reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@matulkaa musisz sie kluc glukometrem codzinnie kilka razy i z insuliny zastrzyk tak?
Ogolnie ten glukometr to mnie bolal:/ ale czlowiek do wszystkiego sie przyzwyczaja jak tylko trzeba[emoji17]jakby ktos mi kiedys powiedzial o robieniu tylu zastrzykow w brzuch to bym zemdlala a teraz???

@Destino na tym etapie to juz na prawde macica moze cwiczyc[emoji4]

@zosiak wezmiecie sie do roboty i lada dzien sama bedziesz pakowala swija torbe[emoji5]

@Porzeczka1234 oki juz sie poprawiam i pokazuje[emoji14]jest na zamknietym[emoji4]

@pixi.nova ciesze sie z Twojej wizyty,poukladaj sobie teraz wszytsko w glowie i jak bedziesz gotowa to dzialajcie[emoji4]

@Totois30 przykro mi[emoji17]

@roxie123 no cudownie ,ze dobre wyniki[emoji5]ogarniaj,ogarniaj ja tez ciagle cos ogarniam[emoji23]

@olaa90 wiesz wydaje mi sie ,ze samo mthfr nie powoduje jakby chorego ukladu krzepniecia ale jak juz sie „uaktywni” to tak.
I np ja mam za gesta krew wiec bez heparyny ani rusz ale Ty te d-dimery i aptt to masz zupelnie inne.
Ja biore clexane 0,6 i acard a aptt mam 26 sek a Ty ponad 40.
Moze to i dobrze ,ze nie bierzesz na moje oko oczywiscie bo ja nie wiem czy to by bylo dla Ciebie dobre.

@kas90 Ty dziewico hahah [emoji23]ale za drugim razem juz nie bedzie bolalo[emoji5]
Ciesze sie ,ze Asia tak dobrze zniosla szczepienie[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Funia90 a powiedz mi aptt jakie powinno byc z tego co kojarze rowniez mialam niskie sprawdze jak wroce do domu. Obym ta torbe pakowala w w innym celu niz ostatnio.

@Funia90 dziekuje za odp w sprawie tego aptt i d-dimer bo pozostałe dziewczyny chyba nie widziały mojego pytania... ja zawsze miałam krew bardzo płynna, na badaniach nawet zawsze mówiły kobiety... dlatego ja mam taki straszny mętlik w głowie i nie mogę zrozumieć tego tym bardziej ze homocysteina ok 5...

Nie badałam jeszcze tego białka bo chodzę do pracy i cały tydzień musiałam otwierać przedszkole, przy zaburzeniach rozumiem ze ono wychodzi niskie tak ?

@zosiak generalnie powinno byc w normie ,u mnie w lab 26-38 sek (chyba) [emoji4]
Nie mysl o pakowaniu innym niz do porodu lub na wczasy[emoji5]

@olaa90 wiesz ja lekarzem nie jestem ale przy rzadkiej krwi to hmm nie wiem czy lekarze dadza Ci heparyne.
Oni czesto twierdza ,ze sama mutacja w ogole nie jest powodem do brania heparyny .
U mnie akurat mutacja na krzpliwosc dziala.
A jesli chodzi o bialko c i s to ja akurat tego nie zbadlam.
Umow sie moze do dobrego hematologa i skonsultuj.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@olaa90 widzialam wyniki, ale nie powiem ci czy powinnas brac heparyne. Ja ja sostalam, bo w badaniach na zespol antyfosfolipidowy nic nie wyszlo, ale przeciwciala przeciw fosfatydyloserynie w klasie igm mialam poza norma. To pomocnicze badania w zespole antyfosfolipidowym. Zreszta razem z @Funia90 czasem pisalysmy o naszych ddimerach. Moje w zeszlym tygodniu 960 przy normie do 500 przy heparynie 0,6. Nie sa zbyt wysokie, bo w ciazy moga rosnac do 2000. W poprzedniej ciazy czarne zyly i bol juz wskazywaly na problemy z krzepnieciem. Aptt mam 25,2 przy normie od 25. Wiec ciagle na dolnej granicy. I w rodzinie niemal wszyscy tez problemy maja z cisnieniem wysokim i zylakami, co tez wskazuje na genetyczne uwarunkowania do zakrzepicy. Ponadto mhtfr a do c heterozygota, to lagodna forma. No i moj haplotyp kir aa, ktory tez wskazuje na genetyczne predyspozycje do zakrzepow, stanow przedrzucawkowych, rzucawki i takie tam. To wszystko razem wpisalo w ciaze heparyne

Jestem ostatnio jak mis moglabym spac i spac i spac. Dzis skurcze sie nieco nasilily i robia sie bolesne. Wezmiemy nospe i bedziemy dalej spac. Brzuszek nizej jest fajny. Juz nie sapie i nie dysze. Teraz cierpi pecherz
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@marzycielka81 Jak wejdziesz na stronkę Novum i zakładkę lekarze to tam jest jeden prof ;)
Jeżeli chcesz więcej info pisz na Priv.
Ale specem od in vitro jest tam chyba szef kliniki, nie wiem z czym jedziesz ale np. @bertha tam się leczy?
Odnośnie mleczka pszczelego ja zamówiłam przez internet za 150 zł z przesyłką bo była promocja.
Teraz tylko zastanawiam się jak to się spożywa?
@bertha Podobno nie można tego nabierać metalową łyżeczką? Faktycznie bierzesz to na czczo i nie pijesz i nie jesz pół godziny po spożyciu? Ile dziennie tego jesz? Twój M. też to bierze?
Link do: 7+1 ważnych informacji o mleczku pszczelim dla konsumentów
Znalazłam takie informacje ale nie wiem czy to jest wiarygodne? Brać to plastikową łyżeczką?o_O

czyli jak sie ma ponizej 26 to powinno sie brac ta heparyne bo sa problemy z krzepliwoscia czy jak, a jak powyzej normy to co za rzadka??

@Funia90 ale piękny brzuszek [emoji7] tak, glukometrem kłuję się 6 x dziennie + 4 zastrzyki z insuliną + heparyna wieczorem [emoji4] trochę tego jest.
@kas90 no to prawie jak pierwszy raz [emoji13] super, że Asia tak dzielnie zniosła szczepienia.
@burczuś to jutro trzymamy mocno kciuki za twój test [emoji4] czy na spokojnie poczekasz do poniedziałku?
@Destino ja przespałam cały drugi trymestr, witaj w klubie śpiochów [emoji4]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@zosiak ja to tak rozumiem... tylko u mnie to chyba jeszcze bardziej sprawa nie jasna z ta heparyna,ale ciul jak będzie wszystko ok to ja z nim porozmawiam na ten temat.

Ale ja pamietam,ze miałam częste krwotoki z nosa i takie prawie nie do opanowania. Leczenie u hematolog bo przy okazji wyszła anemia i ten wydłużony czas krzepnięcia i pamietam jak dziś jak mi mówiła,ze muszę mówić przy zabiegu lub przy porodzie ze miałam problemy z krzepliwością.. może z tego wyrosłam bo krwotoków nie mam ale aptt ponad normę

Do góry