reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@anetkruczek Dobrze kochana, że masz takie podejście do temtu.. Szczerze pozytywnie zazdroszcze. U mnie raz mega chec na starania i dziecko a za chwile taki lek przed nimi..
Ale wierze, że nowy rok przyniesie lepsze chwile :)
@dżoł Cudowne wiadomości u Ciebie! Mega sie cieszę! Fajnie, że takie pozytywne wiadomości.A powiedz jakie dawki encortonu masz brać?
@bertha A kochana co Pasnik zaleca? Myslę, że wiedza @edloteh tutaj się przyda. Ta klinika gdzie @edloteh robisz transfer Gyn? To gdzie to? Niestety nie znam..
Dziewczyny a te przeciwciała tarczycy to jak raz wyszły ujemne to znaczy, że jest ok czy trzeba to powtarzać? @mickey* Jakiś pomysł?

reklama
@bertha tak test lct. Sugestie tak jak juz ci pisalam, niech sprobuja na 3dniowych. Srodowisko mamy czesto im pomaga dalej sie rozwijac. Tak przynajmniej dziewczyny na watku o in vitro mowily. Tak bym chciala umiec ci pomoc [emoji8][emoji8][emoji8]

@Maciejka78 niby tsh bada sie co 3-4 tygodnie bo dopiero wtedy sie zmienis. I tak robia endokrynolodzy. Ja juz jedna ciaze stracilam bo lekarz na tsh nie popatrzyl. Bylo w normie, ale ponad 4. Wiec teraz sama pilnuje i wiem, ze po 2 tyg moze byc inne. To nie drogie badanie a duzo wnosi. Sama nauczylam się manipulowania dawka. Po prostu pilnuj lekarza.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Maciejka78 a to Łódź to w ogóle nie moje tereny :/ ale jak ufasz lekarzowi to dobrze na pewno udzieli dobrych informacji.

@pixi.nova bo wiesz od poprzedniego razu miałam takie nastawienie nie za bardzo tzn teraz jak patrzę na samą siebie z perspektywy czasu , że muszę teraz już natychmiast bo inaczej nie będę szczęśliwa. I po tej stracie po prostu przewartościowałam sobie wszystko, poukładałam ładnie, pozłościłam oj bardzo pozłościłam ale spotkałam kilku wspaniałych ludzi na mojej drodze wtedy powiedzieli kilka mądrych zdań i po prostu teraz dojrzałam do pewnych decyzji i kroków :)

@Beciiia-87 ahahahahahah no kochana czytam Twój post i płaczę ze śmiechu następnym razem jak będę musiała wyciągnąć swojego to nie omieszkam mu powiedzieć że jednak powinien być przygotowany ZAWSZE <3

@anetkruczek Dobrze kochana, że masz takie podejście do temtu.. Szczerze pozytywnie zazdroszcze. U mnie raz mega chec na starania i dziecko a za chwile taki lek przed nimi..
Ale wierze, że nowy rok przyniesie lepsze chwile :)
@dżoł Cudowne wiadomości u Ciebie! Mega sie cieszę! Fajnie, że takie pozytywne wiadomości.A powiedz jakie dawki encortonu masz brać?
@bertha A kochana co Pasnik zaleca? Myslę, że wiedza @edloteh tutaj się przyda. Ta klinika gdzie @edloteh robisz transfer Gyn? To gdzie to? Niestety nie znam..
Dziewczyny a te przeciwciała tarczycy to jak raz wyszły ujemne to znaczy, że jest ok czy trzeba to powtarzać? @mickey* Jakiś pomysł?
tak to znaczy że twój ukł.immunologiczny nie działa niszcząco na tarczyce, teoretycznie przeciwciała mogą się pojawić zawsze ale jesli teraz masz wyniki ujemne to super fantastico

reklama
@roxie123 tylko ja na tarczycę nie dostałam leku żadnego bo zawsze było w normie miesiąc temu miałam wynik.
TSH 1,157
Nie no TSH to chyba co tydzień w takim razie powinno się badac. Cholercia teraz tak myślę, ze moze to ta ilość glutenu, który włączyłam od ciązy bo nic innego nie wchodziło poza bułką na śniadanie jednak swoje zrobiła o_O

Dziewczęta moja a pomożecie zinterpretować poniższe? to APTT chyba za wysokie dobrze pamiętam?

APTT 28,9 sek 25,9 36,6 N
Fibrynogen 3,90 g/l 2,10 4,00 N
D-dimer, ilościowo D-dimer 299,86 ng/ml 0,00 500,00 N

Wyniki masz bardzo dobre te co podałaś. Aptt w normie [emoji2]

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry