reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@matulkaa musisz sie kluc glukometrem codzinnie kilka razy i z insuliny zastrzyk tak?
Ogolnie ten glukometr to mnie bolal:/ ale czlowiek do wszystkiego sie przyzwyczaja jak tylko trzeba[emoji17]jakby ktos mi kiedys powiedzial o robieniu tylu zastrzykow w brzuch to bym zemdlala a teraz???

@Destino na tym etapie to juz na prawde macica moze cwiczyc[emoji4]

@zosiak wezmiecie sie do roboty i lada dzien sama bedziesz pakowala swija torbe[emoji5]

@Porzeczka1234 oki juz sie poprawiam i pokazuje[emoji14]jest na zamknietym[emoji4]

@pixi.nova ciesze sie z Twojej wizyty,poukladaj sobie teraz wszytsko w glowie i jak bedziesz gotowa to dzialajcie[emoji4]

@Totois30 przykro mi[emoji17]

@roxie123 no cudownie ,ze dobre wyniki[emoji5]ogarniaj,ogarniaj ja tez ciagle cos ogarniam[emoji23]

@olaa90 wiesz wydaje mi sie ,ze samo mthfr nie powoduje jakby chorego ukladu krzepniecia ale jak juz sie „uaktywni” to tak.
I np ja mam za gesta krew wiec bez heparyny ani rusz ale Ty te d-dimery i aptt to masz zupelnie inne.
Ja biore clexane 0,6 i acard a aptt mam 26 sek a Ty ponad 40.
Moze to i dobrze ,ze nie bierzesz na moje oko oczywiscie bo ja nie wiem czy to by bylo dla Ciebie dobre.

@kas90 Ty dziewico hahah [emoji23]ale za drugim razem juz nie bedzie bolalo[emoji5]
Ciesze sie ,ze Asia tak dobrze zniosla szczepienie[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Funia90 a powiedz mi aptt jakie powinno byc z tego co kojarze rowniez mialam niskie sprawdze jak wroce do domu. Obym ta torbe pakowala w w innym celu niz ostatnio.

@Funia90 dziekuje za odp w sprawie tego aptt i d-dimer bo pozostałe dziewczyny chyba nie widziały mojego pytania... ja zawsze miałam krew bardzo płynna, na badaniach nawet zawsze mówiły kobiety... dlatego ja mam taki straszny mętlik w głowie i nie mogę zrozumieć tego tym bardziej ze homocysteina ok 5...

Nie badałam jeszcze tego białka bo chodzę do pracy i cały tydzień musiałam otwierać przedszkole, przy zaburzeniach rozumiem ze ono wychodzi niskie tak ?

@zosiak generalnie powinno byc w normie ,u mnie w lab 26-38 sek (chyba) [emoji4]
Nie mysl o pakowaniu innym niz do porodu lub na wczasy[emoji5]

@olaa90 wiesz ja lekarzem nie jestem ale przy rzadkiej krwi to hmm nie wiem czy lekarze dadza Ci heparyne.
Oni czesto twierdza ,ze sama mutacja w ogole nie jest powodem do brania heparyny .
U mnie akurat mutacja na krzpliwosc dziala.
A jesli chodzi o bialko c i s to ja akurat tego nie zbadlam.
Umow sie moze do dobrego hematologa i skonsultuj.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@olaa90 widzialam wyniki, ale nie powiem ci czy powinnas brac heparyne. Ja ja sostalam, bo w badaniach na zespol antyfosfolipidowy nic nie wyszlo, ale przeciwciala przeciw fosfatydyloserynie w klasie igm mialam poza norma. To pomocnicze badania w zespole antyfosfolipidowym. Zreszta razem z @Funia90 czasem pisalysmy o naszych ddimerach. Moje w zeszlym tygodniu 960 przy normie do 500 przy heparynie 0,6. Nie sa zbyt wysokie, bo w ciazy moga rosnac do 2000. W poprzedniej ciazy czarne zyly i bol juz wskazywaly na problemy z krzepnieciem. Aptt mam 25,2 przy normie od 25. Wiec ciagle na dolnej granicy. I w rodzinie niemal wszyscy tez problemy maja z cisnieniem wysokim i zylakami, co tez wskazuje na genetyczne uwarunkowania do zakrzepicy. Ponadto mhtfr a do c heterozygota, to lagodna forma. No i moj haplotyp kir aa, ktory tez wskazuje na genetyczne predyspozycje do zakrzepow, stanow przedrzucawkowych, rzucawki i takie tam. To wszystko razem wpisalo w ciaze heparyne

Jestem ostatnio jak mis moglabym spac i spac i spac. Dzis skurcze sie nieco nasilily i robia sie bolesne. Wezmiemy nospe i bedziemy dalej spac. Brzuszek nizej jest fajny. Juz nie sapie i nie dysze. Teraz cierpi pecherz
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@marzycielka81 Jak wejdziesz na stronkę Novum i zakładkę lekarze to tam jest jeden prof ;)
Jeżeli chcesz więcej info pisz na Priv.
Ale specem od in vitro jest tam chyba szef kliniki, nie wiem z czym jedziesz ale np. @bertha tam się leczy?
Odnośnie mleczka pszczelego ja zamówiłam przez internet za 150 zł z przesyłką bo była promocja.
Teraz tylko zastanawiam się jak to się spożywa?
@bertha Podobno nie można tego nabierać metalową łyżeczką? Faktycznie bierzesz to na czczo i nie pijesz i nie jesz pół godziny po spożyciu? Ile dziennie tego jesz? Twój M. też to bierze?
Link do: 7+1 ważnych informacji o mleczku pszczelim dla konsumentów
Znalazłam takie informacje ale nie wiem czy to jest wiarygodne? Brać to plastikową łyżeczką?o_O

czyli jak sie ma ponizej 26 to powinno sie brac ta heparyne bo sa problemy z krzepliwoscia czy jak, a jak powyzej normy to co za rzadka??

@Funia90 ale piękny brzuszek [emoji7] tak, glukometrem kłuję się 6 x dziennie + 4 zastrzyki z insuliną + heparyna wieczorem [emoji4] trochę tego jest.
@kas90 no to prawie jak pierwszy raz [emoji13] super, że Asia tak dzielnie zniosła szczepienia.
@burczuś to jutro trzymamy mocno kciuki za twój test [emoji4] czy na spokojnie poczekasz do poniedziałku?
@Destino ja przespałam cały drugi trymestr, witaj w klubie śpiochów [emoji4]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@zosiak ja to tak rozumiem... tylko u mnie to chyba jeszcze bardziej sprawa nie jasna z ta heparyna,ale ciul jak będzie wszystko ok to ja z nim porozmawiam na ten temat.

Ale ja pamietam,ze miałam częste krwotoki z nosa i takie prawie nie do opanowania. Leczenie u hematolog bo przy okazji wyszła anemia i ten wydłużony czas krzepnięcia i pamietam jak dziś jak mi mówiła,ze muszę mówić przy zabiegu lub przy porodzie ze miałam problemy z krzepliwością.. może z tego wyrosłam bo krwotoków nie mam ale aptt ponad normę

Do góry