reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@kas90 a Ty dużo jesz nabiału!? Bo u mojej Ali były bardzo podobne objawy: najpierw ulewanie, 3 razy duże ataki kolki i na koniec wysypka. Okazało się że ma za dużo białka. Ja wyeliminowałam nabiał a jadłam go naprawdę dużo a Ala dostała mleko Nutrimigen! Trwało to do ok. 4 m-ca!
Teraz ja jem wszystko na nabiał uważam a Ala nie chce jeść mm tylko moje cycole. I znowu jest problem bo ma trochę za niskie żelazo. Wczoraj biegałam z wynikami, dostała syrop na podwyższenie go i zobaczymy co dale! Eh zawsze coś musi być!!

Ddziwczyny mam prośbę może któraś ma sprawdzony nocleg w Ustroniu albo w Wiśle!?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, jesli jem nabial, to tylko raz dziennie. Np wczoraj 2 plastry zoltego sera.
A przez jakies dwa tyg w ogole nie jadlam i wtedy pojawily sie te skurcze i ulewanie. Wiec nie wiem.

@kas90 proponuję zawołać położną środowiskową,myślę,że ona będzie w stanie Ci pomóc:) Wg mnie to nie skaza skoro tak malutko nabiału jesz.
@Avita my byliśmy w Wiśle w Link do: Kamratówka - Wisła Noclegi , a w Ustroniu http://pokojenakepie.pl/ .
Zależy kto co lubi,ale ja polecam oba. W kamratówce pyyyyszne domowe jedzenie! Na Kępie bardzo dobre,ale nie tak jak w tej kamratówce;)
@bea25ta nie mogę doczekać się fotki Milenki :):):)

@kas90 u takich maluchów problemów brzuszkowych z niedojrzałości układu pokarmowego co niemiara: refluks, dyschezja, alergia na białko mleka krowiego, przejściowa nietolerancja laktozy czy wzdęcia to tylko kilka z nich...myślę, że będzie Ci ciężko samej dojść do tego co jej jest, potrzebujesz mądrego pediatry. Jeśli intuicja matki Ci podpowiada, że to coś więcej niż skok rozwojowy/ high need baby to poszłabym do lekarza. A jeśli chcesz popróbować sama to dwa preparaty bez recepty na ogólną niedojrzałość brzuszka u niemowląt, które pomagają często to Dicoflor- probiotyk, dawka 5 kropli dziennie i Delicol- rozkłada laktozę, 7 kropli przed każdym karmieniem. Plus simetikon w jakiejkolwiek postaci (espumisan, sab simplex, bobotic), ale czytałam, że to już dajesz. Znam wiele mam, u których to przyniosło efekt. Dużo siły i snu Ci życzę i przytulam, moja córka miała szeroko pojęte „kolki” choć ja raczej obstawiałam ból egzystencjalny ;), czytaj nie spała i płakała większość doby, wiem, jakie to wyczerpujące dla rodziców.
Przy alergii na bmk najpierw dieta eliminacyjna, a potem testy z krwi, choć często wychodzą fałszywie ujemne.

@Porzeczka1234 wlansie na tej stronie chyba sa tez opisane przeciwskazania do zostania dawca[emoji4]
Jak ja juz chce te kupki,tylko jeszcze nie gotowa jestem na spotkanie z mala pyza ,niby wiekszosc rzeczy mam ale chcialabym juz byc zapieta na ostatni guzik[emoji4]

@Destino najlepsze jest to jak moj M wchodzi gdzies po schodach i obraca sie zdziwiony ,ze ja sapie[emoji23]bo tak normalnie najgorzej jeszcze nie jest i generalnie ja sie lepiej czuje jak sie wiecej ruszam.
Jak w niedziele mialam luzny dzien to jakos tak dziwnie mi bylo i ciagle spalam po czym bylam mega zmeczona.
Ja bede stawiala na branie heparyny do konca i nie musze miec najwyzej tego znieczulenia.
Jakos tak sie boje przez te moje aptt.

@kas90 ja dopiero 33 tydzien,planowalabhm rodzic kolo 10 stycznia hehe ale planowac to ja wiele moge[emoji14]
Kiedy ubieralas lozeczko w przescieradelko i reszte?
Ps prseczytalam ,ze Asia spi w tylku w nocy [emoji23]moj mozg jest ostatnio „inny”
Kasiu jesli nie jadlas nabialu dwa tyg a skurcze byly to nie sadze zeby to bylo od tego.
Kurcze nie wiem jak Ci pomoc:/

@bertha bo tez natluke do tyleczka za mleczko[emoji4]chcesz mleczko w cycusiach to pij to mleczko od pszczolek[emoji3]

@nafoczka oczywiscie ,ze bedzie dobrze[emoji8]
Ciesze sie ,ze u @bea25ta wszytsko w porzasiu[emoji5]

@zosiak hahah no w sumie masz najblizej[emoji16]spokojnie damy rade[emoji5]
Hahaha ale dobre z tym koszem ,jakby sie tak dalo to byloby cudownie[emoji23]

@agatush obiecuje pokazac ,ale na prawde ostatnio rosnie w tempie zaskakujacym[emoji4]caluski dla Was[emoji8]

@roxie123 ja tez nie lubie rozstan:/ wspolczuje.
Ale wroci wycaluje i bedzie dobrze[emoji5]

Wiecie co ja to juz mam tyle planow ,ze az do samego porodu mam czas zapelniony hehe nie zdaze odpocznac[emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Porzeczka1234 wlansie na tej stronie chyba sa tez opisane przeciwskazania do zostania dawca[emoji4]
Jak ja juz chce te kupki,tylko jeszcze nie gotowa jestem na spotkanie z mala pyza ,niby wiekszosc rzeczy mam ale chcialabym juz byc zapieta na ostatni guzik[emoji4]

@Destino najlepsze jest to jak moj M wchodzi gdzies po schodach i obraca sie zdziwiony ,ze ja sapie[emoji23]bo tak normalnie najgorzej jeszcze nie jest i generalnie ja sie lepiej czuje jak sie wiecej ruszam.
Jak w niedziele mialam luzny dzien to jakos tak dziwnie mi bylo i ciagle spalam po czym bylam mega zmeczona.
Ja bede stawiala na branie heparyny do konca i nie musze miec najwyzej tego znieczulenia.
Jakos tak sie boje przez te moje aptt.

@kas90 ja dopiero 33 tydzien,planowalabhm rodzic kolo 10 stycznia hehe ale planowac to ja wiele moge[emoji14]
Kiedy ubieralas lozeczko w przescieradelko i reszte?
Ps prseczytalam ,ze Asia spi w tylku w nocy [emoji23]moj mozg jest ostatnio „inny”
Kasiu jesli nie jadlas nabialu dwa tyg a skurcze byly to nie sadze zeby to bylo od tego.
Kurcze nie wiem jak Ci pomoc:/

@bertha bo tez natluke do tyleczka za mleczko[emoji4]chcesz mleczko w cycusiach to pij to mleczko od pszczolek[emoji3]

@nafoczka oczywiscie ,ze bedzie dobrze[emoji8]
Ciesze sie ,ze u @bea25ta wszytsko w porzasiu[emoji5]

@zosiak hahah no w sumie masz najblizej[emoji16]spokojnie damy rade[emoji5]
Hahaha ale dobre z tym koszem ,jakby sie tak dalo to byloby cudownie[emoji23]

@agatush obiecuje pokazac ,ale na prawde ostatnio rosnie w tempie zaskakujacym[emoji4]caluski dla Was[emoji8]

@roxie123 ja tez nie lubie rozstan:/ wspolczuje.
Ale wroci wycaluje i bedzie dobrze[emoji5]

Wiecie co ja to juz mam tyle planow ,ze az do samego porodu mam czas zapelniony hehe nie zdaze odpocznac[emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Funią jeśli tylko się dobrze czujesz to realizuj wszystkie swoje plany[emoji6] rosniesz bo Asieńka też :-)

Pytałaś o łóżeczko. Ja w swoim baldachim założyłam mniej więcej 2 tygodnie przed terminem a materac rozpakowalam miesiąc wcześniej i zakrywa ręcznikiem - chciałam żeby wywietrzyl się 6 ze specyficznego zapachu. Prześcieradło, ochraniacz i rożek zostawiłam w szafce i to zakładał M dzień przed naszym powrotem [emoji8]

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@zosiak
jesli chodzi o biopsję to sama nie wiedziałam, że bedzie. Przed ciążą miałam guzka tarczycy ale byl mały. Teraz poszlam profilaktycznie bo ta endo jest też diabetologiem i to ona stwierdziła PCOS po wysokiej insulinie (i dała metke), hirsutyzm, podwyzszony 17-hydroksyprogesteron i Dhea-SO4. chciałam żeby pnownie dała mi skierowanie na badania, a ona ciach USG, no i stwierdziął, że guzek ususł i jest brzytki i wio za ciosem biopsje, oj i to tak było

Co do taty to ja miałam 15 lat/16 jak zmarł. Zostałam z mamą na duzym gospodarstwie ale zycie nauczyło mnie wszystkiego razem z jazdą ciągnikiem :) @zosiak ty chyba pisałać o trudnych sprawach rodzinnych z dimem i mieszkaniem, uwierz, że u każdego by się coś znalazło :) Moja siostra wyszła za mąż w roku w którym zmarł tato i wyprowadziła sie, zostałysmy same z mamą, teraz wiesz ja mieszkam w nowym domu ona mieszkanie wynajmuje a jest z mamą i wszyscy zapomnieli ile tam serca i pracy włozyłam przez te lata, liczy sie tu i teraz :(

ps o dostep do watku się upomnę :)

@kas90 może coś w tym clexanie jest prawdy bo ja do brałam 2 doby wczesniej w niedziele, w poniedziałek nie bo był ściągany szew a rodziłam we wtorek, więc było wiecej czas choć i tak mnie nikt nie pytał, a też już pisalam, ze piżame miałam bardziej brudną po zoo niż po porodzie :)
Kasiu jesli chcesz miec pewność czy to nie skaza to tylko lekarz ci to potwierdzi i badania

Do góry