reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@mickey* oczywiscie ,ze pamietamy[emoji5]

@Porzeczka1234 jak tylko bede w domku[emoji5]
A jak Wy kupilyscie te pampersy?dostaltscie od rossmana jakis kod na to?

@roxie123 a to bidok[emoji4]moja to w ogole nie chce wychodzic w taka pogode,wczoraj wieczorem z M sami szlismy na spacer a ona zostala hehe

@czarna_mala haha masz humorek widze [emoji14]

@iveo ja nie badalam poziomu kwasu,biore metyle i jakos nie widzialam sensu badania [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
trzy, a jakie masz nk? intralipidu dr P raczej nie stosuje, i raczej z własnej inicjatywy Ci nie zaleci, ja sama sobie wprowadziłam a dr wypisuje mi recepty, dr Sydor również zalecił mi intralipid.allo mlr miałam koncem 2015 11,6% teraz po kuracjach sterydem zapewne bliskie zeru, tak clexane również brać

@marshia nigdy nic mi nie wyszlo na usg, mam nadzieje ze masz racje i to resztki. Zdrowka dla mamy [emoji8]
@roxie123 ja tez bralam pare razy od 5 do 9 dc, a pozniej inny gin zalecil 3-7dc chyba zeby szybciej owu miec i w 12dc zawsze zastrzyk mialam.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

Cześć Dziewczyny :)
W czwartek późnym wieczorem miałam mega ból podbrzusza,wiec domyślam się, że to właśnie wtedy była owulka. Możliwe, że jeden pęcherzyk pękł rano,bo miałam śluz z krwią,a wcześniej kłucie jajnika. Dr P. Dziś mówił,że mogły pęknąć w różnym czasie,bo były różnej wielkości. W piatek był pogrzeb mojej ukochanej Babci. Bardzo to przeżyłam,dlatego wątpię,że ten cykl będzie tym trafionym..
Wczoraj byłam na mszy o uzdrowienie. Wiecie co? To było niesamowite. Każdy indywidualnie podchodził do grupy tzw. Wstawienników i oni modlili się w intencji,z którą się przyszło. Wielu ludzi padało na ziemię,jeden pan miał okropne drgawki. Byłam nieźle posrana :D ale ja nie padłam,choć po poczytaniu o tym,teraz żałuję (no nie dogodzisz :D ) ,ja czułam tylko mega skupienie na słowach księdza i wzruszenie,ryczałam jak bóbr. Wydawało mi się, że ksiądz uzdrawiał mnie może minutę-dwie,a M. Mówił ,że z 7! M. Z kolei poczuł ciepło w nogach. Potem ksiądz wziął nas jeszcze jako małżeństwo i odnowił je. Byliśmy tam 5h ,a w ogóle tego nie odczuliśmy. Ja, największy głodomór, nawet nie czułam głodu :p na koniec ksiądz powiedział,że jestem zdrowa Teraz. I czuję od tamtej chwili nieopisany spokój. Nie wiem czy kiedykolwiek czułam coś takiego. Wszystkim Wam gorąco polecam :)
Dziś miałam wizytę u Przybycienia. Pękły 3pęcherzyki, jeden przestał rosnąć i jeden niestety nie pękł i mam torbiel ponad 2cm,ale mam się nie martwić nią. Endometrium 13,5 :) i uwaga... Dostałam metypred 8mg i doktorek zgodził się na clexane!!! Tak się stresowałam, mówiąc mu o tym,że chciałabym te leki brać,że szok. Ale zupełnie niepotrzebnie, nawet nie musialam negocjować :) kocham Go :D accofil dostałam mniejszą dawkę @Beciiia-87 , zaczynam od jutra,bo nie było dziś w aptece. Do tego mam pregnę plus i dupka 3x1i lutkę 3( 1 rano i dwie na noc). 9.11 idę do niego z betą. Kazał przyjść z pozytywną,ale zobaczymy.. :) może być trójka dzieci :D ale to się chyba rzadko zdarza. Wolę, żeby było jedno,a silne i zdrowe!! Wzięłam metypred ,mam nadzieję,że obejdzie się bez sensacji :)
@marshia, przykro mi,że ze zdrowiem mamy coś nie tak,dużo sił i zdrówka dla niej!!
@magda1208 , przykro mi,że owulka nie z tej strony co trzeba..ale mimo to miejmy nadzieję na cud, a jak nie,to do grudnia jeszcze dwa cykle ;)
@kas90 , fajnie,że lada moment idziecie z Kruszynką do domku ! :) chciałam się Ciebie zapytać o Twoją Panią doktor. Czy kolejna wizyta jest tańsza? I czy w ciąży można się dostać szybko na pierwszą wizytę? Nie miałaś obaw,że ona nie pracuję na ginekologii? Ja jej ufam i myślę,że wybiorę ją,ale mam z tym mały problem... czułabym się bezpieczniej,gdyby na Kopernika była na oddziale gin-poł.
@roxie123 , ja się też staram teraz :)
@Funia90 ,@Destino ,@Porzeczka1234, @bea25ta,@matulkaa , @Kwiatuszekk23 , trzymam kciuki za spokojne ostatnie tygodnie i łatwe rozwiązanie. Niech już nic Wam nie przeszkodzi w spotkaniu tej cudownej Istotki,którą nosicie pod serduszkiem :)
@Maciejka78 i @bobasek1990 , @bertha, przed Wami długa droga,ale życzę Wam by była prosta i nudna :)
@7Martynka88 , jak Twoje jajka?
Staraczki kciuki zaciskam i za Was,tym bardziej ,że jestem w Waszym gronie :D

Aaaa. Jeszcze dwa pytania! Luteinę aplikujecie palcem czy tym śmiesznym sprzętem? Ja włożyłam palcem,ale nie wiem czy nie zrobiłam źle? Od razu mnie zaczęło piec..nie wiem czy się polubimy :/
A drugie.. bralyście encorton/metypred od razu w docelowej dawce? Ja właśnie wzięłam bez zastanowienia metypred 8mg i nie wiem czy to nie będzie szok jakiś dla organizmu?
Wiesz co, ja placilam jak przed zmianą cennika. Ok 100-150 wizyta. W ciazy dzwonisz dp rejestracji i mowisz na kiedy dr kazala ustalic wizyte (wtedy są to godzony poznowieczorne). Jak trzeba to w inny dzien zbada zawsze w szpitalu. Umowione cesarki robi ci sama, tak samo z ktg. Do mnie zajrzala dwa razy na porodowke, tez po to zeby wiedzieli ze od niej jestem :)
No i odpisuje na smsy

@matulkaa a mnie podnosila dawkę jak mialam ponad 2,5. Z tym, ze ja widze, ze ona sporo czyta i zmienia czasem poglady.

@matulkaa a mnie podnosila dawkę jak mialam ponad 2,5. Z tym, ze ja widze, ze ona sporo czyta i zmienia czasem poglady.

Mnie też wcześniej podniosła dawkę, jak tsh skoczyło powyżej 2. Ale tak, stara się być na bieżąco z najnowszymi zaleceniami [emoji4] ucałuj Asieńkę od ciotek [emoji8]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@llis91 blagam wrzuc ten artykul[emoji4]wczoraj szukalam go sto godzin,chcialam tez znalezc aktualne rekomendacje odnosnie trombofilii polskiego towarzystwa ginekologicznego i nie udalo mi sie:/

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry