reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@mokka25 in vitro z wyborem zarodka czy jakoś tak . Można próbować naturalnie ale mały procent na donoszenie ciąży tym bardziej zdrowej chociaż czytałam ze niektórym się udało ale to takie wiesz probowanie :/

@nafoczka♡

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Maciejka78 - hmm, a u mnie dupa - czy brałam zwykły kwas, czy go nie brałam, czy brałam metyle codziennie, czy co drugi dzień - stale mam kwas ponad normę, od ponad 1,5 roku... Co może być tego przyczyną?? Martwi mnie to :(

@Marthi a co znaczy poza normą??? Ja miałam 17 norma do 16 moja lekarka mówi , że to dlatego że dużo się suplementuje

@roxie123 moja koleżanka ma coś z kariotypem pozamieniane chromosony jakoś zrównoważony się nazywa i uwaga zaszła naturalnie lekarz powiedział że może ronić i tak było kilka razy urodziła chłopca ma również kariotyp taki jak ona i teraz jest na końcówce ciąży z córką. Martwi ja to ze jej dzieci będą prawdopodobnie miały takie problemy jak ona ale ja mam kariotypy prawidłowe ale tez problemy także nie zawsze in vitro

@Marthi a zmienialas firmy tabsow? Moze potrzebujesz ich mniej w skladzie. Widzisz u mnie mthfr nie stwierdzono ale walczylam z wysokim poziomem homocysteiny dlatego bralam. Kochana a moze sport zbyt wysilkowy, diete dobrze pamietam masz z niskim IG? Mysle tu o powiazaniu z hashimoto moze hashi tu miesza.

@Porzeczka1234 u mnie nic a nic,a to dlatego ,ze @bertha zarezerwowala brzucha chyba heheeh[emoji4]
Spoczko, juz zaczynam testowac od jutra, to mozesz Asiunie już uwalniać :D

@dżoasia, ja biore na jajca Q10, d3, omega3, inozytol (poki sie nie skonczyl). a mleczko pszczele zapomnialam u rodzicow i nie biore od poczatku stycznia :(
bralam jeszcze NAC, ale tez juz mi sie skonczyl.

Czesc kochane nie odzywalam sie caly tydzien. Marshia jeszcze raz dziekuje za odstapienie wizyty u Pasnika :*
Mam juz wynik ostatniego badania jakie zlecil mi Pasnik imk. Dla mnie na moj rozumek nie jest one az tak strasznie odchylone od normy ale to tylko moje zdanie. Pasnik zaproponowal leki immunosupresyjne hmm ktorych powiem szczerze troszke sie boje;)
Chcial zebym wziela je juz przed transferem w trakcie stymulacji ale dopytalam czy nie maja wplywu na jakosc komorek i niestety moga miec. Wiec moja decyzja ze stymuluje sie pobieram komorki zapladniam i zamrazam zarodki. Choc tego tez sie obawiam bo nigdy przy poprzednich procedurach nie mielismy nic nadprogramowego. Choc fakt moja poprzednia klinika nie za bardzo przykladala sie do tego zeby pomoc standardowo szablonowo robili icis lub imis bez rzadnych wspomagaczy. Teraz mamy miec Famsi plus magnetyczna separacje plus embrio gen jakies tam super podloze do lepszego wzrostu no i pol na pol z dawca wiec mysle ze te wszystkie dodatki zdzialaja jakies cuda.
Nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz czy na tak male odchylenie w wyniku nie wystarczy tylko steryd. Bo slowa Pasnika przydaloby sie wziasc immunosupresanty to nie to samo co trzeba wziasc bo bez tego ani rusz. Kochane a co wy na to czy jest sens rozmawiac wogole jeszcze z Pasnikiem na ten temat
Wrzucam swoj wynik imk
Hejka, na ten stosunek cd4/cd8 PAsnik pewnie zaleca immunosupresje. Ja sama go poprosilam o immunosupresje, wiec ciezko mi powiedziec, czy to niezbedne w twoim przypadku. stosunek cd4/cd8 mam podobny. Mi nie bylo nic a nic podczas brania immunosupresji. bralam 7 dni.

@roxie123 @agatush @Funia90 dziękuje, że pamietacie im pytacie :* powiedzmy, że nie będe zasmucać forum ale poprosze o modlitwe za mojego Karola

@agatush czy w twoich uprawnieniach cos sie zmieniło? pytam bo muszę Anie pogonić bo nie bedzie mnie przez jakis czas a nie jest to łatwe bo Ania tez ma dziecko w szpitalu

Oczywiście nie zegnam sie z wami :*

:* wspieram

@Porzeczka1234 dziekuje kochana juz dobrze :* jeszcze troche leci, nigdy wczesniej tak dlugo... no ale i ciaza "najwyzsza", takze czekam na @, potem wymazy, jak bedzie ok bede prosic o in vitro z pgs. Tylko nie wiem co z ta komorka jajowa ? czy wybierac dawczyni. czy to dla mnie.
Bo wtedy dziecko genetycznie nie jest moje ? ale szanse donoszenia wieksze?

reklama
@Porzeczka1234 - Ja mam w labie normy [ 4,6-18,7 ] a mi wychodzi zawsze w badaniu >20,0. Od półtora roku... Nie wiem co z tym zrobić, lekarze też nie ogarniają, mam wrażenie :/ Ciągle szukam informacji na ten temat, ale w necie pustki :( I nie wiem też czy to >20,0 oznacza, że mam stały poziom 20,0 czy mogę mieć nawet 100-ileś :/ Porzeczko, pomóż, doradź, proszę... :( Brak mi już słów na to...

@Maciejka78 - Nie zmieniałam narazie firm metyli... Dawek dużych też nie biorę chyba. Ja też miałam wysoką homocysteinę i poniekąd dlatego zaczęłam je brać + oczywiście biorąc pod uwagę mutację MTHFR. Jak brałam metyle teraz co drugi dzień to od razu homocysteina poszła mi do góry o 35% z 4,8 na 6,4 :/ kwas nie drgnął. Poziom witaminy B12 też mam zawsze nieco podwyższony - ostatni wynik 780, przy normie 197-771. Przedostatnio miałam go: 918 (w październiku). Sportu zbytnio nie uprawiam, diete staram się trzymać gluten free i laktoza free. Nie wiem co począć :( Może masz jakieś rady?

Zaraz idę do endokrynologa, podpytam go, ale boję się, że nie wiele mi na ten temat powie :/

Do góry