reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny! Prof Anna Pituch - Noworolska. Mowi wam cos to nazwisko? Ktoras byla na wizycie u tej Pani? Cokolwiek wiecie na jej temat?
Okazalo sie ze moj gin nie chce slyszec o szczepieniach limfocytami. Ponoc robili to kiedys w klinice ale od ok 8 lat juz nie robia, bo ma to rzekomo jakis wplyw na nasze immunologiczne sprawy w przyszlosci. Stwierdzil, ze jesli ta Pani mi to zaleci to "sie poslucha". Kazal pielegniarkom w klinice umowic mnie na wizyte do niej (w innym osrodku).
W necie nie ma praktycznie zadnych info o niej, poza tym, ze jest ordynatorem oddzialu immunologicznego w szpitalu dzieciecym w prokocimiu. Ponoc w jakiejs gazecie kiedys tam byl o niej jakis artykul, na ivf-owym watku jedna dziewczyna pisala, ze ta pani to chyba guru jesli chodzi o te sprawy. Nie posiadam na jej temat zadnej wiedzy. Jesli ktos cos to bede wdzieczna:)

reklama
@dżoasia Chyba o niej wspominał Paśnik ale nie dam sobie głowy uciąć. Mówił mi, że jakaś Pani prof. z Krakowa zaleca wlewy i nie wiem czy do niej nie chciał mnie skierować. Mówił też, że ona ponoć zleca też wlewy metodą japońską? Że jeden wlew w każdym trymestrze? Albo ona właśnie tak nie zleca ale jest taka metoda? W każdym bądź razie on na bank ją zna i możesz go podpytać o nią.
Masz do niej namiary? Ten twój gin to ten Szlachcic? Wlewy wg. niego bezpieczniejsze?

@dżoasia Chyba o niej wspominał Paśnik ale nie dam sobie głowy uciąć. Mówił mi, że jakaś Pani prof. z Krakowa zaleca wlewy i nie wiem czy do niej nie chciał mnie skierować. Mówił też, że ona ponoć zleca też wlewy metodą japońską? Że jeden wlew w każdym trymestrze? Albo ona właśnie tak nie zleca ale jest taka metoda? W każdym bądź razie on na bank ją zna i możesz go podpytać o nią.
Masz do niej namiary? Ten twój gin to ten Szlachcic? Wlewy wg. niego bezpieczniejsze?
Czyli zaczynam byc w domu :) jestem do niej umowiona na 15 grudnia. Przyjmuje w tym Osteomedzie w ktorym mialam ten pierwszy wlew. Z tego co mi mowili to mialam miec 3 wlewy w.pierwszym trymestrze co 4 tygodnie. Tak, Szlachcic. Wg niego szczepienia niby bardziej ingeruja w nasz organizm i powoduja.skutki ubocznew przyszlosci ale jak zapytalam jakie to nie powiedzial, a immunoglobuliny sie "wysiusia".
Tylko jak.ja mu ma qrwa wierzyc na slowo jak dzisiaj zachodze na wizyte, siadam, a on mi ciazy gratuluje... no qrwa... to mu powiedzialam, ze to we wrzesniu bylo i w krwotokiem do niego przyjechalam, dlaczego nie mial zadnej notki z tej wizyty:( to sie nic nie odezwal. I chocby on byl naprawde najmadrzejszym lekarzem.swiata to w jaki sposob ja.mu mam teraz zaufac????!!!!

@dżoasia Oj to faktycznie megaaaa słabe..Nawet nie skomentuje jego zachowania..
Co do tej prof. długo się czeka na wizytę? Wiesz dla mnie Kraków to już trochę wyprawa i zastanawiam się czy już się umawiać do niej.. Ona ma Ci ustawić dawki wlewów? Ja chętnie bym się od niej dowiedziała czy je można łączyć z encortonem. Czy mogłabyś ją o to zapytać gdybym do niej nie dotarła do tego czasu?
Również czy jak się zachodzi w ciąże bez problemu to można pierwszy wlew mieć w 5tc?

@zosiak moj bral profertil, potem mieszanka salfazin-capivit a+e-wit c 100 kazdy w inny dzien i tak w kolko
Dodatkowo wit d3 w dawce wiekszej niz 2000.
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@dżoasia Oj to faktycznie megaaaa słabe..Nawet nie skomentuje jego zachowania..
Co do tej prof. długo się czeka na wizytę? Wiesz dla mnie Kraków to już trochę wyprawa i zastanawiam się czy już się umawiać do niej.. Ona ma Ci ustawić dawki wlewów? Ja chętnie bym się od niej dowiedziała czy je można łączyć z encortonem. Czy mogłabyś ją o to zapytać gdybym do niej nie dotarła do tego czasu?
Również czy jak się zachodzi w ciąże bez problemu to można pierwszy wlew mieć w 5tc?
Ja do niej ide zeby w ogole.jeszcze raz z kims skonsultowac moje wyniki. Bo Pasnik zalecal szczepienia ale go wypytywalam o immunoglobuliny i fachowo odpowiadal. wiedzialam, ze moj gin moze byc przeciwny, ale chcialam go tak samo pomeczyc o szczepienia jak Pasnika o wlewy. Jednak nie umial mi chyba.jednoznacznie odpowiedziec i dlatego kazal udac sie do niej. Pielegniarka z kliniki od razu umowila mnie na wizyte do niej na 15 grudnia. To bedzie tak na styk, bo bede juz w okolicy @ i jak bede miala.ostatecznie zlecone wlewy to od razu przygotowanie do transferu :) mam zamiar dopytac jeszcze o intralipid przed transferem, accofil raczej bede miec tak jak ostatnio - 1 dawka dowcipnie, potem zastrzyki i wstepnie pierwszy wlew jak cos to od razu po pozytywnej becie, czyli jeszcze przed teoretycznym terminem @, bo 6dpt to tal jakby 12dpo :) do tego heparyna ito prawdopodobnie acard i dodatkowo wszystkie cukierki te co do transferu. Ostatnio mialam 17 tabletek dziennie i zastrzyk to teraz pewnie bedzie 18 i 2 zastrzyki;) zestaw emerytow i rencistow.

reklama
Do góry