reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny Wy tyle piszecie ze nie ogarniam przepraszam.
Kobietki ostatnio pewna osoba napisala ze jesli ktos ma homocysteine bardzo wysoka to genetycy zalecaja branie prenatal uno oraz metyle. Rozumiem ze metyle to folian 400 bo w orenatalu tez jest okolo tyle a jak z wit B6 i B12 czy tez trzeba dodatkowo.
Mam jeszcze jedna kwestie bo szperalam ostatnio w internecie duzo osob poleca Swansona notamiast oni sami pisza w ulotce ze ten produkt jest nie wskazany dla kobiet w ciazy??? Czy moglby ktos rozwiazac te moje watpliwosci bo chyba nie zasne narazie pije buraki a czasu coraz mniej. Dzieki:*

Ilis ja mialam.torbiel i to duza. Mnie nie bolala. Ale mnie nihdy nic takiego nie bolalo. Dr stwierdzil, ze jestem nie do.zdarcia, bo jego pacjentki z taka torbiela chodza zgiete w pół. Torbiel.nie moze pęknąć, bo zaleje Cie krew w srodku (krwotok wewnetrzny) a wtedy potrzebna jest operacja. Jestes obstawiona progesteronem, wiec spokojnie powinna sie wchlonac. Az ja jestem ciekawa czy moja sie wchlonela, bo juz wlasnie od prenatalnych nikt mi.nie mowil, czy jest. Czy jej nie ma. Przepraszam za n błędy i kropki, ale Adam mi tel wyrywa :p

Funia tak, podobno ma byc dziewczynka. Tak stwierdził dr. A ja na prawde sie czułam jak w ciazy z Oliwia. Zreszta wszyscy w kolo mowili, ze.pewnie bedzie dziewczynka skoro ciaza sie bez problemu utrzymala :)

@Ilis91 ale by było jakby to były bliźniaki :) Skoro doktor tak twierdzi, to może ma podstawy? :)
Ja obstawiam tez bliźniaki u @magda1208. Beta ma taki poziom, ze jak dla mnie to ewidentnie na dwójeczkę :) :) Chwila moment i będzie wszystko jasne :)
@zosiak na wszystkich ulotkach suplementów masz informację, żeby nie stosować ich w ciąży. Na szczęście nie musimy się stosować do ulotek, tylko do zaleceń lekarzy :). A metyle polecają nie tylko genetycy, ale też co bardziej wykształceni ginowie :)
Jeśli chodzi o to gdzie znajdziesz metylowaną b9 to masz jeszcze do wyboru Femibion 1, firmę Solgar.
Do tego b12 w postaci metylokobalaminy. Razem z folianem działają momentalnie na obniżenie homocysteiny.
Btw ja zbadam swoją z ciekawości. W połowie sierpnia było 6,8, a zaczynałam w lipcu z 8,98.
B6 tez biorę w wersji metylowej, czyli P-5-P.
Nie trać czasu na ulotki :), zamawiaj metyle i łykaj :)

Ilis moja kolezanka (pacjentka dr.P)miala torbiel. Teraz ma coreczke 9 miesieczna i stara sie o maluszka.
Bedzie dobrze [emoji8]

Kciuki za wizyty [emoji110][emoji110]

Magda super beta [emoji3]

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

@marshia haha ja to inny czlowiekjestem borykam sie z tym tematem juz od 20 pazdziernika i siedze i gdybam :) a jaka dawke tego folianu bierzesz i pytanie jesli bede brac prenatal to mam beac 400 folianu a co z ta b6 i b12 bo w prenatalu tez jest

reklama
@llis91 piękna beta, bardzo ładny progesteron (o ile w jednostkach ng). Teraz najważniejsze będą przyrosty a potem usg. TSH nie jest tragiczne, ale warto udać się do lekarza. Ciąża teraz spowoduje wzrost tego hormonu. Mocno kciukam &&
@Maciejka78 dziewczyny dobrze piszą z tym grejpfrutem i lekami. W sensie, żeby nie łączyć.
@bertha oni czasem się nie zgadzają [emoji23] Jakby wyniki nasienia byłby super to można zrobić IUI, ale moim zdaniem u ciebie trzeba się wziąć za immuno najpierw. Co do kliniki, ja tam swojej nogi już nie postawie, chyba że podjadę na podglądanie endometrium [emoji41]
@Maciejka78 za piękne widoki. I zabieraj swojego m, niech chłop ma coś z tej ciąży [emoji7][emoji7][emoji7]
@magda1208 no to piękny przyrost. Już możesz umawiać się na usg [emoji5]
@dżoł żeby nie było już pod górkę && A podejście doktorka fajne.

A dlaczego twoja noga tam nie stanie? :)
Zle coś wspominasz? Byłaś u Lewego?

Do góry