reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Apolinka... ja biore lutke dopochwowo i bralam podjezykowa, biore fragmin, kwas foliowy, aspiryn cardio, euthyrox, nie bralam encortonu tym razem bo u mnie w klinice podaja encorton do crio a nie do swiezynek...

p.s na pewno w krotce zaswieci i nad toba sloneczko !!:-D

Zula kiedy tobie odstawili clexane?

kaira24 to faktycznie tyle juz przeszlas.. az tyle poronien ? a wiadomo co u ciebie jest tego przyczyna?

reklama
Olusia- po pierwsze to nie jest tak, że w naszej klinice nikomu nie dają sterydu przy świeżynkach bo mi dawali. Po drugie nie dość, że nie odstawiłam clexanne to jeszcze ją zwiększyłam. Nie odważyłabym się jej odstawić.

Esperanza- moja klinika dawała po prostu kiedyś Fraxi a teraz daje Fragmin i dlatego brałam. W sumie nie dawno za dobrocią dziewczyn z forum zmieniłam na clexanne ale tylko ze względu na igły. Co do sterydu to na encorton źle reagowały moje jelita więc postanowiłam wziąć za namową lekarki metypred. Podobno jednak skład się różni. No i zaskoczyłam za tym razem choć jelita i tak dały mi popalić.

Enya- No właśnie dzisiaj usg dowiedziałam się, że w szyjka ma 2,5 cm ale ma wewnętrzne rozwarcie i ten odcinek, który trzyma ma długość 1,4cm... Sterydy mam mieć podane wpiątek jeśli dotrwam:( u mnie to i tak sukces, że przy bliźniakach na tym etapie nie mam pessara ani szwu i jeszcze chodzę w ciąży...

Aditka- jestem w 33tc 2 d wg OM

Nut- teraz masz napewno obstawienie progesteronowe. Jeśli chodzi o lutkę i dupka to widzisz ja słyszałam, że lutka dopochwowa wykazuje minimalne działanie immuńosupresyjne:)

Magda- ja naprawdę nie wiem co napisać tak mi przykro.

Kaira-a co Tobie się dzieje teraz z flakami:(

I znów wszystkim Wam dziękuję za wsparcie i wszystkie słowa otuchy. Lekarz z Luxmedu dał mi na jutro skierowanie do szpitala i nawet L4 mi nie wypisał. Ja muszę jakoś wytrwać do piątku do tych sterydów bo zdecydowałam się jednak rodzić w Bielsku a nie w Bytomiu więc już muszę zacząć słuchać jednego lekarza...

Ostatnia edycja:
Magda bardzo mi przykro, zycze duzo sily !

Apolinko, ja tez walcze i nie mam żadnego maleństwa, Jestem po 2 poronieniach. Dodatkowo musiałam czekać 2 lata, bo mąż walczył z rakiem, a jak już w pełni doszedł do zdrowia, to spotyka nas to i okazuje się, że ze mną jest coś nie tak... Także jest nas tu trochę również bez maluszków...

nut4nut pierwsza moja tabletke Metformaxu bralam na dzien i pojechalam z moim na rower, bylo tez cieplo, w pewnym momencie ciemno przed oczami, nie dobrze mi i oslabienie, myslalam ze spadne z roweru, nie dalam rady jechac dalej, czulam sie fatalnie.. pierw mialam brac 1 tabl przez jeden tydzien a potem 2x1

prolaktyne mialam dobra... i nigdy nie musialam jej zbijac lekiem.. bywalo ze mialam na gornej granicy ale po kolejnym badaniu mialam juz mniejsza...

odnosnie encortonu to juz sama nie wiem... jedni lekarze daja inni nie... tak chyba do konca nie wiem czy on pomaga... przy crio mi nie pomogl a przy swiezynkach gdzie nie biore udalo sie...hmmm

Wiem ze juz nic nie wiem... :confused:

hej kobietki!

Oj dużo przeszłyśmy. Dużo za dużo.
Ja teraz 5 ciąża.. hmmm... jak to mówię, to sama w to nie wierzę, że to 5!!! A dzieciątka brak na tym świecie. Ciężkie to - bo zamiast wybierać ubranka ja wybieram znicze dla Stasieńka.. ale nie poddam się! Będę miała to dziecko! I te które we mnie rośnie, za pomocą Was czarownice zostanie ze mną, urodzi się w maju lub kwietniu i nie będzie mi dawało spać po nocach! I pogryzie mi sutki;p i spowoduje, że będę miała brzuch w paski, cycki po kolana, podkrążone oczy ;) tak właśnie będzie! I będę najszczęśliwsza!!!!!
I sobie i Wam życzę tego szczęścia ;-)

Zula - odpoczywaj w takim razie, żeby do piątku wytrzymać, sterydy Wam podadzą to już będzie super! :* A gdzie zdjęcie brzucha dla nas?!
Madziu - Ty wiesz, ściskam Cię najmocniej jak potrafię :*

Zula ja nie mowie ze wszyscy w klinice.. ale np dr Cz mi nie dala... pytalam sie jej powiedziala ze podaja do crio a nie do swiezynek.. ze aspiryn cardio biore, fragmin i za duzo, bym brala jeszcze encorton... tak mi powiedziala lekarka !:tak: ja poki co biore dalej fragmin i nie mowil mi nic o odstawianiu... sama sie od siebie sie ciebie zapytalam...a ktory lekarz prowadzi cie? ze w bytomiu? bo ja tez myslalam o bytomiu bo tam moj lekarz pracuje.. ale chyba trzeba sie powaznie zastanowic... oooo czyli juz do szpitala? cos sie dzieje jeszcze oprocz szyjki?:baffled:

reklama
Do góry