reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@dżoł ja badałam w testDNA. Oni mają siedzibę na pewno w Katowicach, ale w innych miastach chyba mają placówki. U mnie niestety nie dało się zrobić badania wad genetycznych, udało się im tylko ustalić płeć i badałam bloczki parafinowe, bo materiał po poronieniu poszedł do Genesis a tam stwierdzili że nie da się wykonać badania :( ja byłam z tego testDNA zadowolona przedewszystkim dlatego że z nimi był normalny kontakt i dało się tam dogadać co i jak. A w Genesis nie miałam tyle szczęścia....

reklama
@dzoł masakra jak ja Ci współczuję.... To jest niesprawiedliwe..... nie tak miało byc.... Bardzo ale bardzo mi przykro..... Plakac mi się chce...

@burczuś tule cię mocno.... Cały czas myślę o Tobie.... Ty nasza dzielna wojowniczko....

@Maciejka78 kochana nie ma co się nastawić negatywnie że coś jest nie tak.. Który to tydzień ciąży? Kto prowadzi ciąże? Trzymam kciuki... Lez i odpoczywaj

@matylda23 skarbie jak u ciebie? Kiedy wizyta? Kochana mam pytanie potrzebuje Wit z grupy B które polecasz?

@magda1208 jak się masz? Cieszę się że znowu pojawiła się nadzieja... Trzymam kciuki

A ja po wizycie... Włączone dużo leków.... Mam zakupić witaminy B complex metylowane ale nie mam pojęcia jakie zakupić?dziewczynki po jakim czasie od włączeniu leków zaczęłyscie się starać?

Nie nawidze tego świata !!!!! ;( bardzo mi przykro @dżoł :( :(

@smerfik88 czy kiedykolwiek brałaś metyle? Ja zaczęłam jak zaszłam w ciąże i powiem Ci ze czułam się po nich okropnie.... nie mogłam spać,miałam kołatania serca, leki jakieś wewnętrzne - przestałam jeść i jak ręka odjął.... na pewno musisz to wprowadzać powoli... może jeśli masz face to zapisz się so grupy Mthfr polska tam jest wiele cennych info :) tam tez udziela się dr Andrzej z Wrocławia-naprotechnolog -nie pamietam nazwiska ;) ponadto ja się wypisałam,bo tam dziewczyny nawet wyniki badań wstawiają i proszę o poradę-na razie się nie staram,wiec wole nie czytać.... ;) polecają ze swansona lub solgara metyle :p

@roxie123 jak tam badania? Znasz już wyniki?:) nie mam sił czytać bo mam krwiaka giganta pod okiem - koszmarnie ugryzł mnie dzisiaj mój autysta :D

Ostatnia edycja:
@dżoł bardzo mi przykro :( .
Ja bym na Twoim miejscu zbadała MLR teraz bo to by powiedziało czy nie był za niski i organizm odrzucił zarodek. To badanie w Genesis mnie nie przekonuje bo co nam to daje? Mi lekarz doradzał żeby je robić jak jestem przekonana do in vitro z diagnostyka przedimplantacyjna.
@roxie123 nic nie wiem o prolaktynie czynnościowej ale może akurat rzeczywiscie to? tego Ci zyczę bo to nie tak trudno naprawić.

@smerfik88 , dziś wizytowałaś? Ja byłam u doktor na 18:40 z małym opóźnieniem. Łożysko już brzeżnie przodujące :( mam nadzieję,że się zacznie podnosić. Kolejna wizyta 9.02 dopiero,ale 25.01 idę do Przybycienia chyba. Ja biorę pregne plus i co 2-3dzień metafolin 400 z solgara, b12 100 z solgara i b6 25 ze swansona. Jakie leki będziesz brać przy kolejnej próbie? Staracie się już?

W gdansku ponoc tez badaja, jest strona test dna ale nie wiem czy tam wiarygodnie badaja.
Magda ale 48 h od poronienia to u mnie minie , nawet jak zawioze jutro to monie w niedziele o 15 , to w pon juz nie bedzie czego badac.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom
@dżoł taka nieoficjalna informacja od patomorfologa, by przedłużyć "ważność" próbki należy ją zalać alkoholem. Ale nie zachęcam cię do wypróbowania tego sposobu. Nie wiem jak zareagowali by w Genesis, a po drugie nie wybaczyłabym sobie gdyby przez proponowany sposób przechowywania nie udało się zrobić badania. Tak poradzono mojej koleżance i u niej badanie było możliwe.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziekuje Wam za kazda informacje, dzwonilam tu
Link do: Badanie przyczyn poronienia - wynik omówisz z genetykiem
W pon kurier przyjedzie i zabierze. Nic nie mowila ze 48 h od pobrania. Koszt 800 pare zl, jak sie nie uda zbadac, to 300 pare zwracaja, bo badaja co innego. W invikcie tez badaja (to samo) koszt 2500 zl, material trzeba dostarczyc do godz 20, w pon juz za pozno.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@matulkaa to nie ma sie co przejmowac. To wlasnie braxton. Poki szyjka w porzadku to po prostu tak sie robi. Macica cwiczy. Poza tym brzuch stawia sie mocniej jak dlugo odpoczywasz, a potem wstajesz. Dlatego mi gin zawsze kazala sie ruszac nawet jak krwawilam. Poki jest to bezpieczne trzeba spacerowac.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry