reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Maciejka78 moje gratulacje[emoji4]m
@smerfik88 ja mialam homocysteine 7.3 ,a kwasu i b12 nie sprawdzalam.
Mam mthfr a i c i pai-1.
No i zobacz u mnie zadzialo[emoji8]

@llis91 serio nie kupuj detektora,dla mnie to byl taki stres ,ze hej.
I ta mysl,kurcze jade na ip ,tylko co ja im powiem,ze uzylam detektora i nie moglam znalezc tetna?
Ale sa osoby ,ktore sobie chwala[emoji4]
Mnie przerazil,musze go sprzedac bo zafundowal mi na prawde duzo wrazen

@zosiak a nie chcesz juz pojsc na monit?i jak cos by bylo nie teges to juz to unormowac przed straraniami?

@magda1208 oczywsicie ,ze wypytuj,zeob sobie liste najlepiej.
A kiedy wizytujesz?

@olaa90 ja biore prenatl od poczatku.genetyczka zatwierdzila.

@bea25ta to czekamy na Milenke[emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@roxie123ja zrobilabym tak, testowala dzis z rana i zobaczysz kreske ciemniejsza lubjakiemniejsza ciemniejsza wyjdzie to jutro powtorka z bety. Usg nie trzeba bo nic nie powie. A ja mialam takie ciagniecia przy owulacji z pachwinie i isc nie moglam, kulalam. Takie bole na poczatku,poczatkow sa normalne.

To zrobię ten test ale wodę piłam do tabletek...
Jeszcze sie lekarz na mnie zbulwersowal ze jak się lecze i kilku lekarzy to błędne koło.
Mam zły dzień ewidentnie...
Mam wrażenie ze wszystko przeciwko mnie i nikt mi nie pomoże .
@bea24ta do jakiego Ty lekarza chodzisz ?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Funia90 to mnie troszkę uspokoiłas....dzieki...co to jest to Pai? Powinnam to zbadać?

@roxie za wcześnie na takie objawy pozsmacicznej.. Ja 8 tygodni chodziłam z CP i mnie bolało dopiero ok. 7/8 Tc.. A może zatestuj dzisiaj i zobaczysz czy ciut jest ciemniejsza..

@Maciejka78 też właśnie odczytałam że im niższy poziom homocysteiny tym lepszy... A powiedz mi skarbie encorton masz wprowadzono bo coś wyszło czy dla bezpieczeństwa? Ja Tez brałam encorton w poprzedniej ciazy mimo że w sumie nie było wskazan....

@dżoasia może tak jest... Chociaż mi się wydawalo że w moim organizmie zawsze mi brakuje witamin i minerałów...

@Totois30 hmm między warga Sromowa a pavhwina mam takiego guzka pod skóra... Trochę boli i jest zaczerwienione....

Ja z tematem poronien pojechalam do Przybycienia. Tyle ze porobil porzadek w macicy pousuwalam przegrode ,endometrioze potem te cholerne jajowody i jak zaszlam to juz poszlam swoja/wasza droga bo dr-ka nie bylo i mi sam zelazny pomogl juz na nim nie stracilam ciazy.ufff

@Asia2104 - nie wiem jaka jest Twoja historia, ale ja mam na koncie dziecinkę z wadą genetyczną (trisomia 16 chr), o której dowiedziałam się po zbadaniu materiału. Jeśli kiedyś doczekam do prenatalnych to chyba zemdleję przed wejściem do gabinetu. Mamy zdrowe kariotypy z meżem, a bardzo rzadka wada się pojawiła. Na to nie ma zmiłuj. Przykre, lecz prawdziwe. Objawami się nie sugeruj. Odpoczywaj, relaksuj się i staraj dotrwać do badań. ;*

@burczuś - kciuki za straanka zatem! <3 ;* Co to ten skreczing? :p

@Maciejka78 - świetne wieści, bardzo się cieszę. Oby tak dalej :)

@olaa90 - co to za Sławny Jarek? Nie słyszałam o nim. Dlaczego akurat z nim kontaktowałaś się w sprawie metyli?
Mogłabyś też więcej coś napisać o tym pyłku kwiatowym? Pierwsze słyszę ;)

@smerfik88 - ja badałam kwas foliowy i B12. B6 mi się nie udało nigdy, bo mój lab tego nie robi. Miałam i kwas i B12 ponad normę zawsze. Teraz zrobiłam sobie przerwę z metylami, niebawem do nich wracam.

@Marthi a więc "skreczing", to drapanie:) Tzn tak mi dr Cygal wytłumaczyła. Ponoć po tylu czyszczeniach mam jakieś zrosty na szyjce macicy. To ponoć może utrudniać plemnikom dotarcie do komórki-może stąd mój roczny problem z zajściem? i ten skreczing to taki zabieg: podaje się środki przeciwbólowe i rozkurczowe, wsadza wziernik i czymśtam skrobie tą szyjkę i lekko zasysa endometrium? Ja tak to zrozumiałam,mam nadzieję,ze nie pisze głupot...Może któraś coś słyszała,miała?

reklama
@burczuś - to, co napisałaś, brzmi dość logicznie ;) myślę, że to właśnie mogła mieć lekarka na myśli.
Mam jednak nadzieję, iż nie będzie potrzeby by Cię Pani drapała od środka :))) Będziecie mieć fajny prezent na Święta! ;*

@roxie123 - no widzisz, Głupolku! Odpędź czarne myśli ;) Jutro beta! Dziś się regeneruj! ;)

Do góry