reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny! Prof Anna Pituch - Noworolska. Mowi wam cos to nazwisko? Ktoras byla na wizycie u tej Pani? Cokolwiek wiecie na jej temat?
Okazalo sie ze moj gin nie chce slyszec o szczepieniach limfocytami. Ponoc robili to kiedys w klinice ale od ok 8 lat juz nie robia, bo ma to rzekomo jakis wplyw na nasze immunologiczne sprawy w przyszlosci. Stwierdzil, ze jesli ta Pani mi to zaleci to "sie poslucha". Kazal pielegniarkom w klinice umowic mnie na wizyte do niej (w innym osrodku).
W necie nie ma praktycznie zadnych info o niej, poza tym, ze jest ordynatorem oddzialu immunologicznego w szpitalu dzieciecym w prokocimiu. Ponoc w jakiejs gazecie kiedys tam byl o niej jakis artykul, na ivf-owym watku jedna dziewczyna pisala, ze ta pani to chyba guru jesli chodzi o te sprawy. Nie posiadam na jej temat zadnej wiedzy. Jesli ktos cos to bede wdzieczna:)

reklama
@dżoasia Chyba o niej wspominał Paśnik ale nie dam sobie głowy uciąć. Mówił mi, że jakaś Pani prof. z Krakowa zaleca wlewy i nie wiem czy do niej nie chciał mnie skierować. Mówił też, że ona ponoć zleca też wlewy metodą japońską? Że jeden wlew w każdym trymestrze? Albo ona właśnie tak nie zleca ale jest taka metoda? W każdym bądź razie on na bank ją zna i możesz go podpytać o nią.
Masz do niej namiary? Ten twój gin to ten Szlachcic? Wlewy wg. niego bezpieczniejsze?

@dżoasia Chyba o niej wspominał Paśnik ale nie dam sobie głowy uciąć. Mówił mi, że jakaś Pani prof. z Krakowa zaleca wlewy i nie wiem czy do niej nie chciał mnie skierować. Mówił też, że ona ponoć zleca też wlewy metodą japońską? Że jeden wlew w każdym trymestrze? Albo ona właśnie tak nie zleca ale jest taka metoda? W każdym bądź razie on na bank ją zna i możesz go podpytać o nią.
Masz do niej namiary? Ten twój gin to ten Szlachcic? Wlewy wg. niego bezpieczniejsze?
Czyli zaczynam byc w domu :) jestem do niej umowiona na 15 grudnia. Przyjmuje w tym Osteomedzie w ktorym mialam ten pierwszy wlew. Z tego co mi mowili to mialam miec 3 wlewy w.pierwszym trymestrze co 4 tygodnie. Tak, Szlachcic. Wg niego szczepienia niby bardziej ingeruja w nasz organizm i powoduja.skutki ubocznew przyszlosci ale jak zapytalam jakie to nie powiedzial, a immunoglobuliny sie "wysiusia".
Tylko jak.ja mu ma qrwa wierzyc na slowo jak dzisiaj zachodze na wizyte, siadam, a on mi ciazy gratuluje... no qrwa... to mu powiedzialam, ze to we wrzesniu bylo i w krwotokiem do niego przyjechalam, dlaczego nie mial zadnej notki z tej wizyty:( to sie nic nie odezwal. I chocby on byl naprawde najmadrzejszym lekarzem.swiata to w jaki sposob ja.mu mam teraz zaufac????!!!!

@dżoasia Oj to faktycznie megaaaa słabe..Nawet nie skomentuje jego zachowania..
Co do tej prof. długo się czeka na wizytę? Wiesz dla mnie Kraków to już trochę wyprawa i zastanawiam się czy już się umawiać do niej.. Ona ma Ci ustawić dawki wlewów? Ja chętnie bym się od niej dowiedziała czy je można łączyć z encortonem. Czy mogłabyś ją o to zapytać gdybym do niej nie dotarła do tego czasu?
Również czy jak się zachodzi w ciąże bez problemu to można pierwszy wlew mieć w 5tc?

@zosiak moj bral profertil, potem mieszanka salfazin-capivit a+e-wit c 100 kazdy w inny dzien i tak w kolko
Dodatkowo wit d3 w dawce wiekszej niz 2000.
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@dżoasia Oj to faktycznie megaaaa słabe..Nawet nie skomentuje jego zachowania..
Co do tej prof. długo się czeka na wizytę? Wiesz dla mnie Kraków to już trochę wyprawa i zastanawiam się czy już się umawiać do niej.. Ona ma Ci ustawić dawki wlewów? Ja chętnie bym się od niej dowiedziała czy je można łączyć z encortonem. Czy mogłabyś ją o to zapytać gdybym do niej nie dotarła do tego czasu?
Również czy jak się zachodzi w ciąże bez problemu to można pierwszy wlew mieć w 5tc?
Ja do niej ide zeby w ogole.jeszcze raz z kims skonsultowac moje wyniki. Bo Pasnik zalecal szczepienia ale go wypytywalam o immunoglobuliny i fachowo odpowiadal. wiedzialam, ze moj gin moze byc przeciwny, ale chcialam go tak samo pomeczyc o szczepienia jak Pasnika o wlewy. Jednak nie umial mi chyba.jednoznacznie odpowiedziec i dlatego kazal udac sie do niej. Pielegniarka z kliniki od razu umowila mnie na wizyte do niej na 15 grudnia. To bedzie tak na styk, bo bede juz w okolicy @ i jak bede miala.ostatecznie zlecone wlewy to od razu przygotowanie do transferu :) mam zamiar dopytac jeszcze o intralipid przed transferem, accofil raczej bede miec tak jak ostatnio - 1 dawka dowcipnie, potem zastrzyki i wstepnie pierwszy wlew jak cos to od razu po pozytywnej becie, czyli jeszcze przed teoretycznym terminem @, bo 6dpt to tal jakby 12dpo :) do tego heparyna ito prawdopodobnie acard i dodatkowo wszystkie cukierki te co do transferu. Ostatnio mialam 17 tabletek dziennie i zastrzyk to teraz pewnie bedzie 18 i 2 zastrzyki;) zestaw emerytow i rencistow.

reklama
Do góry