reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

dzień dobry:)
Mam pytanie do dziewczyn biorących Metformax, czy jesteście tez pod kontrolą diabetologa? Czy tylko Wasz ginekolog Wam to przepisuje lub odstawia? Mi moja Pani dr odstawiła Metformax gdy zaleciła branie witamin B i femibionu oraz Acardu (to w związku z tą homocysteiną). Teraz Was podczytując nie wiem czy słusznie to odstawiłam?

podzielcie się wiedzą...
pozdrawiam

reklama
Za tego co wiem podwyższone cytokiny świadczą o tym, że płód traktowany w ciele kobiety jest jako choroba i atakowany. Ja będę je badała 29 paźdz. bo trzeba to robić między 16 a 24 dniem cyklu.

Burczuś mnie przepisal ginekolog, nie jestem pod opieką diabetologa. Tak jak pisałam wcześniej Metformax mam brac do 20 tc jak mi się juz przydarzy :) Acard mam brac jak zajde w ciążę,a wit B6i femibion biorę za rada dziewczyn.

Joanna podaję Ci moje wyniki:

25.02.2013 08.05.2013 19.02.2014 normy
Interferon gamma: 287,00 284,00 287,00 209-1050
Czynnik martwicy
nowotworu 471,00 1004,00 543,00 320-1380
Interlekuina 10 1875,00 952,00 1470,00 1530-3630
Interlekuina 4 25,00 39,00 1120,00 20-120
Wsk. IFN/IL-4 11,5 7,3 2,6 47,3-135,8
Wsk. TFN/IL-4 18,8 25,7 4,8 3,2-31,2
Wsk. IFN/IL-10 0,1 0,3 0,2 1,1-2,8
Wsk. TFN/IL-4 0,3 1,1 0,4 0,2-0,5

Dziewczyny, wlasnie wrocilam z Invimedu i jestem zalamana. Poszlam tam zeby idac za Waszymi radami, umowic sie na Histeroskopie. Mam traume odnosnie szpitala, wiec chcialam wydac 700zl i zrobic to tam, ale pani doktor, powiedziala, ze immunolog to bardzo dobry krok, a histeroskopia natomiast jest absolutnie zbedna, I ZNOW GADKA, ze nieprawidlowosci macicy prowadzace do poronien bylyby widoczne na USG i, ze Ona nie chce mi niepotrzebnie wykonywac takiego badania i ingerowac w moje cialo. No i generalnie, ze po lekach od immunologa sie uda i, zasugerowala, ze powinnam isc do psychologa, bo sama sobie wymyslam juz niepotrzebne zabiegi przez strach. No, ale jak mam sie nie bac, jak nie mam zadnego lekarza, ktoremu bym mogla w 100% zaufac i nikt nie jest w stanie powiedziec, czemu sie nie udalo. Juz sama nie wiem, co robic. Chyba rzeczywiscie odpuszcze to badanie, pojade do Jerzak i musze zaczac wierzyc, ze tym razem po lekach sie uda...

burczuś ja bralam metformax z polecenia gina, dzieku temu leku unormowaly mi sie cykle i mialam owulacje... wczesniej @ nie mialam, 2-3 miesiace @ i byly cykle bezowulacyjne...:tak:

AnieszkaP a te cytokiny mozna zrobic w kazdym laboratorium? to jest badanie immunologiczne?:tak:

Kruszka ja biore aspiryn cardio zamiast acard....:tak:

Esperanza mnie nikt nigdy histeroskopii nie proponował, więc bez niej próbuje. A babka...no cóż wysyła do psychologa...sama bym się chętnie przeszła ;-)

Olusia to metformax też na to jest? Ooo ja już nie pamiętam ulotki, jeszcze znajdę i poczytam, bo szukam powodu wydłużenia fazy lutealnej. Dziś przyszła @ 17 dpo :-/

Kruszka ktoregos dnia poszlam do gina na wizyte a on mi po usg mowil by mi pobrali krew na insuline... wyszlo mi wysoka ale to tez dlatego ze robilam popoludniu wiec bylam po obiedzie itp.... i zlecil mi branie metformaxu a ja na to ze to lek na cukrzyce i czemu mam go brac... wiec zaczal mi tlumaczyc ze on powoduje spadek insuliny a co za tym idzie polepsza prace hormonow.... faktycznie po miesiacu braniu tego leku dostalam okres po 30 dniach i byla owulacja.... i bralam ten lek dluuugo.... potem mi sie cykle troszke wydlizylo bo do 40dc no ale to nie bylo 2 czy 3 miesiace....ten lek bierze sie tez przy PCO...:-)

reklama
Joanna- moje wyniki po szczepieniach

24.05/31.10/po 1 dawce equoralu
interf gamma 965/1953/179
czynnik martwicy nowotworu 240/2263/504
interleukina 10-168/146/ 1267
interleukina 4- 24/65/28

IFN/IL4 40,2/30/6,4
TNF/IL4 10/34,8/18/
INN/IL10 5,7/13,4/0,1
TNF/IL10 1,4/15,5/0,4

Misiejku- recepta dotarła. Dziękuję bardzo, bardzo. Cóż ja Ci mam wysłać:)
Truskaweczko- recepta poszła:)
alokin- czy dobrze pamiętam, że Ty będziesz rodzić w Bielsku?

W klinikach przy in vitro często dają metformax i sterydy

Ostatnia edycja:
Do góry