reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@dżoł ja badałam w testDNA. Oni mają siedzibę na pewno w Katowicach, ale w innych miastach chyba mają placówki. U mnie niestety nie dało się zrobić badania wad genetycznych, udało się im tylko ustalić płeć i badałam bloczki parafinowe, bo materiał po poronieniu poszedł do Genesis a tam stwierdzili że nie da się wykonać badania :( ja byłam z tego testDNA zadowolona przedewszystkim dlatego że z nimi był normalny kontakt i dało się tam dogadać co i jak. A w Genesis nie miałam tyle szczęścia....

reklama
@dzoł masakra jak ja Ci współczuję.... To jest niesprawiedliwe..... nie tak miało byc.... Bardzo ale bardzo mi przykro..... Plakac mi się chce...

@burczuś tule cię mocno.... Cały czas myślę o Tobie.... Ty nasza dzielna wojowniczko....

@Maciejka78 kochana nie ma co się nastawić negatywnie że coś jest nie tak.. Który to tydzień ciąży? Kto prowadzi ciąże? Trzymam kciuki... Lez i odpoczywaj

@matylda23 skarbie jak u ciebie? Kiedy wizyta? Kochana mam pytanie potrzebuje Wit z grupy B które polecasz?

@magda1208 jak się masz? Cieszę się że znowu pojawiła się nadzieja... Trzymam kciuki

A ja po wizycie... Włączone dużo leków.... Mam zakupić witaminy B complex metylowane ale nie mam pojęcia jakie zakupić?dziewczynki po jakim czasie od włączeniu leków zaczęłyscie się starać?

Nie nawidze tego świata !!!!! ;( bardzo mi przykro @dżoł :( :(

@smerfik88 czy kiedykolwiek brałaś metyle? Ja zaczęłam jak zaszłam w ciąże i powiem Ci ze czułam się po nich okropnie.... nie mogłam spać,miałam kołatania serca, leki jakieś wewnętrzne - przestałam jeść i jak ręka odjął.... na pewno musisz to wprowadzać powoli... może jeśli masz face to zapisz się so grupy Mthfr polska tam jest wiele cennych info :) tam tez udziela się dr Andrzej z Wrocławia-naprotechnolog -nie pamietam nazwiska ;) ponadto ja się wypisałam,bo tam dziewczyny nawet wyniki badań wstawiają i proszę o poradę-na razie się nie staram,wiec wole nie czytać.... ;) polecają ze swansona lub solgara metyle :p

@roxie123 jak tam badania? Znasz już wyniki?:) nie mam sił czytać bo mam krwiaka giganta pod okiem - koszmarnie ugryzł mnie dzisiaj mój autysta :D

Ostatnia edycja:
@dżoł bardzo mi przykro :( .
Ja bym na Twoim miejscu zbadała MLR teraz bo to by powiedziało czy nie był za niski i organizm odrzucił zarodek. To badanie w Genesis mnie nie przekonuje bo co nam to daje? Mi lekarz doradzał żeby je robić jak jestem przekonana do in vitro z diagnostyka przedimplantacyjna.
@roxie123 nic nie wiem o prolaktynie czynnościowej ale może akurat rzeczywiscie to? tego Ci zyczę bo to nie tak trudno naprawić.

@smerfik88 , dziś wizytowałaś? Ja byłam u doktor na 18:40 z małym opóźnieniem. Łożysko już brzeżnie przodujące :( mam nadzieję,że się zacznie podnosić. Kolejna wizyta 9.02 dopiero,ale 25.01 idę do Przybycienia chyba. Ja biorę pregne plus i co 2-3dzień metafolin 400 z solgara, b12 100 z solgara i b6 25 ze swansona. Jakie leki będziesz brać przy kolejnej próbie? Staracie się już?

W gdansku ponoc tez badaja, jest strona test dna ale nie wiem czy tam wiarygodnie badaja.
Magda ale 48 h od poronienia to u mnie minie , nawet jak zawioze jutro to monie w niedziele o 15 , to w pon juz nie bedzie czego badac.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom
@dżoł taka nieoficjalna informacja od patomorfologa, by przedłużyć "ważność" próbki należy ją zalać alkoholem. Ale nie zachęcam cię do wypróbowania tego sposobu. Nie wiem jak zareagowali by w Genesis, a po drugie nie wybaczyłabym sobie gdyby przez proponowany sposób przechowywania nie udało się zrobić badania. Tak poradzono mojej koleżance i u niej badanie było możliwe.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziekuje Wam za kazda informacje, dzwonilam tu
Link do: Badanie przyczyn poronienia - wynik omówisz z genetykiem
W pon kurier przyjedzie i zabierze. Nic nie mowila ze 48 h od pobrania. Koszt 800 pare zl, jak sie nie uda zbadac, to 300 pare zwracaja, bo badaja co innego. W invikcie tez badaja (to samo) koszt 2500 zl, material trzeba dostarczyc do godz 20, w pon juz za pozno.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@matulkaa to nie ma sie co przejmowac. To wlasnie braxton. Poki szyjka w porzadku to po prostu tak sie robi. Macica cwiczy. Poza tym brzuch stawia sie mocniej jak dlugo odpoczywasz, a potem wstajesz. Dlatego mi gin zawsze kazala sie ruszac nawet jak krwawilam. Poki jest to bezpieczne trzeba spacerowac.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry