reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Magda tak mi powiedziano w Instytucie immunologii, że między 16 a 24 dniem cyklu tak jak NK.
Wydaje mi się, że cytokin nie zbada zwykłe laboratorium

reklama
Truskaweczko witaj!!! Cudownie że wypoczęłaś, nabrałaś sił - ja już sobie wyobrażam jak my gdzieś jedziemy ale póki co to tylko marzenia....Zazdroszczę zakupów do domu, ja uwielbiam kupować takie rzeczy:)

Misiu pewnie masz rację;-) Miałam teraz miesiąc laby a już od dzisiaj szlaban na słodycze które pożerałam w ilościach hurtowych i już od paru dni uskuteczniam masaże, nacierania antycellulitowe i ćwiczenia:-D A dzisiaj wracam do Chodakowskiej, muszę sama się motywować bo na fitness wiadomo nie pójdę.

Witajcie!
Od kilku dni Was podczytuję. Jestem mamą ziemskiej córeczki i 4 aniołków. Od jakiegoś czasu zaczęłam się wgłębiać w temat badań po poronieniach - dużo zrobiłam po 2 poronieniu , później urodziłam zdrową córeczkę , ateraz znowu coś nie tak. Dodam że 2 pierwsze to były puste jaja płodowe, natomiast teraz 2 razy obumarcie zarodka na etapie ok 6 tygodnia. Dziś zrobiłam zestaw badań na zespół anty fosfo , lekarka w szpitalu wspominała o konieczności wykonania tych badań ok 6 tygodni po #, ja jestem dziś 2 tygonie po zabiegu ( tak doradziły mi dziewczyny z forum, aby zrobić wcześniej bo może zespół u mnie uaktywnia się w ciąży) . Zastanawiam się czy są jeszcze jakieś badania , które należałoby wykonać tuż po #.
Jestem z opolszczyzny i mam jeszcze pytanie czy znacie jakiegoś dobrego lekarza w temacie poronień w okolicy (pojęcie szerokie bo może być śląskie, dolnośląskie).

Misia dziekuje! Na chwile obecna odpuszczam ten zabieg. Z moim AMH strasznie sie boje, ze jeszcze to obnize. Skupie sie na lekach od immunologow i postaram sie troche wyciszyc po tym wszystkim.

Enya, Alokin- wcięło mi właśnie posta... Od tygodnia czuję się źle. Jelita strasznie mi dokuczają tak mocno, że w niedzielę traffiłam na IP bo tak bardzo twardniał mi brzuch... Na szczęście relanium i nospa domięśniowa dała radę i nie było na ktg skurczy. Ale męczę się cały czas... U mnie problem jest odwrotny ja ma 1 kg na plusie i moje klusie nie mieszczą się w brzuszku strasznie mnie okopując i moje narządy. Ostatnio zasnęłam na godzinę i jedna z klusek musiała ulokować się na moim żołądku i obudził mnie taki ból żołądka, że aż wyłam. Masakra

Magda- szczepienia podwyższyły mi jeszcze aktywność i ilośc NK i czterokrotnie ANA2.., więc dlatego ja mam czarno na białym, że nie wszystkim szczepienia pomagają. Jeśli chodzi o wskazania to widzisz po prostu trafiłam do Maliny a On szczepi wszystkich....

Gosia- gdzie ten Twój numer konta Kochana? Nie mogę się doczekać....

Martaha123 ja też jestem z opolszczyzny i też usilnie poszukuję dobrego lekarza, który mnie ustawi już po badaniach z wynikami. Niestety jeszcze nie znalazłam nikogo takiego. Dostałam namiary na doktor Hirowską-Tracz z Wrocławia,ale jeszcze nie byłam u niej,więc nie wydam opinii. także i ja czekam na polecenie kogoś dobrego w naszym regioneie śląsk/dolny śląsk/opolszczyza.

Dziewczyny a powiedzcie mi czy lepiej robic badania genetyczne ze sliny czy z krwi ? bo moja kolezanka zaczyna robic badania i od kolezanki z forum dowiedzialam sie ze jest promocja w Invicta na panel nieplodnosci zenskiej.. wiec jej to napisalam ale sama jestem ciekawa jak to jest... wie ktoras?

Ja wlasnie jade autem do lekarza... :tak:

Olusia, mi Pani pielegniarka z Invicty powiedziala, ze oni kiedys robili tylko ze sliny i ona uwaza, ze sa miarodajne. Potem ich lekarze przestali je uznawac i teraz zlecaja tylko z krwi. Ona jednak polecala mi je zrobic jak jeszcze nie wiedzialam czy dostane sie w tym roku do genetyka na NFZ.

Nut4Nut... To wielkie uściski i gratulacje!!!! Poczytaj sobie misiejka ona na glucophage jest , zaleca sie też dietę o niskim IG( indeksie glikemicznym). Ja w poprzedniej ciąży miałam brać 10mg Encortonu od pozytywnego testu plus 0,4 Clexane plus Luteina i Duphaston... POWODZENIA!!!!!!!!!

reklama
Esperanza86 bo teraz na ich stronie jest promocja na badania genetyczne ze sliny za 199 zl do konca roku... wiec dlatego pytalalam czy to w ogole miarodajne jest? :tak:

p.s a co w zasadzie te badania nam mowia? czy wykonuje sie jak ktos juz byl w ciazy i poronil czy kazda laska musi je wykonac zanim podejddzie do protokolu?

nut4nut to po cichu gratuluje... :tak:

zula jestes tylko 1 kg na plusie? nic wiecej nie przybralas na wadze? hmm to chyba nie dobrze nie?

Do góry