reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Alusia - niestety wiem o czym piszesz..... Jedynie pociesza mnie myśl, że kiedyś ta zła moneta się odwróci.
Tak serio to czuję się zdradzona przez swój organizm, mam żal czemu nie może działać tak jak u innych.
Alusia, dobrze że masz swojego eMa przy sobie. To bardzo pomaga. Mąż to jedyna osoba (poza Wami) którą dopuszczam do swoich uczuć, smutków, mega dołków. Wiem tylko jedno, Los Nasz Wszystkich kiedyś odwróci. Inaczej być nie może.
Alusia, bardzo dobrze wiem co czujesz, atak z każdej strony . Mnie te 7 miesięcy starań wyczerpały.
Wiem, że to pierdoły ale pomyśl masz ostatni czas tylko dla siebie, pomyśl o sobie. Może jakaś nowa pasja. Ściskam mocno.
Co do wczorajszego święta, ja mam zawsze giga doła w rocznicę poronień i terminy porodów.

Joanna - bardzo silna kobieta z Ciebie. Podziwiam szczerze.

reklama
hej dziewczyny!
Nie ma reguły... jednemu pomoże pochowanie swoich kruszynek - innemu nie. Ale to nie ma znaczenia... one są w naszych sercach, w naszych myślach. A to najważniejsze... Ja mam Stasieńka na cmentarzu.. i nie chciałam mieć kolejnych pogrzebów. Nigdy więcej. Nie pochowałam żadnej kruszyny po poronieniu i nie żałuję swojej decyzji. Nie pomogło by mi to w niczym...
A na cmentarz lubię chodzić, rozmawiać z synem - jak ja to mówię, chodzę na ploty do Stasia ;)
Teraz pełno ludzi, więc nieco ciężej mi tam - bo nie mogę się skupić..
Ale co tam! NASZE ANIOŁKI wiedzą, że są kochane! Poczęte z miłości, pożegnane we łzach. Za szybko. Ale spotkamy się z nimi tam u góry. Gdzie już nie ma łez, bólu. Tylko uśmiech :*
Trzymajcie się aniołkowe mamy ;)
Damy radę ;)

A tu domek Stasia z wczorajszego dnia.
Dużoooooo wszystkiego, bo miał nasz mały rycerzyk gości ;)
IMG_20141102_102420.jpg IMG_20141102_102528.jpg

Załączniki

• IMG_20141102_102420.jpg
    IMG_20141102_102420.jpg
    55,8 KB · Wyświetleń: 85
  • IMG_20141102_102528.jpg
    IMG_20141102_102528.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 84
Madziu mnie przed porodem straszył lekarz że po tylu poronieniach będzie na bank coś z moim łożyskiem (to miał być jeden z argumentów żeby mi zrobić CC i powtarzał to kilkakrotnie - po porodzie też). Tymczasem było piękne - II stopnia i pobrali mi dużo krwi pępowinowej -68 ml więc wydolnie pompowało krew:) Także srutututu majtki z drutu - olej to gadanie

Joasiu ja też Cię podziwiam, ja po prostu nie dałabym rady psychicznie przejść tego pogrzebu itd...Tym bardziej że w mężu wsparcia raczej nie miałam. Ja miałam tylko figurki aniołków na grobie teściowej które ktoś uprzątnął jak poszłam tam wczoraj....Jestem zawiedziona i wściekła, normalnie nie mogłam się pozbierać wewnętrznie. Albo ktoś ukradł albo dziewczyny które sprzatały grób z rodziny męża je sprzątnęły np do mycia:no::wściekła/y:. Muszę się tego dowiedzieć - jeśli ktoś ukradł to po wypłacie kupię kolejne.

Witam Was kochane.... Wiedzę wszystkim zebrało się na wspomnienia i płacz... Nasze Aniołki nosimy w sercu i zawsze tam będą...

Mam nadzieję, że nowy tydzień przyniesie na świat Zdrowe bobaski... Zuluś pewnie już tuż tuż.... Alokin jak u Ciebie z bólami? Jak noc minęła???

Pitruszko kochana, zdjęcia zapierają dech ... łza w oku się kręci...

Misiejku jak samopoczucie...????

Pozdrawiam serdecznie...

Pietrucha piekne ze ma taka mamusie i osoby ktore onim.pamietaja :) jestes silna! :tak:

Dziewczyny moj Aniołek odszedl 21 listopada w moje urodziny 2 lata temu:-(jakie to smutne...

nafoczka dziekuje bardzo za mile slowa.... kochana nie smutaj sie... wiem jak to boli, mnie do dzis boli ze stalo sie jak sie stalo... :-( i jak pomysle to chce mi sie plakac....

Całuski dla wszystkich... kazdej z nas musi sie udac !! :tak:

Dziewczyny,

Dostalam juz wyniki z Warszawy i sie zmartwilam, bo mam poza norma CD19/CD5 29% (norma 10%-20%) i wyczytalam, ze:

"Kiedy populacja komórek CD 19+/5+ zostanie uaktywniona, zaczynają one produkować przeciwciała poliklonalne dla hormonów, receptorów hormonalnych i neurotransmiterów. Najczęściej atakowanymi przez te przeciwciała hormonami są hormony tarczycy, estrogeny, progesteron, gonadotropiny i hormon wzrostu. Kobiety, u których liczba tych komórek jest podwyższona mogą być zagrożone zapaleniem tarczycy i przedwczesną menopauzą. Pacjentki u których ten poziom wynosi 80-90% słabo odpowiadają na stymulację gonadotropinami. Kobiety u których poziom tych komórek jest wysoki często skarżą się na objawy immunologiczne podczas stymulacji gonadotropinami. Do objawów tych należą: bóle stawów, sztywność palców, bóle głowy, letarg , złe samopoczucie, gorączka, depresja i czasami pokrzywka . Liczba komórek takich jak CD 3/IL-2R+ jest podwyższona w chorobach autoimmunologicznych i u pacjentów, których organizm odrzucił przeszczep szpiku od zgodnego dawcy. Nie ma wątpliwości, że jest to związane z wczesną stratą lub uszkodzeniami zarodka."

I nigdzie ani slowa jak sie to leczy... Mialyscie stycznosc z takimi badaniami???

Poza tym, poza norma:
CD19 7% (8-14%)
CD56/CD3 12% (2-8%)
HLA-DR/CD56 3% (4-16%)

Piszcie, jesli znacie te badania prosze

reklama
Do góry