reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@dżoł zawsze możesz mrl zrobić sama dla siebie i nikomu nie mówić procz nas :p

@agatush dziękuję Ci kochana za wszystkie rady ja mam takie mogi jak kołki.

@edloteh kochana malina będziesz @ievo szczepić pullowanymi od kilku dawców ja tak miałam i dopiero po nich miałam mrl 47 malina nie leczy immunosupresyjnym lekami tylko szczepienia i encorton doszczepianie w ciąży 2 razy.

@nafoczka problem taki że jeden sutek wklesły i mała nie łapie tylko z jednego śmiało pije nie bardzo wiem co z tym faktem robić na razie odciągam

Kampania masakra. Bydlyniowa dziękuję za komplementy i caluje wszystkie ciocie
Porzeczka ja tez tak miałam, ale przed karmieniem "kreciłam antenką" ile sie dało i jakoś szło choc i tak potem byłam kobietą z jednym wielkim cycem :)

To chyba nie po ovitrelle? Czułość testu 20. Ovitrelle 14dni temu. Zaczynałam czuć,że może jednak wyszło.. od soboty mocno czułam zapachy,od 3 nocy nie mogę spać ( w poprzedniej ciąży było to samo), a wczoraj to mi nawet bylo trochę niedobrze. Moje jelita coś odwalają od 3dni. Najpierw zaparcie,dziś biegunka. Teraz mnie boli podbrzusze i nie wiem czy od jelit czy od lokatora. Cała się trzęsę... trochę spanikowałam.. wiem,że sama tego chciałam, ale wiecie.. :D bardzo Was proszę o modlitwę..za nas :)
Ilis no raczej na pewno 14 dni to nie po zastrzyklu :)

@anetkruczek a ty czasem widzisz,że do Ciebie często pisze?

@Ilis91 ja tez trace prace wraz z dniem porodu. A mloda juz nie jestem. Potem bede sie tym martwic. Teraz moja pensja troche mnie ratuje. Przynajmniej jest na leki i lekarza. My tez zaczynalismy od testu i heparyne i encorton. Ja dorzucilam pregnyl bo mialam i my na duphastonie bylismy. Niech dr pisze ci wszystko, co trzeba bys na maxa odciazala glowe. I na spokojnie wszystko cierpliwie znosic, choc to beda ostatnie emocje jakie dotra do ciebie, ale co tam, od tego masz nas
emoji4.png
. I w razie mozliwosci bierz l4 i nie szarzuj na poczatku. Jak to Milewicz mowil to czas na wysiadywanie
emoji1.png

@Liluli cudny synek
emoji7.png
super ujecie. My chyba cale mieszkanie wytapetujemy zdjeciami malego

@nafoczka oba jezyki piekne. Synowie to ci sie trafili. A Wiktora to chyba na drożdżach pedzisz
emoji8.png

@edoleth z mlr em nie pomoge, bo mialam cos 36% i sie nie szczepilam.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
pędzenie drożdży to może kros inny robi ale fakt, gdzie pójdzie tam mieli :) a niania genetralnie sie nudzi bo jak ladnie jej zje to śpi potem 3 h , A ty jak sie czujesz?

AAA juz wczoraj miałam napisać ale mi umknęło, ogromnie sie ciesze, ze chłopaki wam sie podobają :D a to dlatego, ze są podobni do mnie hahaha :D

reklama
@Kwiatuszekk23 też się cieszę bo trochę panikowałam jak on wtedy po zabiegu mi o suragatce gadał a wczoraj że zajebiście wszystko zajebiście :szok::szok: myślałam że mu przywalę delikatnie mówiąc :D :baffled: a co do tekstu śmiesznego to byłam tak spanikowana że w ogóle nie trybiłam co gada do póki nie powiedział że jest ok. A w ogóle taka sytuacja że ja jestem uczulona na silikon i jeżdżę z własnymi kondonami, on mi mówi że nawet kupił dla mnie ale zaczął pytać i okazało się że połowa dziewczyn uczulona na silikon :laugh2::laugh2::-) :) i wczoraj znowu musiałam wyciągać swojego... kondona :D
@nafoczka ale że prywatnie do mnie piszesz wiadomości tak ? Bo jak tak to nie widzę?

@Kwiatuszekk23 też się cieszę bo trochę panikowałam jak on wtedy po zabiegu mi o suragatce gadał a wczoraj że zajebiście wszystko zajebiście :szok::szok: myślałam że mu przywalę delikatnie mówiąc :D :baffled: a co do tekstu śmiesznego to byłam tak spanikowana że w ogóle nie trybiłam co gada do póki nie powiedział że jest ok. A w ogóle taka sytuacja że ja jestem uczulona na silikon i jeżdżę z własnymi kondonami, on mi mówi że nawet kupił dla mnie ale zaczął pytać i okazało się że połowa dziewczyn uczulona na silikon :laugh2::laugh2::-) :) i wczoraj znowu musiałam wyciągać swojego... kondona :D
@nafoczka ale że prywatnie do mnie piszesz wiadomości tak ? Bo jak tak to nie widzę?
nie kochana, tutaj. pytałam np. wczoraj jak było u doktorka, no i od czasu do czasu coś tam do ciebie skrobne ;)

@nafoczka aaaa to przepraszam musiałam nie zwrócić uwagi wczoraj ze zmęczenia :szok::szok::szok: bardziej moją uwagę przyciągnął post @bea25ta o nabiciu się na miecza i wstrzymywaniu kolejki :szok::szok::szok: co świadczy chyba o moich zbyt dużych potrzebach ostatnio skoro jedyne co mam w głowie to zbereźne myśli :szok::szok::szok: obiecuję się poprawić i lepiej doczytywać posty :oops::oops::oops::oops::oops:

@matulkaa znam ten film o Boże był czas że znałam ten film na pamięć każde słowo, przysięgam nienawidziłam tego filmu... jak wczoraj zobaczyłam link sam link nawet nie otwierałam to łzy mi w oczach stanęły. I kompletnie nie chodziło wtedy o stratę dziecka bo jak ja oglądałam ten film to miałam 18 lat... i dał mi go ktoś kto wybrał drogę której się nie spodziewałam. Po tylu latach zupełnie o niem zapomniałam :szok::szok:

Ostatnia edycja:
@Ilis91 tak bardzo Ci gratuluję, takie wieści z samego rana cudownie [emoji4] uważam tak samo jak @anetkruczek, że należy głęboko wierzyć, że obrana droga jest tą właściwą. Wiem, że my wariatki wzięłybyśmy wszystko, czy trzeba czy nie żeby tym razem się udało. Mnie nikt wlewów nie proponował. Resztę leczenia mamy bardzo podobną. Accofil co 5 dni do 12 tc; Heparyna 0,4; Acard 75; Duphaston 3x1; Luteina 3x (1-0-2); ja brałam jeszcze Exthyrox. Różni nas tylko brak u mnie sterydu ze względu na to, że ja się szczepiłam. Ale zobacz @kas90, jej się z encortonem udało, a 5% hamowania to też nie jest oszałamiający wynik. Ja kciuki mocno zaciskam i mocno wierzę, że będzie dobrze. Nigdy nie wiemy co tak naprawdę pomogło.

Co do wizyty, jedź w piątek lub we wtorek do Słomnik i poproś by doktor przyjęła cię bez rejestracji, inaczej nie wbijesz się na wizytę. Później już dzwonisz normalnie i po prostu mówisz kiedy doktor kazała ci przyjechać, dla ciężarnych znajduje dodatkowe miejsce [emoji4] Tylko ja też tak jak ty byłam u niej jeszcze przed ciążą.

@Maciejka78 proszę odgoń te złe myśli. Też wolałabym na początku mieć full pakiet objawów, jakoś czułabym się spokojniejsza, a nie było nic!!!! za to teraz nadrabiam [emoji4] Powodzenia na jutrzejszej wizycie.
@mickey* niestety ukrywa się w dalszym ciągu wstydzioch [emoji7] na razie opieramy się na info z połówkowego, kto wie może zostanie poczekać do porodu [emoji12]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
To chyba nie po ovitrelle? Czułość testu 20. Ovitrelle 14dni temu. Zaczynałam czuć,że może jednak wyszło.. od soboty mocno czułam zapachy,od 3 nocy nie mogę spać ( w poprzedniej ciąży było to samo), a wczoraj to mi nawet bylo trochę niedobrze. Moje jelita coś odwalają od 3dni. Najpierw zaparcie,dziś biegunka. Teraz mnie boli podbrzusze i nie wiem czy od jelit czy od lokatora. Cała się trzęsę... trochę spanikowałam.. wiem,że sama tego chciałam, ale wiecie.. :D bardzo Was proszę o modlitwę..za nas :)
No kochana piękny sikaniec [emoji8] Kropeczka się zadomowila ;* wyczekalas tego dnia teraz musi być tylko dobrze... czekamy na kolejne etapy :) teraz beta [emoji4]

Moja mama męczy sie bardzo bo ja boli cała ręka i szyja dziś dostała wynik i okazało się ze wyszła lordoza szyjna ... wiecie czy to groźne ?
Codziennie płacze z bólu [emoji22][emoji20] już zarejestrowałam ja do ortopedy :/
Dziewczyny bardzo rozumiem Wasz strach o zdrowie mam , moja już niejednokrotnie pędziła mi stracha eh tak to jest my coraz starsze i mamy tez :/

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@Ilis91 ogromne gratulacje! Kolejna wspaniała nowina, mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze i życzę Tobie jak najmniej stresów [emoji813]️

Napisane na F3311 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@pixi.nova tak, czekam na wyniki. Chciałabym się starać naturalnie ale u nas nasionek mało, wiec medycyna musi pomóc ;) I mam dylemat czy czekać na wyniki czy już umówić się na wizytę przed crio... ot, takie rozterki mam [emoji6]
@roxie123 dajesz kochana, dajesz. Z nami raźniej ci będzie [emoji51]
@Porzeczka1234 dzięki. Ja po małzowych miałam 0, a potem dostałam pullowane, ale wyniku jeszcze nie znam... pytam dlatego, że zastanawiam się czy czekać na wynik czy zacząć już przygotowania do transferu...
@iveo im wyższa interleukina 10 tym lepiej, bo ona odpowiada za ochronę zarodka. Po szczepieniu powinna ci się podnieść. Im wyższa aktywność NK tym gorzej, wiec jak jest na granicy to prawdopodobnie jest za wysoko. Te widełki nie przewidują wartości dla staraczek, niestety. Skoro szczepienie nie dało efektu, to albo dostaniesz kuracje lekami immunosupresyjnym albo terapie samym encortonem... ale pewnie dr zechce powtórzyć wynik lct nim zdecyduje... to tak na moje oko. Daj znać po wizycie. Powodzenia kochana &&
@dżoł ty pullowane mieć będziesz od razu? Mogę ci powiedzieć, że nie można mieć pewności że MLR wzrośnie. Tylko badanie może to potwierdzić. Także zawsze dziwię się naszemu dr że on taki optymista [emoji5] no ale ktoś musi być [emoji51]
Co do pytania o działania z dr to się działo trochę [emoji23] był helicobakter, szczepienia, immunosupresja, szczepienia... i nie znam wyniku tych ostatnich... szybko ten czas zleciał.
Powtarzalas cytokiny po szczepieniach?

A immunosupresja nie pomogla nic? czy pomogla ale za malo? cytokiny cos naprawila? ja bym chciala pojsc w immunosupresje, tylko na razie nie mam pewnosci na jakie wyniki ta metoda dziala.

GRATULACJE! piekna krecha :):)

Do góry