reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 gratuluje cudowna Zosia nie musosz opowiafac jak bylo na cesarce pamietam moja siostre i noe bede stresowac kobiet wszytko sie da przejsc.
@Maciejka78 rob jak Ci serce podpowiada ja chyba bralabym co 2 dzien.

Smutaskom zycze sily nie pamietam chyba @roxie123 i @burczuś

A ja kobietki oprocz wysokiej homocysteiny yo cykl chyba mam zaburzony bo @ przychodzi kiedy chce dzis 25 dc i zawitala do mnie @ dlaczego?? Serio mam dosc zaraz otwieram wino to juz przestaje mnie smieszyc:/

reklama
Mnie tylko zastanawia co z parametrami nasienia. Inseminacja jest zwiazana z ruchliwoscia plemnikow. I ilosc zdrowych plemnikow. Zastanawia mnie czy nasienie meza spelnia te warunki.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

@marzycielka81 A genetyk dał Ci jakieś zalecenia co do witamin? Ty bierzesz teraz metyle czy normalne witaminy?

Jeszcze mam pytanie do Was dziewczyny. Czy macie wiedzę czy stymulacja cyklu może poprawić jakość komórek jajowych? I zwiększyć szanse przez to na silniejszy zarodek?

@pixi.nova 5mg kwasu foliowego zwyklego zalecenie genetyka. Na 12 tygodni przed planowana ciaza. Zalecenie hematologa i ginekologa metylowane b6,b12 i kwas foliowy.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie wróciłam od cioci . Nie dam rady przepraszam dziś poczytac jutro przy kawie będę nadrabiać ;** wybaczcie proszę.
Ciężki dzień dziś miałam...a na koniec doszliśmy do wniosku że jestem obciążona genetycznie od strony mamy... podsumowujac każda z nas ma chorobę autoimmunologiczna .
Moja kuzynka która ma 2 dzieci poronila 4 razy i teraz mi powiedziała że właśnie poronila 5 ciaze w 8 tygodniu . Chciała spróbować jeszcze raz z chorobą ma toczeń...to jest autoimm.
Moja kuzynka zachorowała na cukrzycę też autoimm.
Moja ciocia siostra mamy poronila kilka razy ale ma 2jke dzieci ale nie badala się nigdy.
Ja mam przewlekłe zapalenie tarczycy które też się nazywa choroba jakiegoś tam , które w ciąży się nasila to też autoimm.
Moja prababka mama mojej babci od strony mamy miała tylko moja babcię i ronila też.
Właśnie tak jakoś się zebraliśmy wszyscy bo przyjechałam do cioci na kawę .
Po prostu atakuja nas przeciwciała i aby utrzymać ciaze choroba musi się wyciszyć.
U mnie głównym problemem jest tarczyca bo mam więcej jak zwykła niedoczynność . I mutacja nie tyle jest problemem co tarczyca . Musi wszystko zagrać żeby organizm nie odrzucił więc dlatego steryd :/
Wszystko muszę powiedzieć lekarzowi dokładnie bo tylko coś tam wspominałam.
U nas to genetyczne i faktycznie kwestia szczęścia aby organizm dał sobie rade pokonac przeciwciała :/ te moje gwaltowne skoki tarczycy od pozytywnego testu to też się potwierdza dlatego biorę teraz 100 letroxu żeby dawka byla mocniejsza oczywiscie endo o tym wie a w ciąży jeszcze ciut więcej . Im się udało mimo poronien... wierzę ze i ja się doczekam...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@kas90 ma rację, bo z tego co pamiętam to zwykły kwas się nie wchłania jeśli mamy mutacje i to on podnosi poziom kwasu. Forma metylowana oznacza lepsza przyswajalność przez organizm.
@pixi.nova mi genetyk napisała w zleceniach metylowy kwas i b12 ale bez ilość. Gin się nie wypowiadał tylko przytakiwala. Oczywiście każda z nas musi wybrać wg swojego uznania. Ja wiem jedno ze wcześniejsze ciąże na żelaznym zestawie czytaj cexan + steryd się nie udały. W tej były dodatkowo metyle+ stymulacja właśnie na podrasowanie jajeczek+ glucophage co pomogło? Nie mam pojęcia bo być może po prostu zbieg czynników :)
@Porzeczka1234 tak jak pisałam wcześniej, teraz dla nas jest WASZ CZAS ♡♡♡ kochana a my się cieszymy razem z tobą :*
@bobasek1990 super!

@Porzeczka1234 ♡♡♡
1509741749-0b061f51656444ba-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@marzycielka81 A genetyk dał Ci jakieś zalecenia co do witamin? Ty bierzesz teraz metyle czy normalne witaminy?

Jeszcze mam pytanie do Was dziewczyny. Czy macie wiedzę czy stymulacja cyklu może poprawić jakość komórek jajowych? I zwiększyć szanse przez to na silniejszy zarodek?
słonko również się nad tym wiele razy zastanawiałam, czytałam, i moje wnioski są takie jak już ostatnio napisąłam marshia, ja zauważyłam że jeśli organizm kobiety ma stymulacje lametta ( o ile kobieta dobrze zareaguje na ten lek ) to po pierwsze udaje się utrzymać ciąże, po drugie są zdrowe,( nie spotkałam się z przypadkiem że była jakaś wada genetyczna) czytałam ostatnio na wizazu dziewuszka miała 5 jaj po lameccie i ma blizniaki dr P jej zrobił:Dzmajstrował za jednym zamachem dwójkę bąbelków eh jak on się zna na robocie to szok:D:D:p:p
po clo wady niestety, nie wiem jak to jest dr P mi pokazywał swoją świeta księgę po ang gdzie własnie pisało że letrozol (lametta)powoduje że ciąze są w dużo mniejszym stopniu obarczone wadami i rzadziej dochodzi do poronień
tylko tyle, że przy lameccie organizmy dziwnie reagują jedne nie zachodzą a inne od razu,(fondie) lub po kilku cyklach(foczusia)
tu na forum też wielu osobom się udało na lameccie, ja próbowałam wiele miesiećy z lametta i niestety klops:confused::confused::confused:
a próbowałaś stymulacji z lametta?
foczuś co u Ciebie? co u chłopaków ?:-*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
@mickey* Mi nikt nie proponował stymulacji cyklu bo zachodze w pierwszym cyklu ale teraz zastanawiam sie czy nie zrobic sobie stymulacji. Po tej wadzie genetycznej jestem teraz przewrazliwiona. Dziekuje za informacje o lamette. Podpytam na wizycie lekarza o ta stymulacje moze ja sobie zrobie. A Wam dr. P jakie zaleca witaminy metyle? Zreszta nie ukrywam, ze marze o blizniakach. Kiedys nie chcialam a teraz to bym oszalala ze szczescia!! @Ilis91 @anetkruczek ?Zastanawiam sie tez czy sama nie zwiekszyc sobie dawki gluckophage. Ty je moze bierzesz? Ja biore tylko 1x500. @nafoczka Ty kochana ile bierzesz glucko?
@Porzeczka1234 A dlaczego mialas stymulacje? Nie moglas zajsc czy tak poprostu aby zwiekszyc szanse? Jeszcze raz gratuluje kochana!! Zosienka jest przecudna!

Do góry