reklama
dżoł
Fanka BB :)
@magda1208 ile doszczepien bedziesz miec? U Pasnika tylko jedno w ciazy jest [emoji33]
@marshia ja bym nie mowila o Pasniku, bo wypyta Cie co on zaleca itp i bedzie „bazowal” na jego wiedzy
Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom
@marshia ja bym nie mowila o Pasniku, bo wypyta Cie co on zaleca itp i bedzie „bazowal” na jego wiedzy
Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom
Llis91 - mozna brac w ciazy np helicid. Ja bralam 20. Tez mam problem z refluksem. Normalnie biore controlog40 albo wlasnie ipp ake w ciazy powiedzieli ze moge tylko helicid. Takze bralam ze 3-4 razy w ciazy tak po 2-3 tygAaa @mickey* nie wolno brać w ciąży IPP. Ja akurat nad tym bardzo ubolewam,bo choruję na refluks i od kilku lat codziennie jestem na lekach,w ciąży mam nakaz odstawienia i męczę się, wielu rzeczy sobie muszę odmawiać,więc osłona przy sterydzie w ciąży odpada.
@bobasek1990 , może bym pożałowała swoich słów szybko,ale z chęcią bym wzięła od Ciebie trochę tych mdłości.. mi lekarz w tamtej ciąży zalecał lokomotiv.
Właśnie dostałam smsa od szefowej, ze wszyscy już wiedzą,bo na zwolnieniu był symbol ciąży. Fajnie,rozumiem ,że wiedziałyby kadry,ale cały wydział? Serio? To się nazywa dyskrecja, nie ma co !
Ja na poczatku ciazy bralam wlasnie takie l4 od rodzinnego. Chorowalam na grype zatoki itd[emoji6] w pracy powiedzialam dopiero w 15tyg i poszlam na l4 ciazowe. Rodzilam 1.5 roku temu. Nikt nie robil problemu. Rodzinna sama mi zaproponowala@zosiak , Przybycień powiedział,że rodzinny mi nie da oszukanego l4,bo są kontrole i to potem i tak wyjdzie. A chciałam iść od razu z uwagi na charakter pracy,gdzie ciężko się oszczędzać i nie stresować. No nic,trudno. Nie będę się tym przejmowała już..
D
Deleted member 170039
Gość
@Kitki moja rodzinna jest super pod tym wzgledem bo tez nie robi problemow a jeszcze mnie skierowala na badania po cp bardzo jej bylo szkoda ze nie wyszlo i malo tego jak bylam w szpitalu to dzwonila do mnie interesowala sie naprawde dobry lekarz i czlowiek znalezlismy ja jak mama moja zachorowala i byl problem bo naszemu poprzedniemu lekarzowi bylo ciezko przyjechac do Nas wszystko zalezy od lekarza a ludzie nie wiedza ze mozna sobie zmienic lekarza jesli ten nam nie odpowiada.
iveo
@Maciejka78 wskaznik HOMA mam 0.6 czyli niski ale on bierze pod uwagę wartości na czczo a mi nie spada po 2 h a na cczo ok
@marshia a jakie mialas wyniki krzywej?
@Porzeczka1234 ja sie zaszczepiłam raz ponownie i biorę Polfilin. Potem 2 szczepienia jeszcze i wizyta
Mały siostry w domku co tydzień kontrole rózne na szczescie nic nowego nie stwierdzaja. Najgorzej z tymi oczkami bo nie mozna raz stwierdzić że dobrze tylko co tydzien sprawdzac. Osiagnął wage 2700!!!
ale nie chce jesc za bardzo. Ale jakos wierze ze bedzie dobrze tylko potrzeba czasu.
@marshia a jakie mialas wyniki krzywej?
@Porzeczka1234 ja sie zaszczepiłam raz ponownie i biorę Polfilin. Potem 2 szczepienia jeszcze i wizyta
Mały siostry w domku co tydzień kontrole rózne na szczescie nic nowego nie stwierdzaja. Najgorzej z tymi oczkami bo nie mozna raz stwierdzić że dobrze tylko co tydzien sprawdzac. Osiagnął wage 2700!!!
ale nie chce jesc za bardzo. Ale jakos wierze ze bedzie dobrze tylko potrzeba czasu.
roxie123
@magda1208 mój lekarz też nie chce robić usg tak szybko ale jak inaczej sprawdzić czy jest kropeczka w macicy :/
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
czarna_mala
Tak mi posmakowały, że dokupiłam sobie [emoji23][emoji23][emoji23]Czarna mala a chociaz smakowaly??? [emoji14] jak ja sobie przypomne smak wit b 12 to mi sie rzygac chce [emoji14]
Wiecie co? Ja nie szukalam, nie dedukowalam, zaufalam lekarzowi. Jak mi kazal odstawić mete w 5 tc odstawilam, nie zastanawialam sie nad konsekwencjami. A gdzies potem przeczylalam ze tak szybkie odstawienie moze spowodowac poronienie... bo tutaj zbieramy informacje od wszystkich lekarzy, robimy sobie mix lekarstw, suplementów a prawds jest taka, ze co pomogło mi nie musi pomóc innej.
Co do szczepien. Oliwke szczepilam ale z opoznieniem. Nie zgodnie z kalendarzem. Z Adamem tak samo. Dopiero byl szcepiony na 6 tyg a ma 10mc. Ale co chcemy iść na szczepienie, zaraz chory. Ja w rodzinie mam dwa przypadki, gdzie jedno dziecko.ma.porażenie mózgowe po szczepieniu a drugi przestal chodzic. Ale to bylo dawno, po szczepieniu na hainegomedine (nie wiem jak sie to pisze). Wiec sram w gacie jal sie szczepimy...
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
reklama
roxie123
@czarna_mala moje tez dobre jak cukierki [emoji23][emoji23][emoji23]
Ja się będę przedstawiać na prenatal bo ma wszystko w jednej tabletce co biorę i formy metylowe . Akurat kończą mi się to kupię te z polecenia [emoji4]
Ja się będę przedstawiać na prenatal bo ma wszystko w jednej tabletce co biorę i formy metylowe . Akurat kończą mi się to kupię te z polecenia [emoji4]
Podziel się: