reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Ilis91 przecież bete masz ładną kochana ciesz buziaka i leć do Pana doktora <3

@Funia90 no z pieskami to tak jest , dotychczas to on był pieszczochem numer jeden <3 więc jak to nie dla niego tylko dla kogoś innego i w ogóle niby dla kogo :D ? jak urodziłam młodą to piesek w domu rodzinnym obraził się na mnie na miesiąc że przyniosłam "coś" do domu :D a teraz się uwielbiają z Aurelką :D

reklama
@bertha szczerze, pierwsze ifv to porażka. Może słaby lab, kiepski embriolog, źle dobrane plemniki. Może twoim komórkom nie podpasowało środowisko. Może nie były w pełni dojrzałe. A może taki cykl ze średnimi komorami się trafił. Generalnie przy pierwszej procedurze lekarze uczą się pacjenta. W drugiej zaś zobacz: miałaś piękne 5 dojrzalych (należy zaznaczyć) i wszystkie się zapłodniły. Zatem, komórki raczej nie są złe (ale to może potwierdzić tylko lab), można je podrasować, na to potrzeba czasu - 3 miesiące to tak idealnie na suplementację. W Novum z tego co pamiętam mają jakiś dodatek dla occytow, może warto to rozważyć. Nie pamiętam jak się to nazywa, ale mogę sprawdzić w papierach. Na pewno przed wami kolejna procedura. Może trzeba zmienić dawki lewków, bo szczerze mało miałaś tych komórek przy takim amh. Rozumiem, że lekarz chciał osiągnąć efekt: najlepsza jakoś i żeby nie było przestymulowania. I to się ceni.
Piszesz, że „immunologia leży do utrzymania ciąży”, to prawda. Nie zapominaj jednak że ma ogromne znaczenie przy powstawaniu zarodka. Taki przykład: Jeśli facet ma przeciwciała plemnikowe to wpływa to na jakość zarodka... a co za tym się wiąże, to już pisać nie trzeba...
Moja rada: ja bym się przypatrzyła (poza tym co już pisałam) twojemu m. Rozumiem, że wszelkie bakterie i inne paskudztwa macie wykluczone tylu: mycoplasma etc. Po drugie witaminka D u obydwojga się kłania. Nie wiem co ci jeszcze napisać, jak przyjdzie mi coś do głowy to jutro naskrobię bo dzisiaj już padam... [emoji8]
Urea, myco i inne M ma przebadane, posiew czysty, PC przeciwplemnikowych brak.
U mnie jeden jajnik nie działa (po usunięciu torbieli czekoladowej), dlatego lecimy na jednym silniku jak to mówi Lewy.
Embriolog (Kozioł) twierdzi ze plemniki ładne. Lewy (jej mąż) sugeruje ze to ich problem jednak.. wiec nawet mąż z żona się nie zgadzają w tym temacie.
No nic, trzeba próbować...

@bertha ja ce odsylam na bloga popytaj tam. One wiedza wiecej na ten temat.
Jak już siadłam do tego bloga to po kilku stornach padł i nie dało się już na stronę wejść.
Poza tym gdzie ja mam tam o coś pytać? To nie jest forum tylko blog. W komentarzach? Ale ktoś zagłada na komentarze w starych wpisach?

@bertha a Ty inseminacji kiedyś próbowałaś u Ciebie jajowody są drozne? Mi we wrześniu lekarz w invimedzie proponował in vitro bo dwa puste jaja trzeba zobaczyć jak się komórki dzielą a październik taki naturalny cud po 7-8 cyklach starań też wydaje mi się że przez skórzaną immunologie a druga ciąża wydaje mi się że była zdrowa tylko mój organizm ja odrzucił
Miałam iui, ale wtedy nasienie miało ruchliwość tylko 6%, o tylko 25% żywych. Wiec w sumie za słabe na iui... ale jeśli przesuniemy kolejne ivf to może zrobimy jeszcze jedno iui...

@Kwiatuszekk23 suuuuper :)
@Ilis91 kciuki za wysoką betę :) @magda1208 kciuki za piękny przyrost Twojego cudu [emoji813]️
@mała79 NAC to suplement dla sportowców, ale zgłębiłam temat i wg niektórych badań NAC wpływa pozytywnie na komórki jajowe (działa na PCO), na plemniki nawet (chociaż moje tabletki są tak duże, ze mój m nie jest w stanie jej przełknąć. Ehhhhh..... faceci :mad:). I parę innych jeszxze rzeczy reguluje. Generalnie zwalcza wolne rodniki, stany zapalne, stres oksydacyjny. Poleciła mi go @bertha tak w ogole.
@edloteh IUI miakam ha i @Porzeczka1234 jak coś. Obie się po nich odblokowalysmy na ciąże. A co do pustego jaja ja wiem, ze to nue przypadek i zecrezerwa jest niska i czasu mało. Generalnie to nie trzeba do tego badać AMH ;) wystarczą 40 urodziny za 2,5 tygodnia ;). Wg Pasnika to immunologia blokuje stworzenie zarodka (ale raz się udało - w maju).
@bobasek1990 Ty tez miałaś 2 puste??? Jesteś po szczepieniach - czyli możliwe, ze tutaj faktycznie był podobny problem na poziomie immunologii i działanie szczepieniami pomogło w stworzeniu zarodka :confused:
O NAC wyczytałam w pracy Malinowskiego (link w drugim wątku). W ostatnim punkcie (str 35) o tym pisze.

@Maciejka78 nie wolno grejfrutow zmieniaja szlak metaboliczny wielu lekow jednych wzmacniaja dzialanie ale w sposob toksyczny drugich oslabiaja.
@Ilis91 dobra beta to dopiero pierwsza po tescie i taka wlasnie ma byc

@Maciejka78 , to może ja panikuję niepotrzebnie.. 14dpo najpewniej.15dni temu miałam ovitrelle,a dzień później rano smużki krwi i kłucie jajników, a w nocy okropny ból podbrzusza, dr. P mówił,że mogły pęknąć w różnym czasie. Potem żadnych bóli. Na usg w 16dc potwierdzone pęknięte 3 pęcherzyki,ale patrząc na betę jest jeden lokator. Najgorzej,że zaczęły mnie boleć plecy poza brzuchem.

No to masz nawet wyższą niż ja wszytsko jest w porządku oddychaj głęboko i uśmiechaj do brzuszka ;)

@iveo dzięki, że odpisałaś a ja cytrusy podjadam cały czas i poł na pół soczek grejfrat+pomarancz palaszuję bo mi tak przy przeziębieniu smakują. Dobrze, ze Was mam ;*

@Maciejka78 moj m przezyl i brak serduszka i radosc ze serduszka. Zabieraj m, bo serduszko bedzie. A zobaczysz ile radosci mu to da. I wezcie bhp fotke, by mogl godzinami na nia patrzec. A mdlosciami sie nie przejmuj, mozesz miec a nie musisz. To nie jest wyznacznik dobrej ciazy. Ja mialam w tych co stracilam, a teraz dopiero kolo 7-8 t i to takie, ze prawie ich nie bylo. Za to teraz nadrabiaja [emoji4]. Co do grejfruta to nie laczy sie go z antykoncepcja, bo powoduje, ze sie nie wchlania i nie dziala. A tak poza tym to nie wiem co to ten eqo... a encortonu z nabialem sie nie laczy. A plukania gardla woda ze sola bron boze robic nie wolno. Juz mlodsi lekarze odradzaja, bo woda z sola jeszcze bardziej podraznie sluzowke. Wolno wode z woda utleniona, choc ladnie lagodzi syrop z cebuli. I mozna go ciagle podpijac. I do ssania tabletki pre na len, bo maja duzo wit c.

@nafoczka moze przyjdzie dzien, w ktorym marzenia o dziewczynce sie spelnia [emoji8]

@Ilis91 beta owszem stresuje, jednak trzeba zrobic z przyrostem. Potem dasz sobie spokoj. Trzymaj sie
Wynikiem bety bedziesz sie sugerowac jak zobaczysz przyrost. Pierwsza mowi tylko ze jest ciaxa i wcale nie musi byc zla. Tylko przyrost prawde ci powie. A tsh do regulacji i to od razu.

@Funia90 kokonik cudowny. Nic tylko miec dziewczynke. A buldozka rozumiem [emoji39] Nataniel wprowadza sie do pokoju kotka, wiec oczywiste bylo, ze lozeczko, to jego nowe legowisko. Ona juz na golych deskach lexy, a co dopiero jak wstawie materac

U nas ogromny strach, maly dzis prawie sie nie rusza wiec umieraz ze strachu o niego. Chodzic nie moge, bo jak tylko wstaje to brzuch twardnieje, a sluz wciaz podbarwiony. Jutro ide do gin na kontrole, to moze mnie uspokoi

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Ilis91 beta jak na ten dzień prawidłowa, ale jednorazowy wynik o niczym nam nie mówi. Powtórz w sobotę i to już coś konkretnego pokaże :) Co do Tsh i ft4 - wydaje mi się, ze lepiej szybko nacwszelki wypadek skonsultować się z endo lub ginem. I don't panic :) :) :)
@bertha o ja nawet do tej pracy Maliny jue zajrzałam. To w wątku o badaniach?

reklama
Do góry