko nadzieja została że wszystko jest w porzadku. A jak tam u Ciebie brzuszek ? Zaokraglił się trochę?

reklama
Alusia w sobotę wciskam się na wizytę z usg. Wesprzyjcie nas modlitwa pliss :-)

Nafoczka brałam b6 b12, d, metformax, bromergon, wit PP, selen, colostrum, vegevit, kwas f. 5 mg, zwiekszylam do 15 mg, wlewy z intralipid co 30 dni.Chyba tyle

Kruszka ja biorę 1000 omega 3, pytałam gina o dawkę i zażartował, że mogę brać spokojnie 1000 na jego odpowiedzialność, że taka ilość mi nie zaszkodzi nawet jakbym się obżerała rybami. A olej lniany z tego co mi się wydaje to chyba omega 6 a nie 3? Ale nie jestem pewna :-)
I śmiem twierdzić, że masz dla M. najlepszy prezent świata pod sercem :tak:
Pozdrów bratową, aż ciepło się robi w środku od takich dobrych wiadomości.

alus.ia12 mnie też już piersi nie bolą, gin się śmiała, że mnie powinny boleć całą ciążę żebym nie panikowała :-D

nafoczka brałam 1000 omega 3, witaminę d, b6, b12 na 3 miesiące przed ciążą, a kwas foliowy od ponad 3,5 roku, bo tak wyszło, że od ponad 3 lat albo byłam w ciąży, albo karmiłam, albo się starałam o dziecko...
Rozbawiłaś mnie tymi oszczędnościami na jednych ogromnych spodniach ciążowych. Iris, Alusia, duże macie brzuchy? Ja przez tą nieszczęsną dietę bezglutenową i mdłości schudłam jeszcze bardziej, już ważę 46 kilo, tylko kości i odrobinę brzucha. Lekarka każe mi jeść więcej, chyba zapomniała co to pierwszy trymestr :)

Ostatnia edycja:
Ewa dziękuję, sprawdzę jeszcze ten olej lniany, może masz co do niego rację.
A to bratowa mojej bratowej. Co nie zmienia faktu, że informacja wspaniała :-D

Ewa jesli tylko chcesz to "pożycze" ci pare kilosów:-D bo mi jakos tak wychodzi, ze po każdej ciąży zostawało 2-3 :szok: teraz walcze, zeby z 60 zejść ale nie wiem czy nie przesadzam z walką jeśli przymierzam sie do innej i wiele wazniejszej ;-) dzięki za informacje, moze moja pani cos sama zaproponuje ale wole wiedzieć ;p

Ewa ja tez trochę schudlam przez mdłości. Ale przez swieta nadrobilam z 48 do 50. Dla mnie cenny jest każdy kilogram bo zawsze chuda jak kij od szczotki bylam. W pasie mialam 66 do 68. A teraz na czczo 76 ( :o ) ale nie rzuca się w oczy. Trochę tluszczyku przybylo.
Martwi mnie tylko to że każdy zastrzyk konczy sie siniakiem. I każda ranka długo nie chce się goic. Może nie powinnam brac acardu ?

Kruszka trzymam kciuki za wizytę. A co do ptezentu dla męża to też uważam że nosisz pod sercem najpiekniejszy ze wszystkich prezentów.

My z mężem na gwiazdke właśnie na takim wzajemnie poprzestalismy ;) ja tylko dokupilam mu bokserki Superman ;) należało mu się ;)
Teraz leżę u moich rodziców i teskie za moim M i labkiem Leonem ;) pojechali ze znajomymi na narty ;) szaleją na sniegu a ja tęsknie. Ale należy im się urlop ;)

Narty mmmm....
Iris super pomysł z bokserkami. Co do mojego M to On też mówi, że jego największe marzenie mam pod sercem. Wiesz co, ja też mam okropne ślady po zastrzykach. Podejrzewasz acard? W poprzedniej ciąży go nie brałam i siniakow nie było.

Nafoczka jeszcze femibion natal brałam i biorę.

Moj też nie narzekałby gdyby mi się przytylo ale niestety nie jest to łatwe ; (
Nafoczka ja też femibion natal biorę.

reklama
Tak Was czytam i myślę czy by nie dorzucić 1000 omega 3... I tak juz biore pol apteki :-) I Pietrucha czemu odstawiłaś w 17 tyg B12 metylowana? Ktos Ci zasugorewal? Spokojnie mozna przyjmowac to tez pozniej tez w ciazy, tak?

Ostatnia edycja:
Do góry