reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Nadja_n to strasznie smutne ze poronienia się tutaj ciągle powtarzają u tych samych osób...i to jest najgorsze , że jesteśmy zmuszone przez to przechodzić nie raz a kilkakrotnie :( niby leczone niby powód jest a i tak organizm decyduje za nas... wkurzajace to jest bo są kobiety, które nie doceniają macierzyństwa a do tego wszystko im ciezko przykład z dziś facetka mówi takim tonem jakby na poligon szla " i znowu ciąża , i latanie na te badania mówię Paniom to jest tak uciążliwe ... a jeszcze z tym starszym trzeba się uzerac " i tak to dziecko ciągnie za rękę... wywnioskowalam ze to ta od 500+

@dzol nie pomogę nie wiem :(

Czyli zostały kariotypy i insulina ...
1515771964-76b1363a7578c2ff-aaaaaa.png

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@dżoł przykro mi.

Qurwa ileż można..... Ściskam Cię bardzo serdecznie.
Dzwonisz po kuriera z Genesis wcześniej szpital musi zabezpieczyć materiał poronny w soli na stronie jest druk wypełniasz jaki rodzaj badań wybierasz. Po około tygodniu dzwonisz do Genesis jeśli można zbadać materiał bo jest wystarczająca ilość kosmówki wpłacasz pieniądze

@dżoł Napisalam priw. Zajrzyj kochana. Polecam badanie mikromacierzy poniewaz pokaze wiecej wad.. ja np mialam teraz trisomie 22 ktora nie wyszlaby w tym podstawowym badaniu. Takze dobrze zabezpiecz material w soli fizjologicznej i kubku jak np. od moczu. Dowiedz sie koniecznie na kiedy kurier bo jest weekend a to nie moze stac na magazynie bo moze byc nie zdatne do badania..Musi byc w lodowce.

Poradzcie przyszedł mi ovarin a na opakowaniu pisze ze zalecane 2 tabl dziennie jak bralyscie ? No i zawiera WitB i D to nie brać już dodatkowo ?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje za inf, ale jak w pon jak na ich stronie jest napisane ze w ciagu 24/48 h od pobrania materialu. Jak mi tu nie zabezpieczy w soli tylko w zwyklym pudelku na mocz to co mam zrobic? W aptece cos mi dadza?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@dżoł W szpitalu raczej zawsze trzymaja w kubku od moczu i soli fizjologicznej w lodowce.Ale moze wyslij meza do pielegniarek aby sie upewnil czy na pewno tak zabezpieczyly material. Jezeli nie maja soli i kubka to maz niech kupi w aptece i im przyniesie.Na spokojnie w lodowce material wytrzyma do soboty, poniedziałku. Jak nadacie kurierem w sobote to w pon bedzie w genesis. Jak w pon to na wtorek beda miec. Wtedy oni sprawdzaja czy material sie nadaje i do jakiego badania- jak za malo zabezpiecza to moze byc tylko podstawowe badanie. Jak porzadnie zabezpiecza kosmowke to zrobia ci to lepsze badanie mikromacierzy. Wtedy oni dzwonia- a najlepiej ty po ok. tygodniu maksymalnie i dowiesz sie czy material sie nadaje i wtedy przelewasz im pieniadze.

Kochana sól fizjologiczna poproś w szpitalu żeby Ci zalali dzidzię Jezu dziewczyny jakie wy odważne ja bym tak nie mogła podziwiam Was. @dżoł zadzwoń do Genesis bo mnie się wydaje, że materiał od razu musi być zalany solą fizjologiczną ale może się mylę

@Porzeczka1234 myślę , że to co przechodzimy nas na tyle wzmacnia , że w tej całej tragedii wiemy , że musimy jakoś to przejść i pewne rzeczy zrobić , dla dobra sprawy w tym przypadku badań :< strasznie przykre ale niestety jak same czasami o coś nie zadbamy to szpital mało się interesuje

reklama
@dżoł baaardzo mi przykro. Znowu to samo [emoji26] Upewnij się czy nie będą chcieli materiału opracowanego przez patomorfologa. Taki warunek ostatnio postawili mojej koleżance w Prokocimiu.
@burczuś dobrze, że już po. Wyjedziecie, oderwiesz się od tego wszystkiego. Silna z ciebie kobita, podziwiam cię, sama przeżywasz tragedię a znajdujesz w sobie pokłady empatii by wesprzeć dobrym słowem inne dziewczyny.
@Destino no to utuczyłaś królewicza [emoji7] oby poszło szybko i gładko [emoji4]
@Funia90 ciągnie się ta końcówka, oj prawda [emoji4] mnie zostało do terminu tylko 45 dni. A też mi się wydaje, że wlecze się to wszystko teraz strasznie. W przyszłym tygodniu idę na pierwsze KTG. Czas się już powoli szykować.
@Funia90, @Destino jak jest, było u was z twardnieniem brzucha?

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry