reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia kochana nie masz lekko ja myślę, że torbiel się ewakuowała mógł już spojrzeć co i jak chodź wiem że w okresie to średnia przyjemności chodź mój lekarz nie miał z tym problemu. Cóż czekamy tylko na co ???czego Ci życzyć ???:o

reklama
@olaa90 no ja tak szybko nie zachodzilam to nie bylo tak) ze jak juz obralismy plan ok wszystko zrobione mozemy sie starac to od razu zalapywalo. Laczny czas 2 poronien plus obecna ciaza to 3 lata. Sporo miesiecy po poronieniach zawsze odpuszczalismy ja szukalam przyczyny balam sie znow probowac bez wiedzy co jest nie tak. Prawda tez jest taka, ze mi pomogl tez monitoring. Zaszlam po 2 cyklach monitoringu okazalo sie, ze owu mialam w innym czasie niz myslalam. Co do stanu zapalnego moim zdaniem ocena cytokin bedzie konieczna ale nie robilabym nic na wlasna reke poszukaj dobrego immunologa. W Lodzi polecam Pasnika i Malinowskiego. Ten drugi drogi ale zdaje sie ma lepsza skutecznosc.

@Maciejka78 do Łodzi mam 260km,wiem że pewnie gdy dr Przybycien nie znajdzie na mnie sposobu to te km nie będą stanowiły przeszkody,ale na razie zaczynam od miejsca docelowego bliżej mnie... ehhh. Na in vitro się na pewno nie zdecyduje bo to raczej nie tu jest problem, tylko właśnie immuno... ehh nk to na bank się rozhulały w moim organizmie a reszta to aż strach myśleć... Z tego co czytam to wiekszosc tu ten encorton, to jest rozumiem steryd ? Jego się bierze cała ciąże? A accofil? Tez go miałaś? Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twojego maluszka <3

@Porzeczka1234 @marzycielka81 on mówił, ze jeśli się upieram to zbada. Ale w momencie kiedy krwawienie było i zaczęło mi wyglądać na okres to sama stwierdziłam, że co to da? Ze zobaczy krew w środku? A poza tym wtedy badanie to dla mnue tez dyskomfort :/. Zobaczę co będzie w nocy i jutro. Jak nic to idę w terminie okresu, czyli 28/29.

@Destino nie poddawaj się z tym kp. Pamiętam ze u mnie też było cięzko na początu mała była malutka i nie radziła sobie, a wogóle karmiłam ją dopiero od 3 doby też ściagalam i zanosiłam do inkubatora i dokarmiali ją mm tylko przez sondę ze strzykawki nie butlą. Pózniej ją przystawiałam wisiala czasem godzinę i tak płakala ze głodna, więc zaraz ściagalam i dokarmiałam swoim mlekiem sondą i jakoś po dwóch tygodniach jak wyszłysmy ze szpitala jakoś sie rozkręcało, ake nadal ściągałam i ją dokarmiałam tym ściągnietym. Padałam ze,zmęczenia i usypuałam z laktatorem na cycu, ale przetrwalysmy i karmilyśmy się ponad rok. Także kochana dużo siły i wytrwałości i zdrówka dla małego.

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

@marshia zobaczysz co bedzie dalej. Cos tam zobaczyc mozna ja na monitoringi w 3 dc chodzilam takze moze sie przyzwyczailam.

Swoja droga czy teraz jest sens badac hormony po antykoncepcji czy za miesiac?

Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom

@marzycielka81 myślę, że lepiej odczekać cykl i zrobic wszystkie hormony jak organizm zacznie pracować naturalnie.
@Destino ja zupełnie się nie znam na KP, także tylko życzę Ci, żeby się rozkręciło i wierzę, że będzie jak dziewczyny-mamusie doświadczone piszą :).

Aaaaaaa. Posiew u m ok. Nie wyhodowano patogenów. Klaruje się, że moje puste jaja to naprawdę immunologia. Dziś rozmawiałam z doktorkiem o Treg, cytokinach i sam stwierdził, ze przy mojej chorobie organizm i układ immuno działa zupełnie inaczej :( Czytajcie: źle....

reklama
Do góry