reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Nadja_n to strasznie smutne ze poronienia się tutaj ciągle powtarzają u tych samych osób...i to jest najgorsze , że jesteśmy zmuszone przez to przechodzić nie raz a kilkakrotnie :( niby leczone niby powód jest a i tak organizm decyduje za nas... wkurzajace to jest bo są kobiety, które nie doceniają macierzyństwa a do tego wszystko im ciezko przykład z dziś facetka mówi takim tonem jakby na poligon szla " i znowu ciąża , i latanie na te badania mówię Paniom to jest tak uciążliwe ... a jeszcze z tym starszym trzeba się uzerac " i tak to dziecko ciągnie za rękę... wywnioskowalam ze to ta od 500+

@dzol nie pomogę nie wiem :(

Czyli zostały kariotypy i insulina ...
1515771964-76b1363a7578c2ff-aaaaaa.png

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@dżoł przykro mi.

Qurwa ileż można..... Ściskam Cię bardzo serdecznie.
Dzwonisz po kuriera z Genesis wcześniej szpital musi zabezpieczyć materiał poronny w soli na stronie jest druk wypełniasz jaki rodzaj badań wybierasz. Po około tygodniu dzwonisz do Genesis jeśli można zbadać materiał bo jest wystarczająca ilość kosmówki wpłacasz pieniądze

@dżoł Napisalam priw. Zajrzyj kochana. Polecam badanie mikromacierzy poniewaz pokaze wiecej wad.. ja np mialam teraz trisomie 22 ktora nie wyszlaby w tym podstawowym badaniu. Takze dobrze zabezpiecz material w soli fizjologicznej i kubku jak np. od moczu. Dowiedz sie koniecznie na kiedy kurier bo jest weekend a to nie moze stac na magazynie bo moze byc nie zdatne do badania..Musi byc w lodowce.

Poradzcie przyszedł mi ovarin a na opakowaniu pisze ze zalecane 2 tabl dziennie jak bralyscie ? No i zawiera WitB i D to nie brać już dodatkowo ?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje za inf, ale jak w pon jak na ich stronie jest napisane ze w ciagu 24/48 h od pobrania materialu. Jak mi tu nie zabezpieczy w soli tylko w zwyklym pudelku na mocz to co mam zrobic? W aptece cos mi dadza?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@dżoł W szpitalu raczej zawsze trzymaja w kubku od moczu i soli fizjologicznej w lodowce.Ale moze wyslij meza do pielegniarek aby sie upewnil czy na pewno tak zabezpieczyly material. Jezeli nie maja soli i kubka to maz niech kupi w aptece i im przyniesie.Na spokojnie w lodowce material wytrzyma do soboty, poniedziałku. Jak nadacie kurierem w sobote to w pon bedzie w genesis. Jak w pon to na wtorek beda miec. Wtedy oni sprawdzaja czy material sie nadaje i do jakiego badania- jak za malo zabezpiecza to moze byc tylko podstawowe badanie. Jak porzadnie zabezpiecza kosmowke to zrobia ci to lepsze badanie mikromacierzy. Wtedy oni dzwonia- a najlepiej ty po ok. tygodniu maksymalnie i dowiesz sie czy material sie nadaje i wtedy przelewasz im pieniadze.

Kochana sól fizjologiczna poproś w szpitalu żeby Ci zalali dzidzię Jezu dziewczyny jakie wy odważne ja bym tak nie mogła podziwiam Was. @dżoł zadzwoń do Genesis bo mnie się wydaje, że materiał od razu musi być zalany solą fizjologiczną ale może się mylę

@Porzeczka1234 myślę , że to co przechodzimy nas na tyle wzmacnia , że w tej całej tragedii wiemy , że musimy jakoś to przejść i pewne rzeczy zrobić , dla dobra sprawy w tym przypadku badań :< strasznie przykre ale niestety jak same czasami o coś nie zadbamy to szpital mało się interesuje

reklama
@dżoł baaardzo mi przykro. Znowu to samo [emoji26] Upewnij się czy nie będą chcieli materiału opracowanego przez patomorfologa. Taki warunek ostatnio postawili mojej koleżance w Prokocimiu.
@burczuś dobrze, że już po. Wyjedziecie, oderwiesz się od tego wszystkiego. Silna z ciebie kobita, podziwiam cię, sama przeżywasz tragedię a znajdujesz w sobie pokłady empatii by wesprzeć dobrym słowem inne dziewczyny.
@Destino no to utuczyłaś królewicza [emoji7] oby poszło szybko i gładko [emoji4]
@Funia90 ciągnie się ta końcówka, oj prawda [emoji4] mnie zostało do terminu tylko 45 dni. A też mi się wydaje, że wlecze się to wszystko teraz strasznie. W przyszłym tygodniu idę na pierwsze KTG. Czas się już powoli szykować.
@Funia90, @Destino jak jest, było u was z twardnieniem brzucha?

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry