reklama
enya81
Fanka BB :)
Truskaweczko witaj!!! Cudownie że wypoczęłaś, nabrałaś sił - ja już sobie wyobrażam jak my gdzieś jedziemy ale póki co to tylko marzenia....Zazdroszczę zakupów do domu, ja uwielbiam kupować takie rzeczy
Misiu pewnie masz rację;-) Miałam teraz miesiąc laby a już od dzisiaj szlaban na słodycze które pożerałam w ilościach hurtowych i już od paru dni uskuteczniam masaże, nacierania antycellulitowe i ćwiczenia
A dzisiaj wracam do Chodakowskiej, muszę sama się motywować bo na fitness wiadomo nie pójdę.
Misiu pewnie masz rację;-) Miałam teraz miesiąc laby a już od dzisiaj szlaban na słodycze które pożerałam w ilościach hurtowych i już od paru dni uskuteczniam masaże, nacierania antycellulitowe i ćwiczenia
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
martaha123
Witajcie!
Od kilku dni Was podczytuję. Jestem mamą ziemskiej córeczki i 4 aniołków. Od jakiegoś czasu zaczęłam się wgłębiać w temat badań po poronieniach - dużo zrobiłam po 2 poronieniu , później urodziłam zdrową córeczkę , ateraz znowu coś nie tak. Dodam że 2 pierwsze to były puste jaja płodowe, natomiast teraz 2 razy obumarcie zarodka na etapie ok 6 tygodnia. Dziś zrobiłam zestaw badań na zespół anty fosfo , lekarka w szpitalu wspominała o konieczności wykonania tych badań ok 6 tygodni po #, ja jestem dziś 2 tygonie po zabiegu ( tak doradziły mi dziewczyny z forum, aby zrobić wcześniej bo może zespół u mnie uaktywnia się w ciąży) . Zastanawiam się czy są jeszcze jakieś badania , które należałoby wykonać tuż po #.
Jestem z opolszczyzny i mam jeszcze pytanie czy znacie jakiegoś dobrego lekarza w temacie poronień w okolicy (pojęcie szerokie bo może być śląskie, dolnośląskie).
Od kilku dni Was podczytuję. Jestem mamą ziemskiej córeczki i 4 aniołków. Od jakiegoś czasu zaczęłam się wgłębiać w temat badań po poronieniach - dużo zrobiłam po 2 poronieniu , później urodziłam zdrową córeczkę , ateraz znowu coś nie tak. Dodam że 2 pierwsze to były puste jaja płodowe, natomiast teraz 2 razy obumarcie zarodka na etapie ok 6 tygodnia. Dziś zrobiłam zestaw badań na zespół anty fosfo , lekarka w szpitalu wspominała o konieczności wykonania tych badań ok 6 tygodni po #, ja jestem dziś 2 tygonie po zabiegu ( tak doradziły mi dziewczyny z forum, aby zrobić wcześniej bo może zespół u mnie uaktywnia się w ciąży) . Zastanawiam się czy są jeszcze jakieś badania , które należałoby wykonać tuż po #.
Jestem z opolszczyzny i mam jeszcze pytanie czy znacie jakiegoś dobrego lekarza w temacie poronień w okolicy (pojęcie szerokie bo może być śląskie, dolnośląskie).
Esperanza86
Misia dziekuje! Na chwile obecna odpuszczam ten zabieg. Z moim AMH strasznie sie boje, ze jeszcze to obnize. Skupie sie na lekach od immunologow i postaram sie troche wyciszyc po tym wszystkim.
Enya, Alokin- wcięło mi właśnie posta... Od tygodnia czuję się źle. Jelita strasznie mi dokuczają tak mocno, że w niedzielę traffiłam na IP bo tak bardzo twardniał mi brzuch... Na szczęście relanium i nospa domięśniowa dała radę i nie było na ktg skurczy. Ale męczę się cały czas... U mnie problem jest odwrotny ja ma 1 kg na plusie i moje klusie nie mieszczą się w brzuszku strasznie mnie okopując i moje narządy. Ostatnio zasnęłam na godzinę i jedna z klusek musiała ulokować się na moim żołądku i obudził mnie taki ból żołądka, że aż wyłam. Masakra
Magda- szczepienia podwyższyły mi jeszcze aktywność i ilośc NK i czterokrotnie ANA2.., więc dlatego ja mam czarno na białym, że nie wszystkim szczepienia pomagają. Jeśli chodzi o wskazania to widzisz po prostu trafiłam do Maliny a On szczepi wszystkich....
Gosia- gdzie ten Twój numer konta Kochana? Nie mogę się doczekać....
Magda- szczepienia podwyższyły mi jeszcze aktywność i ilośc NK i czterokrotnie ANA2.., więc dlatego ja mam czarno na białym, że nie wszystkim szczepienia pomagają. Jeśli chodzi o wskazania to widzisz po prostu trafiłam do Maliny a On szczepi wszystkich....
Gosia- gdzie ten Twój numer konta Kochana? Nie mogę się doczekać....
burczuś
Martaha123 ja też jestem z opolszczyzny i też usilnie poszukuję dobrego lekarza, który mnie ustawi już po badaniach z wynikami. Niestety jeszcze nie znalazłam nikogo takiego. Dostałam namiary na doktor Hirowską-Tracz z Wrocławia,ale jeszcze nie byłam u niej,więc nie wydam opinii. także i ja czekam na polecenie kogoś dobrego w naszym regioneie śląsk/dolny śląsk/opolszczyza.
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Dziewczyny a powiedzcie mi czy lepiej robic badania genetyczne ze sliny czy z krwi ? bo moja kolezanka zaczyna robic badania i od kolezanki z forum dowiedzialam sie ze jest promocja w Invicta na panel nieplodnosci zenskiej.. wiec jej to napisalam ale sama jestem ciekawa jak to jest... wie ktoras?
Ja wlasnie jade autem do lekarza...![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Ja wlasnie jade autem do lekarza...
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Esperanza86
Olusia, mi Pani pielegniarka z Invicty powiedziala, ze oni kiedys robili tylko ze sliny i ona uwaza, ze sa miarodajne. Potem ich lekarze przestali je uznawac i teraz zlecaja tylko z krwi. Ona jednak polecala mi je zrobic jak jeszcze nie wiedzialam czy dostane sie w tym roku do genetyka na NFZ.
truskawka1211
Nut4Nut... To wielkie uściski i gratulacje!!!! Poczytaj sobie misiejka ona na glucophage jest , zaleca sie też dietę o niskim IG( indeksie glikemicznym). Ja w poprzedniej ciąży miałam brać 10mg Encortonu od pozytywnego testu plus 0,4 Clexane plus Luteina i Duphaston... POWODZENIA!!!!!!!!!
reklama
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Esperanza86 bo teraz na ich stronie jest promocja na badania genetyczne ze sliny za 199 zl do konca roku... wiec dlatego pytalalam czy to w ogole miarodajne jest? ![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
p.s a co w zasadzie te badania nam mowia? czy wykonuje sie jak ktos juz byl w ciazy i poronil czy kazda laska musi je wykonac zanim podejddzie do protokolu?
nut4nut to po cichu gratuluje...![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
zula jestes tylko 1 kg na plusie? nic wiecej nie przybralas na wadze? hmm to chyba nie dobrze nie?
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
p.s a co w zasadzie te badania nam mowia? czy wykonuje sie jak ktos juz byl w ciazy i poronil czy kazda laska musi je wykonac zanim podejddzie do protokolu?
nut4nut to po cichu gratuluje...
zula jestes tylko 1 kg na plusie? nic wiecej nie przybralas na wadze? hmm to chyba nie dobrze nie?
Podziel się: