reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Esperanza ja biorę metylowane b6 50mg/dobę i b12 1000mcg/dobę. Steryd biorę ciągle i nie zamierzam odstawiać przed 20 tygodniem, niezależnie od tego co powie lekarz. Na razie nic nie wspominał o odstawianiu, a kolejną wizytę mam w 13 tygodniu. Biorę 12 mg metypredu.

reklama
Kruszka gratulacje:) dawno mnie tu nie bylo:)
Ja w swieta tez sobie pojadlam i musze sie ogarnac;
Felus dziwne ze skoro masz przeciwciala limfocytotoksyczne to bylas szczepiona? Nasza Alusia ma tez przeciwciala i to jest przeciwwskazanie;chyba ze cos pokrecilam to alusia popraw mnie.
Alokin moj synek tez mial kolki rowno do 3 miesiaca-przetestowalm rozniste rzeczy, rurki czasem tez ale pomagal mu termofor z ciepla woda pomiedzy brzuchem maleg i meza i tak go nosil, tylko uwazaj zeby go nie oparzyc.
Alusia, Iris wasze ciaze prowadzi wilczynski, aleki na 100%? A gdzie i u kogo robicie usg?
Ja zwiekszylam sobie dawke eutyroxu bo mi tsh znow uroslo do 4:/ a ze leki sie koncza powoli to okolo 20 stycznia postaram sie zalatiwc i endo i immuno i profesor a tymczasem od miejscowego gina dostam progesteron bo juz 5 dni mialam plamienie, wiec i druga faza sie kopie nie wspominajac o pierwszej bo estradiol 50-60, dlatego nie wiem czy nie pogadam zeby mnie wystymulowali:/ Sama nie wiem dola juz lapie. Do tego zrobila kortyzol i przy rannej normie do 20 ja mam 27 :/ mial ktos problemy albo w oglole badal?pozdrawiam

Joanna ja mam leki na 100% niestety. Usg robię u dr Kunerta. On robi u siebie na Broniewskiego ale tez i w sonomedice.
Wyniki faktycznie najlepsze nie są ; ( możesz spróbować stymulacji. Mi średnio pomagała ale coś tam się w końcu w organizmie poprzestawialo po duzych dawkach hormonów.

Iris ja mialam stymulacje w pierwszej udanej ciazy i bardzo ładnie na nia zareagowal. estradiole po 300-500 bralam po 1 tabl clo przez 5 dni chyba, w drugiej fazie progesteron, w zaciazym cylku rowniez glukofage; natomiast w 2 kolejne ciaze zaszlam sama i poronilam ale do 8 tyg rozwijaly sie prawidlowo i serduszka byly wiec nie wiem:/
Co do cen to tez mnie przeraza, sama wizyta 250 plus cexane i rezta to pewnie z 600 stow miesiacznie a ja jestem szarym parcownikiem ale co zrobic

Joanna mnie tez te wszystkie kwoty przerażają. Wizyta ciążowa plus usg to 300 zl. Do tego tyle samo na leki. I jeszcze badania. Usg gen i pappa mam nadzieję ze na nfz ale zobaczymy. Ale czego się nie zrobi dla dziecka. Najwyzej sobie czegoś nie kupię albo na wakacje nie pojadę ;) damy rade ;)

Enya, Ewa dziękuje ;*
Joanna, Iris myślę, że każda z nas się boryka z kosztami. Jak pomyśle ile kosztował mnie clexan bez zniżki i przebarwienia mam do dziś a i tak to nic nie dało to buuuu :( ale Iris kochana ty teraz jak bedziesz rosła w siłe to z pewnością oszczędzisz na ubraniach, kupisz jedne ogromne spodnie i ze dwa sweterki i pociagniesz tak do końca i ciut jeszcze, więc oszczędność jakas jest ;) hehe przynajmniej u mnie tak było. Poza tym dojazd do pracy to miesięcznie u mnie 400 wiec to też zaoszczędzone- trudno nie ma się co szczypać :-) przedemną w nastepnym tygodniu 8 badań- bo część mam powrórzyć i może w 1000 sie zmieszcze ale Panią doktor mam z daleka i jest na tyle otwarta, że póki robimy diagnostyke nie musze do niej jeździć tylko wysyłam wyniki na maila no i to tez mnie cieszy bo coś w kieszeni zostaje ;) także jak już te świeta minęły to znowu działamy ;-)

hej hej!
ja brałam methylowaną formę b12 do 17 tyg, Acard do 1/187 tyg i odstawiono mi bo krwawiłam jak z kranu.. do 22 tyg duphaston 3x2 teraz biorę zwykłą b12 i b6x2 + femibion + dha + kwas foliowy 15 + kwas foliowy methylowany, luteina dowcipna 2x200, clexane 0,4, encorton 10 nadal. I magnez 3x1 , od wczoraj dupek w mniejszej dawce, czyli 3x1.

Całusy ze szpitala.

Czesc kochane :-)
My wczoraj wróciliśmy i próbujemy doprowadzić dom do porządku. Mój M Ma dziś urodziny a ja nie mam dla niego prezentu. :-(
Dzięki za wiadomości o b6 i b12, bo biorę, gin o tym nie wie, więc będę odstawiać tak jak Wy moje drogie :-) Gin zalecił 500j omega, a biorę 1000j, czy nie przesadzam? Zresztą On chciał bym piła olej lniany (nawet kupiłam) i jadła ryby 2x w tyg. Z tym drugim ok, bo i tak staramy się jeść, ale do oleju nie mogę się przemóc.
Pietrucha :-*
Nafoczka powodzenia na badaniach. Przykro mu, że się nasluchalas w święta. U nas pewnie też by tak było, gdyby nie fakt, że Franek urządza cyrki w nocy i wiedzą, że jest mi ciężko. Życzenia dostał Franek od babci, by dał mamie spac w nocy to może się doczeka rodzeństwa.
Wogole była taka beznadziejna sytuacja w rodzinie bratowej, ciąża nierokujaca, krwawienie,szpital, nawet ja nie miałam wielkich nadziei, a tu w drugi dzień świat zabiło kropce serduszko! A trochę się o tą kropkę starali.
Miłego dnia :-)

Joanna zgadza sie, u mnie dodatni test LCT był wskazaniem ze szczepionki nie dla mnie...

Ja juz przestałam brać wit. B6 i B12... Ilośc leków mnie przerażała bowiem.... Na dniach odstawię rownież D... Chce zmniejszyć wszystko co mogę żeby wątroba aż tak nie cierpiała...

A wogole jeszcze tydzień do wizyty, i jakiś strach mnie odlatuje... Piersi juz nie bolą... Wiem ze to nie wyznacznik ale jednak lepiej sie czułam jak bolały... Samo usg robię u giną miejscowego... Tez prywatnie,małe odpada tułaczka samochodem ogromnych odległości... Fraxi mam na R wiec chociaż tyle mniej, pozostałe normalnie :/ cóż...tu wizyta 250, tu usg 100mi portfel sie uszczupla...

Jak tam Iris, Ewcia sie czujecie? Kruszka a Ty kiedy podglądasz?
Pietrucha ściskam kobitko... Powiedz no Ty w iczpm jesteś?
Olusia, Gogac jak u Was?

Nafoczka &&&&, Madzia, nut, Esperanza, GosiaS meldować sie :)
Nafoczka ja brałam wit b6, b12, D, kwas 5mg, Acard, wit E przez dobre pół roku bo tyle schodziły starania, w ostatnim cyklu jeszcze castagnus który pomógł fasolci zostać na troszkę dłużej....

Joanna wiec plan widzę jakiś sie juz zrodził :)

Ostatnia edycja:
reklama
a co dziewczynki brałyście i na ile wcześniej przed staraniami?
ja póki co odstawiłam całkowicie wszystko, żeby zrobić wmiarę miarodajne badania ale po nich mogłabym z czymś ruszyć

Do góry