reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

pixi, a co mowil w kontekscie PCO i sterydu? ze co, ze psuje jajka? czy o co chodzi?
a pytalas o immunosupresje? dlaczego tego nie proponowal dla ciebie?
kurcze.. nie rozumiem.. dlaczego mi nie proponowal wlewow i skoro wie ze jajka mam slabe, to dal mi steryd.

O wlasnie, ja tez mam ponoc nieznaczne pcos a steryd łykalam jak cukierki

reklama
@anetkruczek nic nie dostałam. Obserwuję :/. Czekam na okres. Zresztą "antykoncepty" i tak musiałabym zacząć brać dopiero w nowym cyklu. Wiec muszę dotrwać. I szybciutko robię prolaktynę, bo może ona zaczęła szwankować :/
Po wynikach @pixi.nova i @bertha doszłam do wniosku, ze nie chcę ryzykować bez swoich wyników i obrania jakiejś drogi, wiec na czasie mi nie zależy. Mogę sprawdzić naturalnie co bedzue się działo w kolejnym cyklu.

@Asia2104 no i pieknie ❤❤❤❤❤❤
@magda1208 super ze znow jestes :*
@bea25ta to odliczamy z Toba, juz niebawem przytulisz do siebie Malenstwo ❤
@roxie123 wspanialego M masz nie znam "chlopa" a juz go lubie :)
@bertha azotopiryny chyba mam malo ale reszta powinna wystarczyc bo to tylko 2 tyg bierzesz. Jak bedziesz chciala napisz na priv to podesle nie ma problemu :)

A czy ktoś miał z pań jakaś mutacje w genie proc moje dziecko miało dwie mutacje po mnie i po mezu i wyszedł u dziecka niedobór białka c niestety zmarlo po 8 dniach. Narazie żadnych badań związane z krzepliwoscia nie robiłam sobie ale mam zamiar. Ale czy ktoś miał w genach coś z krzepliwoscia nie tak i jakie bralyscie leki w ciazy i czy dziecko urodziło się po braniu tych leków zdrowe?i czy miało dobra krzepliwosc? Bo moj ginekolog od razu powiedział jak wyniki badań genetycznych zobaczył ze w kolejnej ciąży będę musiała brać heparyne a czy to jest wskazane? Bo przecież nie wiadomo czy znowu te mutacje się powtorza a jak będę miało w genach znowu dziecko te mutacje to i tak będzie chore nawet gdy będę brała heparyne

A czy ktoś miał z pań jakaś mutacje w genie proc moje dziecko miało dwie mutacje po mnie i po mezu i wyszedł u dziecka niedobór białka c niestety zmarlo po 8 dniach. Narazie żadnych badań związane z krzepliwoscia nie robiłam sobie ale mam zamiar. Ale czy ktoś miał w genach coś z krzepliwoscia nie tak i jakie bralyscie leki w ciazy i czy dziecko urodziło się po braniu tych leków zdrowe?i czy miało dobra krzepliwosc? Bo moj ginekolog od razu powiedział jak wyniki badań genetycznych zobaczył ze w kolejnej ciąży będę musiała brać heparyne a czy to jest wskazane? Bo przecież nie wiadomo czy znowu te mutacje się powtorza a jak będę miało w genach znowu dziecko te mutacje to i tak będzie chore nawet gdy będę brała heparyne

@agatush[emoji8]

@roxie123 no niezle Ci napisal i ciekawe wlansie jakie leki ma na myi[emoji848]

@pixi.nova ciesze sie ,ze wizyta udana[emoji5]

Ja po prenatalnym.
Asia jak zwykle nie chciala zapozowac[emoji4]takze zdjecie marne ale widac ,ze jest pyza[emoji4]
1,7 kg
Wszytsko oki[emoji5]
1512071899-5e85bf7ce12127dc-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja nie wiem dlaczego polecal wam steryd czy szczepienia.. Kazda z nas pewnie ma inne wyniki.. Ja mam prawidlowy ten stosunek th1/th2. Test lct ujemny. Wiec moze dlatego taka propozycja. Do tego te ana. Uznal, ze przy Pco nie ma co isc w steryd i tu potwierdzil slowa Jerzak. Na poczatku proponowal szczepienia ale ja mówilam, ze nie jestem chetna na nie z racji ana chociazby.
@anetkruczek No mysle, ze @Marthi da się przekupić za pyszny obwarzanek :p
:D Odezwe się kochana w sprawie namiaru na ta klinike od wlewow. Juz wiem od @dżoasia ze to jakas wspolpraca z macierzystwem? Gdzie trzeba sie na wizyte umowic?
Kochana jeśli sterydy nie wchodzą w grę to co zalecił Paśnik? Ja nie wiem czego mam się spodziewać jutro. Jeśli chcesz to umów się do dr Szlachcica w macierzyństwie i on Cię skieruje na wlewy, jeśli będzie taka konieczność.

@dżoasia Właśnie polecil mi wlewy przy moich ana dodatnich. Rozumiem, ze bez encortonu? Nie rozmawialismy o szczegolach bo mam sie odezwac jak bede miec panel Ana 3. Moge zdecydowac, ktora droga chce isc. Sterydy tez powinny dac rade u mnie. Ale wlewy chyba sa lepsze.
Dziekuje za namiar na Szlachcia jutro sie umowie w razie w ;)

reklama
@kas90 mniej więcej do 10 tygodnia tak miała.... Ale zaczęła ja karmić w bardziej pionowej pozycji... Czasem podawała syrop gastrotus... Mam nadzieję że szybko malutkiej przejdzie

@Roxie jutro znowu testujemy

@Ilis91 a. Mogę wiedzieć do kogo chodzisz do lekarza teraz?

Do góry