reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Marta a do kogo się wybierasz na wizytę?? Ja jednak radziłabym porobić Ci badania - jak chcesz wkleję listę.

Alusiu tak jak piszą dziewczyny dupek jest sztucznym progesteronem i nie wyjdzie Ci w badaniach, może być tak jak piszesz że sztucznie jest na odpowiednim poziomie. Ale i tak weź 3x1 i do tego lutkę od dziewczyn bo nie zaszkodzi. Nie bój się, będzie dobrze:-)

Ewa
też mi się wydaje że skoro opryszczkę już masz od dawna i jest to wtórne zakażenie to nie powinno zagrozić dzidkowi:)

My dzisiaj byliśmy prywatnie na USG bioderek - czekałam w kolejce 3 godziny, zapłaciłam 100 zł a badanie trwało parę minut bo wszystko w porządku. Masakra finansowa...

reklama
ala pisze juz chyba z milion razy non stop mi kasuje.
Progesteron z luteiny czesto wychodzi niski i w badaniach nie pokazuje dowcipnie.jak nic doloz sobie po 100 a tsh masz w normie i jesli biezesz leki wogole sie nie przejmoj.Wazne jest ft3 4 My tu kciuki za Was mocno trzmamy

enya właściwie idę teraz do innego lekarza bo poprzedni po kolejnym poronieniu zalecił jedynie listeriozę CMV i tokso i powiedział próbować , co Bóg da.... bo z badań z 2010 r wszystko jest ok.... I znów nie było ok. A ja już nie chcę próbować w ciemno.... nie mam siły... Idę do gina w Opolu dr Paluch- Paks - po ostatnim poronieniu pogadałam z nią jeszcze w szpitalu i zobaczymy po tej wizycie jaki będzie miała plan i ewentualnie zostanę u niej lub poszukam kogoś innego... eh jestem zmęczona już tym wszystkim... jak możesz to wklej tą listę...

Ja bralam lutke dopochwowa 200-200-200 oraz lutke podjezykowa 100-0-100 potem bralam 200-100-200 i podjezykowa 100, potem 200-0-200 i podjezykowa 100, potem 200-0-200 .. ale jak trafilam do szpitala to znow mialam zwiekszona lutke do 200-200-200 wiec czekam na polowkowe to moze mi zmniejszy.. chcialabym troche zejsc z niej...

cześć, witam dziewczyny te które mnie znają i te które jeszcze nie ;) Zaczne od początku bo czasem wydaje mi się, że nie wszystkie moje wpisy są widoczne... tzn. pozostają bez odpowiedzi :(
Mam na imię Asia. Tak jak widać moja historia jest powieleniem losów każdej z was po trochu. Ja póki co nie miałam tyle szczęścia co i wy, żeby trafić chociażby na "chętnego" diagnostyka... Moje badania ograniczają się do podstaw: kariotypy, podstawowy zespół antyfosfolipidowy, wit. D i inne badania z zakresu-podstawy... Byłam jak dotąd u czterech ginekologów i żaden z nich nie ma "na mnie pomysłu". Dziewczyny z forum polecały mi Malinę i coś już w tym kierunku wiem, ale moje pytanie brzmi: co powiecie o Jarzym Przybycieniu? Pytam bo do Tarnowa czy Krakowa mam bliżej.. tylko nie wiem w jakim kierunku on podejmuje dadania? Proszę- te nieznajome koleżanki o pomoc...
acha jutro mamy spotkanie z genetykiem a poniedziałek najprawdopodobniej histerokopie choć nie sądze aby wiele to wniosło...

Ostatnia edycja:
Nafoczka,ja niestety jestem z Zachodniopomorskiego...
Niestety nie znam dr. Przybycienia...
Jezdzilam do Maliny.... Niestety u mnie nie przyniosło rezultatu. Teraz jestem pod opieką reumatologa,i podwojna obstawa ginekologiczna.... Jestem po 2 histero.... Miałam mega wielką przegrode- usunięta...czekam na efekt w postaci zdrowego bobasa...
Nie przekreslaj histero- czasem tu tkwi twoj wróg...
Powodzenia....

Alokin bardzoooooooooo gratuluje!!
A ja Kochane chcialam spytac o p/c ANA. Jakie mialyscie wyniki?
Ja w ciazy mialam graniczne i lekarz nawet mowil, ze graniczne to taka mala granica bledu laboratyjnego, ze moze w ogole ich nie byc (to bylo w czerwcu 2014). Teraz zrobilam ANA 2 (ANA HEp) i mam przygniatajacy wrecz wynik >1:2560, określane jest jako wynik wybitnie dodatni [+++] typ ziarnisty SSA/SSB?

Przestraszylam sie tego wyniku i znowu jakiegos chorobska :-( nie wiem, czy tu sam immunolog wystarczy...

Marta z doświadczenia wiem że jak nie weźmiesz sama spraw w swoje ręce to nikt Ci nie pomoże. Ja 3 lata temu byłam jak dziecko we mgle, mój gin po ostatnim zabiegu uciekał przede mną w szpitalu bojąc się że o coś zapytam. Dał mi tylko i wyłącznie skierowanie do poradni genetycznej bo to mi się należało na NFZ po 2 poronieniu. Poszukaj dobrego immunologa który Cię pokieruje. Jakie masz zamiar brać teraz leki?? Czy jeszcze nie wiesz??

reklama
Do góry