reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Karolina - super, super ...
Esperanza - a masz wskazania do sterydu- przeciwciała, podniesione NK? . Ja glukophage dostałam na słabe przepływy, insulinę miałam nawet ok (wyniki 4, 40, 20) , brak "PCO. Od niej sterydu nie dostałam. Jej leczenie kontynuuje a steryd mam od swojego miejscowego gina. ON też uznał, że jest taka kolej rzeczy - próba na clexanie a potem dodajemy steryd.Biorąc pod uwagę wskazówki Misiejka - staram trzymać się w ciąży dietę o niskim IG. I połączyłam glukophage z metypredem. Chyba dzięki sterydowi zaszłam dość daleko w porównaniu z ciążą biochemiczną i pustym jajem płodowym. Teraz przynajmniej coś się tworzy - żółtko i zarodek. Tyle tylko, że za małe za późno. Widocznie jeszcze czegoś brakuje. Ale nastawiona jestem że znajdę wreszcie... Pozdrawiam.

reklama
Karolina- tak bardzo bardzo się ciesze, że jednak przełamałaś ten "nasz stereotyp" i wszystko jest dobrze i wierze, że będzie. Modlitwa tak bardzo pomaga gdy jest nam tak trudno.
Enya- co do Twojej teorii to podpisuję się pod nią całą sobą. Mój Karol to cały tatuś i nikt nie ma do tego wątpliwości.. a potem leci cała Twoja teoria...
Wiecie co, moje kochane, jakoś trace siły. Dziś odebrałam kolejne wyniki, kolejne W NORMIE lub ewentualnie WYNIK UJEMNY?! Poza tym wszyscy proponują uderzyć na stolice a to już wielki wyczyn...

Karolina mowilam !! super wiadomosc !! ;-)

Kruszka no to dobrze ze sie tak to skonczylo... gorzej jak by bylo jedno lozyko i wiekszy stres i w ogole.....;-) tak tak a miny bezcenne...

Enaya ja bralam Metformax 500 2x1 do zrobienia testu...potem bralam jeszcze do wizyty i mialam odstawiony lek stopniowo....;-)slyszalam ze co lekarz to inaczej... jedna laska miala odstawic lek jak dowiedziala sie o ciazy, inna jak skoczy 1 trymest a jeszcze inna miala brac jakos do 20 ktoregos tyg.. wiec juz nie wiem....

Ja nigdy nie mialam badanych komorek NK a encorton bralam przy crio... moja klinika przy sniezynkach nie daje sterydu ale juz przy sniezynkach tak..

No ja Ci nie odpowiem, bo mój gin, którego uwielbiam nie zapisał mi przy mojej mutacji zwiększonej dawki kwasu foliowego, ani vit b6, a b12 w małej dawce. Za radą Misiejek m.in. biorę 5 kwasu foliowego, 100 mg b6 i chyba 15 łącznie b 12. A i jeszcze femibionpoza moim zestawem. Także tak jak piszesz każdy lekarz inaczej...

MagdaCH jestem na początku diagnostyki immunologicznej, ale w trakcie drugiej ciąży p/c przeciwjądrowe ANA wyszły graniczne no i robiliśmy badania genetyczne materiału z poronienia i maluszek był genetycznie zdrowy, więc stawiamy na immunologię, a dziewczyny tu bardzo chwalą ten Encorton. I Metypred to inny steryd, rozumiem?? Czemu stosowałaś ten, a nie Encorton właśnie? Przepływy zbadam u Przygody o 9 30, a wizytę u Jerzak mam o 11 30 tego samego dnia, więc już będę z wynikami. Zobaczymy, co powie…
I strszanie mi przykro, że Ci się nie udało na sterydzie i gluco i też wierzę, że znajdziesz przyczynę :*

Dziewczyny czy nikt nie robił tego profilu cytokin? Interesuje mnie TNf, Interferon gama, Interleukina 2, 4, 5 i 10.
Ja tez bylam dzis na cmentarzu i w kosciele i plakalam cala msze bo ksiadz tak ladnie mowil....

Joanna jak rozwinęłas to już wiem, bo sama nazwa cytokiny nic mi nie mowi. Ja się nie znam tak jak większość dziewczyn tutaj.
Interferon-gamma-<0,1
Tnf-alfa 8,8 ciut przyduzo, bo norma do 8,1 ale nie przypominam sobie by gin komentowal.

reklama
Do góry