reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny.. Lata temu nie szczepiono i dzieciaki umierał na różne groźne choroby, śmiertelność Maluchów była ogromna. Ja wiem rtęć i te inne sprawy... Ale naprawdę myślicie że tej rtęci w szczepionce jest więcej niż w rybach które jecie ? Każda jest odpowiedzialna sama przed sobą za decyzję które podejmuje i nikt nikogo do niczego nie zmusza...

@roxie123 ściskam kciuki. Nie denerwuj się tak Kochana, będzie dobrze zobaczysz.

@Funia90 za Ciebie i Twoją Księżniczkę również!!!
@magda1208 siłaczko! Samych pomyślności.

@nafoczka ja wierzę że z Karolem będzie wszystko dobrze. Ale rozumiem Twój stres i strach.

@matylda23 nie nakręca się Kochanie bo to Maluchowi nie służy.

@zosiak i @iveo kciuki zacisniete.

@dżoasia wspaniałe wieści.

@bertha oby były dwie kreseczki !!!

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Już trochę wyluzowałam, wiem że stres szkodzi Maluszkowi. Zaczęliśmy z M. Nowy serial i wieczory lecą :) @Auri_a , w którym się kochasz? Hardy czy Michael :D ?
W czwartek idę do dr P. Mam nadzieję,że Dzidziuś ładnie urośnie i się uspokoję jeszcze.
@roxie123 , merformina jest w Polsce zakazana w ciąży. Tylko niektórzy lekarze pozwalają brać. Np. Dr P. Odstawia w ciąży od razu, moja lekarka na szczęście jest innego zdania. Metformina (obojętnie czy to siofor czy glucophage czy metformax) są stosowane w innych krajach bezpiecznie przez całą ciążę,więc na pewno nie stanowią dla malucha zagrożenia,a odstawienie nagłe może spowodować poronienie,więc chyba nie warto ryzykować :) ja dalej biorę dawkę sprzed ciąży,ale pewnie niedługo będę schodzić powoli.
@bertha , kciuki za dwie kreseczki :) @Funia90 , zwalniaj bertcie brzuszek :p :*
@marzycielka81 , zdrówka dla synka!

Ostatnia edycja:
@bertha tylko raz miałam serce w 11 tyg, później roniłam za wcześnie aby coś było widać na usg, zawsze wychodziła bthcg choć za niska na poziomie 60-80 i roniłam. kiedyś starałam się to wszystko zrozumieć tak jak Wy, ale dla mnie jest tego za wiele, uwierzyłam lekarzowi. Teraz widzę że chyba niepotrzebnie ;( Widziałam też w opisie że bierzesz intralipid, Tobie pomógł?

@marshia z tego co piszecie to chyba nie ma nad czym się zastanawiać i trzeba zmienić lekarza. Do gdyni miałam w miarę blisko i wydawało mi się tzn. wierzyłam że mi pomoże. Teraz muszę zmienić tylko na kogo.
Tak jak piszecie myślałam o Jerzak tylko mi zależy na czasie a wy piszecie że ona zleca badania pojedyńczo, nie mam na to czasu, no i dojazdy do w-wy mnie wykończą.

Może faktycznie Paśnik, ale czy on wystarczy czy muszę mieć dodatkowo ginekologa?
Malina szczepi a stosyje też wlewy z intralipidu? Czytałam o szczepieniach i faktycznie sa różne opinie a wlewy z intralipidu chyba nie zaszkodzą a mają dobre opinie .

A dr Litmanowicz coś o nim wiecie?

dziękuje wam wszystkim za tak szybie odpowiedzi

Witajcież :D
Zaczne od siebie :p Karolek nie gorączkował juz to kamień spadł mi z serca choć wizyta wciąż przed nami :) jeszcze raz wam dziękuje, pójde i palne się z mój spanikowany łepek :D

@matylda23 myślę, że to może być twoja ostatnia wizyta u doktorka bo on tak z reguły kończy 1 trymestr i poda Ci rękę do kolejnego baby :) ale może nie :) mi pozwolił brać metke do 12 tc. seriale to świetny pomysł, tez oglądałam ich bardzo dużo a teraz nawet na pogode nie mam czasu :p

aaaa i wszystkim zestresowanym polecam krzyżówki, one mega wyłaczają myslenie o innych sprawach :)

@roxie123 już niedługo wizyta i dużo pewnie bedzie się u ciebie działo. Nie przejmuj sie tak bardzo wszystkim bo nie zaskoczy, wazne, ze coż robisz a robisz tyle ile możesz.

@marzycielka81 zdrówka, oj te nasze matczyne serca :)

@bertha kciukamy

@burczuś odpoczywasz?

@lili78 ja jestem po 4 stratach i każda z serduszkiem choć czasem slabym. Lekarzowi coż troche musisz zaufać ale dzieki nam bedziesz trzymać reke na pulsie i lekko weryfikować jego poglady :) Ja 4 ciąże straciłam u tej samej lekarki, udało się gdy ja zmienilam choć po zakończeniu 1 trymestru czyli po pożegnaniu sie z doktorek Przybycieniem do niej wróciłam i dobrze bo ona z kolei uratowałam moje maleństwo z szybko wykrytej niewydolności szyjki. Także wiesz... kazdy lekarz ma coś

Miłego dnia!

Witajcież :D
Zaczne od siebie :p Karolek nie gorączkował juz to kamień spadł mi z serca choć wizyta wciąż przed nami :) jeszcze raz wam dziękuje, pójde i palne się z mój spanikowany łepek :D

@matylda23 myślę, że to może być twoja ostatnia wizyta u doktorka bo on tak z reguły kończy 1 trymestr i poda Ci rękę do kolejnego baby :) ale może nie :) mi pozwolił brać metke do 12 tc. seriale to świetny pomysł, tez oglądałam ich bardzo dużo a teraz nawet na pogode nie mam czasu :p

aaaa i wszystkim zestresowanym polecam krzyżówki, one mega wyłaczają myslenie o innych sprawach :)

@roxie123 już niedługo wizyta i dużo pewnie bedzie się u ciebie działo. Nie przejmuj sie tak bardzo wszystkim bo nie zaskoczy, wazne, ze coż robisz a robisz tyle ile możesz.

@marzycielka81 zdrówka, oj te nasze matczyne serca :)

@bertha kciukamy

@burczuś odpoczywasz?

@lili78 ja jestem po 4 stratach i każda z serduszkiem choć czasem slabym. Lekarzowi coż troche musisz zaufać ale dzieki nam bedziesz trzymać reke na pulsie i lekko weryfikować jego poglady :) Ja 4 ciąże straciłam u tej samej lekarki, udało się gdy ja zmienilam choć po zakończeniu 1 trymestru czyli po pożegnaniu sie z doktorek Przybycieniem do niej wróciłam i dobrze bo ona z kolei uratowałam moje maleństwo z szybko wykrytej niewydolności szyjki. Także wiesz... kazdy lekarz ma coś

Miłego dnia!
Nafoczka super! Ale nie bij swojej rozczochranej tylko co najwyzej meliske sobie zapodaj :)

@nafoczka cieszę się ze u Ciebie trochę mniej stresu ;*
Ja też bym chciała już byc po , niby mam wizytę tylko wiesz, że jeśli wynik nie będzie halo nie wiem czy jest sens jechac bo on już mówił co wtedy :/ do tego u mnie M chory a to wiesz gorzej już z dzieckiem się dogadać bo ledwo patrzy na oczy ale nic mi nie jest [emoji23]

@matylda23 aha Oki to już wiem teraz [emoji4]

Za mną kolejną noc w pół śnie... zrywa się , mam jakieś lęki... chyba sama zacznę pić melasę , bo nie ogarniam na razie

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry