reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ilisz tego co pamietam to 4cm na 6 cm i dlugo, dlugo nie malala. Potem miala jakies 3 cm na 2 a potem juz mi nic nikt nie mowil, a ja z calego stresu czy z dzieckiem dobrze, nie zapytalam
A i pekniecia torbieli zdarzają sie niezwykle rzadko, do tego w ciazy sa bardzo czeste. Leczy sie je progesteronem. Wiec spokojnie. Gorzej jak bys zadnego progesteronu dodatkowo nie brala. Bedzie dobrze :) skoro dr mowil o bliziakach to pewnie juz je widzial :) nie rzuca slow na.wiatr :)

reklama
@marshia haha ja to inny czlowiekjestem borykam sie z tym tematem juz od 20 pazdziernika i siedze i gdybam :) a jaka dawke tego folianu bierzesz i pytanie jesli bede brac prenatal to mam beac 400 folianu a co z ta b6 i b12 bo w prenatalu tez jest

Pytanie jaką masz homocysteinę? Ja brałam najpierw 0,4, potem chwilę 1,2 (przez tydzień jakiś), potem 0,8. Ostatnio Paśnik (immunolog) powiedział, ze 0,4 jest wystarczająca. Aktualnie biorę Femibion, tam jest dawka 400 i wykańczam tego Swansona. Wiec w sumie 0,8. Ale za kilka dni mi się skonczy, więc zostanę tylko z Femibionem. Tyle, ze u mnie to już pewnie mniej niż 6 tej homocysteiny.

@Ilis91 ja mialam po peknietym pecherzyku 3cm. Tym sie zupelnie nie przejmujesz. Wchlonie sie. To torbiel czynnosciowa, czesto sie takie robia. Tak mi mowila moja gin. Poza tym bedzie rosl progesteron i on pomoze sie jej wchlonac. Ilis praca sie nie przejmuj. Powiedz z gory ktora to ciaza to im mordki zamknie. A i tak tam nie wrocisz. A moze bedzie taz, ze zaczna sie cieszyc razem z toba.

@roxi123 niech bedzie jedno a porzadne.

@marzycielka81 to sie zdarza i nie oznacza nic zlego. Choc zawsze warto sprawdzic

@zosiak homocysteine zbija sie trujca metyli b12, b6 i kwas foliowy. Sam kwas nie zbije homocysteiny. Solgara mozesz brac w ciazy, bo sa lekarze ktorzy go pole aja. Miedzy innymi Milewicz. Ja bralam na poczatku 800 co 2 dzien a teraz 400 plus to co zawiera femibion, bo tam tez jest w formie i zwyklej i metylowej, a ja go dobrze przyswajam

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@marshia to juz odpowiadam u mnie tej homocysteiny jest 14,3 wiec duzooo...:/
@Destino ja sie na orebatal zdecydowalam bo tam nie ma zelaza a zelaza tez mam kupe:p a w femibionie chyba jest o ile sie nie myle

@Ilis91 ja tez mam i to mocne tylozgiecie. Na bol sobie magnez lykaj. Na poczatku bol jest czestym objawem i wcale nie musi nic zlego oznaczac. Mnie sie trzymal prawie do konca 1trymestru i to taki okresowy piekacy razem z bulem krzyzowym. Poczatki bywaja trudne. Potem bedzie latwiej. Przetrwasz to wszystko.

@zosiak ja przy femibionie zostalam choc tez mam dobra hemoglobine caly czas 14. Tylko ze moja watroba potrafi sobie go przerobic wiec jestem na feminionie

@zosiak wszystkie metyle, bo mialam i b6 i b12 zamawialam na iherb z neta. Teraz kupilam kwas foliowy w aptece, ale mieli tylko 400 i drozszy. Tam oplaca sie zamawiac

@Ilis91 ja na początku miałam takie bóle że brałam magnez i nospe a teraz czasami dzisiaj w nocy czułam cały czas taki ucisk delikatniejszy jak przy miesiącze a później cały dzień prawie nic wydaje mi się że to normalne jedne będą miały bóle do 10tyg inne do 12 a jeszcze inne wogole ja jestem teraz spokojniejsza bo jak trochę boli to za jakiś czas przestaje albo jeden dzień a później 3 dni jest ok ale na początku pierwszy tydzień to dużo dużo mocniej bolaly plecy i brzuch

reklama
Do góry