reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Marta a do kogo się wybierasz na wizytę?? Ja jednak radziłabym porobić Ci badania - jak chcesz wkleję listę.

Alusiu tak jak piszą dziewczyny dupek jest sztucznym progesteronem i nie wyjdzie Ci w badaniach, może być tak jak piszesz że sztucznie jest na odpowiednim poziomie. Ale i tak weź 3x1 i do tego lutkę od dziewczyn bo nie zaszkodzi. Nie bój się, będzie dobrze:-)

Ewa
też mi się wydaje że skoro opryszczkę już masz od dawna i jest to wtórne zakażenie to nie powinno zagrozić dzidkowi:)

My dzisiaj byliśmy prywatnie na USG bioderek - czekałam w kolejce 3 godziny, zapłaciłam 100 zł a badanie trwało parę minut bo wszystko w porządku. Masakra finansowa...

reklama
ala pisze juz chyba z milion razy non stop mi kasuje.
Progesteron z luteiny czesto wychodzi niski i w badaniach nie pokazuje dowcipnie.jak nic doloz sobie po 100 a tsh masz w normie i jesli biezesz leki wogole sie nie przejmoj.Wazne jest ft3 4 My tu kciuki za Was mocno trzmamy

enya właściwie idę teraz do innego lekarza bo poprzedni po kolejnym poronieniu zalecił jedynie listeriozę CMV i tokso i powiedział próbować , co Bóg da.... bo z badań z 2010 r wszystko jest ok.... I znów nie było ok. A ja już nie chcę próbować w ciemno.... nie mam siły... Idę do gina w Opolu dr Paluch- Paks - po ostatnim poronieniu pogadałam z nią jeszcze w szpitalu i zobaczymy po tej wizycie jaki będzie miała plan i ewentualnie zostanę u niej lub poszukam kogoś innego... eh jestem zmęczona już tym wszystkim... jak możesz to wklej tą listę...

Ja bralam lutke dopochwowa 200-200-200 oraz lutke podjezykowa 100-0-100 potem bralam 200-100-200 i podjezykowa 100, potem 200-0-200 i podjezykowa 100, potem 200-0-200 .. ale jak trafilam do szpitala to znow mialam zwiekszona lutke do 200-200-200 wiec czekam na polowkowe to moze mi zmniejszy.. chcialabym troche zejsc z niej...

cześć, witam dziewczyny te które mnie znają i te które jeszcze nie ;) Zaczne od początku bo czasem wydaje mi się, że nie wszystkie moje wpisy są widoczne... tzn. pozostają bez odpowiedzi :(
Mam na imię Asia. Tak jak widać moja historia jest powieleniem losów każdej z was po trochu. Ja póki co nie miałam tyle szczęścia co i wy, żeby trafić chociażby na "chętnego" diagnostyka... Moje badania ograniczają się do podstaw: kariotypy, podstawowy zespół antyfosfolipidowy, wit. D i inne badania z zakresu-podstawy... Byłam jak dotąd u czterech ginekologów i żaden z nich nie ma "na mnie pomysłu". Dziewczyny z forum polecały mi Malinę i coś już w tym kierunku wiem, ale moje pytanie brzmi: co powiecie o Jarzym Przybycieniu? Pytam bo do Tarnowa czy Krakowa mam bliżej.. tylko nie wiem w jakim kierunku on podejmuje dadania? Proszę- te nieznajome koleżanki o pomoc...
acha jutro mamy spotkanie z genetykiem a poniedziałek najprawdopodobniej histerokopie choć nie sądze aby wiele to wniosło...

Ostatnia edycja:
Nafoczka,ja niestety jestem z Zachodniopomorskiego...
Niestety nie znam dr. Przybycienia...
Jezdzilam do Maliny.... Niestety u mnie nie przyniosło rezultatu. Teraz jestem pod opieką reumatologa,i podwojna obstawa ginekologiczna.... Jestem po 2 histero.... Miałam mega wielką przegrode- usunięta...czekam na efekt w postaci zdrowego bobasa...
Nie przekreslaj histero- czasem tu tkwi twoj wróg...
Powodzenia....

Alokin bardzoooooooooo gratuluje!!
A ja Kochane chcialam spytac o p/c ANA. Jakie mialyscie wyniki?
Ja w ciazy mialam graniczne i lekarz nawet mowil, ze graniczne to taka mala granica bledu laboratyjnego, ze moze w ogole ich nie byc (to bylo w czerwcu 2014). Teraz zrobilam ANA 2 (ANA HEp) i mam przygniatajacy wrecz wynik >1:2560, określane jest jako wynik wybitnie dodatni [+++] typ ziarnisty SSA/SSB?

Przestraszylam sie tego wyniku i znowu jakiegos chorobska :-( nie wiem, czy tu sam immunolog wystarczy...

Marta z doświadczenia wiem że jak nie weźmiesz sama spraw w swoje ręce to nikt Ci nie pomoże. Ja 3 lata temu byłam jak dziecko we mgle, mój gin po ostatnim zabiegu uciekał przede mną w szpitalu bojąc się że o coś zapytam. Dał mi tylko i wyłącznie skierowanie do poradni genetycznej bo to mi się należało na NFZ po 2 poronieniu. Poszukaj dobrego immunologa który Cię pokieruje. Jakie masz zamiar brać teraz leki?? Czy jeszcze nie wiesz??

reklama
Do góry