reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@czarna_mala nie wiem co powiedziałaby dr jerzak i póki co się nie dowiem, bo się nie lecze u niej [emoji14] dzisiaj powiedziałam te wyniki tej dietetyk ale chyba z racji tego że nie były to wysokie wartości, nie mówiła że kwalifikuje się to do leczenia. Jak będę u swojej rodzinnej lekarki to zapytam co ona na to powie. Mam plan spróbować diety i za jakiś czas powtórzyć badanie żeby zobaczyć o co chodzi ;) cukier po godzinie też był dziwny bo spadł, a po 2h urósł do początkowej wartości. Także wszystko to takie dziwne. Jestem dziwna [emoji14]
@roxie123 możesz zacząć ze mną od poniedziałku :D
Ja też mam dziwne wyniki cukru, ale pisałam o tym wczoraj ;) jak znajdziesz dobrego endo od poronień to on wyjaśni Ci o co biega z tą insuliną u Ciebie, bo tak jak mówię trzustka nie do końca pracuje u Ciebie prawidłowo. Nie czujesz się senna po zjedzeniu obfitego posiłku po jakimś czasie? Ja np. po zjedzeniu winogrona nie mogę dać sobie rady ze sobą, usypiam na stojąco ;) i wiem że nie mogę go jeść, bo podnosi mi bardziej cukier i insulinę niż Mc Zestaw powiększony [emoji6]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@dżoasia jak masz kochana więcej takich przepisów świetnych to ja chętnie przygarnę!! ☺️☺️☺️
A co np bys chciala? :)
Tylko napisz.mi priva to jutro albo w niedziele ogarne to cos wam moge podeslac. Jutro wracam do pracy i juz od jakiejs godziny probuje sie wylogowac z forum:p
Kurde nie chce mi sie tam isc... znowu przegrana :( no nic, nie smece :*
@czarna_mala a ty dalej jestes na lekach? Co bierzesz? Myslicie ze lepszy jest glucko czy metformax? Bo u mnie tez.byl odwieczny problem z tym, dlugo lykalam glocko, potem zmiana lekarza i przerwa, potem znowu zmiana dr i lukalam metformax i teraz.od prawie roku jak zaczelam procedure ivf to znowu nie lykam. Ale od wiosny do jesieni duzo sie ruszalam, w sensie zaprzyjaznilam sie mocno z rowerem i wyniki byly dosc dobre, chociaz krzywych nie robilam. A tak, to bez.lekow nawet na czczo mialam insuline powyzwj normy lub przy gornwj granicy, tak samo glukoza.zawsze w max granicy:/ tylko nikt na to jakos.nie zwraca uwagi za bardzo, z immuno jestem obstawiona lekami a chyba w podstawowych sprawach leze i kwicze.

Ja też mam dziwne wyniki cukru, ale pisałam o tym wczoraj ;) jak znajdziesz dobrego endo od poronień to on wyjaśni Ci o co biega z tą insuliną u Ciebie, bo tak jak mówię trzustka nie do końca pracuje u Ciebie prawidłowo. Nie czujesz się senna po zjedzeniu obfitego posiłku po jakimś czasie? Ja np. po zjedzeniu winogrona nie mogę dać sobie rady ze sobą, usypiam na stojąco ;) i wiem że nie mogę go jeść, bo podnosi mi bardziej cukier i insulinę niż Mc Zestaw powiększony [emoji6]

Bo w mc zestawie.masz ogrom tluszczu a tluszcz na ig 0 i mocno obniza ig posilku :) a w winogronie same cukry proste.

@dżoasia ja chętnie wszystko co tylko masz :D ja preferuje bezgluten i ograniczam max cukier :) przypomnę się jutro na priv jak coś ;* a dlaczego ivf,skoro naturalnie zachodziłas?nie ogarniam tego jeszcze :/

A co np bys chciala? :)
Tylko napisz.mi priva to jutro albo w niedziele ogarne to cos wam moge podeslac. Jutro wracam do pracy i juz od jakiejs godziny probuje sie wylogowac z forum:p
Kurde nie chce mi sie tam isc... znowu przegrana :( no nic, nie smece :*
@czarna_mala a ty dalej jestes na lekach? Co bierzesz? Myslicie ze lepszy jest glucko czy metformax? Bo u mnie tez.byl odwieczny problem z tym, dlugo lykalam glocko, potem zmiana lekarza i przerwa, potem znowu zmiana dr i lukalam metformax i teraz.od prawie roku jak zaczelam procedure ivf to znowu nie lykam. Ale od wiosny do jesieni duzo sie ruszalam, w sensie zaprzyjaznilam sie mocno z rowerem i wyniki byly dosc dobre, chociaz krzywych nie robilam. A tak, to bez.lekow nawet na czczo mialam insuline powyzwj normy lub przy gornwj granicy, tak samo glukoza.zawsze w max granicy:/ tylko nikt na to jakos.nie zwraca uwagi za bardzo, z immuno jestem obstawiona lekami a chyba w podstawowych sprawach leze i kwicze.
Ja mam doswiadczenie tylko z Glucophagem ;) nie biorę już go, bo wyniki mam w normie, jem zdrowo i ruszam się :)

@nafoczka ja właśnie próbuję bezglutenowa i wiem że nie będzie łatwo. Ale w sumie do wszystkiego można się przyzwyczaić i myślę że to jest po prostu kwestia tego żeby się zorganizować i zacząć stać przy garach [emoji14] tego nie lubię więc najbardziej się boję że przestanę z lenistwa. Ale jest tyle dobrych rzeczy które można przy tym jeść :)
Z bezglutenowa dieta da się żyć. Kwestia mobilizacji i determinacji [emoji6]

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry