reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny jak chcecie dobrego chleba o niskim ig to sobie.mozecie upiec same - 1kg maki razowej pszennej i zytniej (pol na pol) 0,5l wody, 5dag drozdzy, szklanka pestek slonecznika, siemienia, pestek dyni czy co tam macie i 2 lyzeczki soli. Pieczecie 1,5 godz i chlebek jak marzenie. Mowie wam :) jak znacie z Buczka slonecznikowy to mniej wiecej taki wychodzi w smaku:)
Z nieba mi spadłaś [emoji8] trzeba mieć maszynę do wyrabiania chleba?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

reklama
@czarna_mala na czczo było 7.97 po godzinie 18coś a po 2 godzinach 17coś. Praktycznie nie spadła, przy czym w lab pisali ze norma jest od 5 do 20 więc wyszedł im niby wynik w normie....

@nafoczka ja właśnie próbuję bezglutenowa i wiem że nie będzie łatwo. Ale w sumie do wszystkiego można się przyzwyczaić i myślę że to jest po prostu kwestia tego żeby się zorganizować i zacząć stać przy garach :p tego nie lubię więc najbardziej się boję że przestanę z lenistwa. Ale jest tyle dobrych rzeczy które można przy tym jeść :)

@czarna_mala na czczo było 7.97 po godzinie 18coś a po 2 godzinach 17coś. Praktycznie nie spadła, przy czym w lab pisali ze norma jest od 5 do 20 więc wyszedł im niby wynik w normie....
Też masz niezbyt ten wynik, bo nie powinno tak być. U zdrowego człowieka spada wartość po 2h mniej więcej do wartości na czczo. Twoja trzustka też nie do końca pracuje jak powinna :/ ciekawa jestem co powie lekarz, a właściwie co na ten wynik powiedziałaby dr Jerzak ;)

Ja mam pseudo thermomix w sensie coś co robi to co on ale gorszej jakości [emoji23]
Wiecie ze ja jestem panikara i ze teraz mi się życie przewróciło do góry nogami ciekawe co lekarz powie pójdę też chyba do dietetyka albo Endo po leki bo do P dopiero 29 ...
A jak tu jeść w gościach :/
Nie wiem nic na dzisiejszy dzień. Dzięki za rady wsparcie i info [emoji8][emoji4]
Nie moge uwierzyć że po roku czasu coś znalazłam teraz chodowanie zdrowych jajek

@roki_1991 ja nie wiem kiedy zacznę [emoji23]
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam pseudo thermomix w sensie coś co robi to co on ale gorszej jakości [emoji23]
Wiecie ze ja jestem panikara i ze teraz mi się życie przewróciło do góry nogami ciekawe co lekarz powie pójdę też chyba do dietetyka albo Endo po leki bo do P dopiero 29 ...
A jak tu jeść w gościach :/
Nie wiem nic na dzisiejszy dzień. Dzięki za rady wsparcie i info [emoji8][emoji4]
Nie moge uwierzyć że po roku czasu coś znalazłam teraz chodowanie zdrowych jajek

@roki_1991 ja nie wiem kiedy zacznę [emoji23]
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Nie chcę studzić Twojego zapału, ale ja mimo wykrytej IO nadal nie mam dziecia i straciłam już kilka ciąż z unormowaną insuliną ;) także ten ochłoń przez noc [emoji8]

Z nieba mi spadłaś [emoji8] trzeba mieć maszynę do wyrabiania chleba?

Jak lubisz myc naczynia to mozesz:D ja tylko recznie wyrabiam :)
Najpierw rozpuszczam drozdze w ciepej wodzie z odrobina.cukru i ok 3 lyzkami mąki i to sie kisi kilka godz, tak z 4-5 (mozesz tez np przed praca lub dzien wczesniej wieczor - im dluzej sie kisi tym jest lepszy) potem dodaje reszte skl i wyrabiam dosc dlugo, zeby bylo sprezyste, rosnie ok godzine, wykladam.na blaszki i pieke. To jest porcja na spore 2 keksowki. Jak masz duzy piekarnik to mozesz upiec wiecej i sobie zamrozic, zeby sie zbyt czesto nie bawic w to ;) czesto dodaje sobie jeszcze garsc platkow gryczanych zalanych wrzatkiem, albo sezam, co tam mam pod reka, tak zeby mi sie nie znudzil caly czas ten sam smak. A make polecam z.melvita ta do wypieku domowego chleba wlasnie:)

@czarna_mala nie wiem co powiedziałaby dr jerzak i póki co się nie dowiem, bo się nie lecze u niej :p dzisiaj powiedziałam te wyniki tej dietetyk ale chyba z racji tego że nie były to wysokie wartości, nie mówiła że kwalifikuje się to do leczenia. Jak będę u swojej rodzinnej lekarki to zapytam co ona na to powie. Mam plan spróbować diety i za jakiś czas powtórzyć badanie żeby zobaczyć o co chodzi ;) cukier po godzinie też był dziwny bo spadł, a po 2h urósł do początkowej wartości. Także wszystko to takie dziwne. Jestem dziwna :p
@roxie123 możesz zacząć ze mną od poniedziałku :D

reklama
Do góry