reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

K
@kas90 niezła pani pyzunia siedzi w brzuszku super. Tak ja wiem, ze co lekarz to ręka inna. Moja też mierzy teraz kilka razy i szczerze zawsze wychodzi inny pomiar ale w normie. Kochana czułaś, że się odwróciła? kopie Cię w żebra

@bobasek1990 tak jak dziewczyny pisały tsh winno być 1-1,5 na ciąże malina nigdy tego mi nie pilnował ja sama robię wyniki i mu referuję. Pozatym resztę jak najbardziej pilnuje i jest cud malinka jak dla mnie .

@marzycielka81 bakterie super wiesz w jakim sensie , dlatego że te wyniki nasienia niezbyt to macie przyczynę mój mąż miał to samo. Przykro mi z powodu syna na pewno jak lekarz mówi, że nie jest tak źle to tak jest ale ... wiem , że się denerwujesz
Nie czulam, ze się odwrócila. Brzuszek dalej mam nisko (cala lezy gdzies od pępka w dol) i czuję kopanie po bokach i po miednicy. Jest zwinięta jak rogalik. Wiem tylko ze glowa jest na dole ("ulozona ladnie do porodu"), ale nie czuje tam tej glowy. Jakbym nie widziala, to bym nie uwierzyla, hehe.

reklama
K
@kas90 niezła pani pyzunia siedzi w brzuszku super. Tak ja wiem, ze co lekarz to ręka inna. Moja też mierzy teraz kilka razy i szczerze zawsze wychodzi inny pomiar ale w normie. Kochana czułaś, że się odwróciła? kopie Cię w żebra

@bobasek1990 tak jak dziewczyny pisały tsh winno być 1-1,5 na ciąże malina nigdy tego mi nie pilnował ja sama robię wyniki i mu referuję. Pozatym resztę jak najbardziej pilnuje i jest cud malinka jak dla mnie .

@marzycielka81 bakterie super wiesz w jakim sensie , dlatego że te wyniki nasienia niezbyt to macie przyczynę mój mąż miał to samo. Przykro mi z powodu syna na pewno jak lekarz mówi, że nie jest tak źle to tak jest ale ... wiem , że się denerwujesz
Nie czulam, ze się odwrócila. Brzuszek dalej mam nisko (cala lezy gdzies w okolicy pępka) i czuję kopanie po bokach i po miednicy. Jest zwinięta jak rogalik. Wiem tylko ze glowa jest na dole ("ulozona ladnie do porodu"), ale nie czuje tam tej glowy. Jakbym nie widziala, to bym nie uwierzyla, hehe.

@marzycielka81 strach o dziecko jest zrozumiały pilnuj badań pytaj. Ja na częste chodzenie do toalety dziecka już świruję i mocz badam więc matki wariatki.

@Beciiia-87 na pewno po takich dawkach hormonów jest się wulkanem tylko nie wiadomo kiedy i jakim. Taka presja że podejdziesz bedzie łatwiej ,ale strach przed jajkobraniem potem plemnikami i dzieleniem się wszystkiego i ile z tego będzie robaczków na szkiełku a ile się utrzyma tu głowa pełna wiadomości nie do przerobienia. Czytam bloga i widzę co dziewczyny przechodzą i podziwiam.

Ja nie śpię padłam o 21 wielce zmęczona a teraz już wyspana, Poświętowałam dobrą nowinę i teraz mi niedobrze a pośliwkach w brzuchu rewolucja. chyba nieświeże powietrze nie jest dobre na sen i trzeba okno otworzyć :-D
:-D

Też nie spie, bo wstalam siku. a zasnelam o polnocy. Przed 6 wstaje M to znowu mnie obudzi . Mi na powtorne zasniecie pomaga jedynie czytanie, wiec zaraz czytam :D

Też nie śpię [emoji4] a wstałam w bardzo dobrym humorze dzisiaj .
Pogoda dalej beznadziejna ale co tam książki w domu mam [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@kas90 czyli nigdy nie wiadomo kiedy te robaki się obrócą :D

A ja ostatnio nie mam problemu ze spaniem ale w ogóle nie śpię w dzień kładę sie 22-23 i o 6 na mleczko wstajemy haha

@Beciiia-87 tak ja rozumiem, że in vitro dla organizmu nie jest łatwe chciałam tylko napisać, że jesli ktoś nosi się z takim zamiarem bo nie ma wyjścia to trzeba sprawy poprowadzić do końca każdy ma gorszy czas i zastanawia się czy w ogóle jest sens. Jesli chodzi o kg po stymulacji to ja sama w pewnym sensie to przeżyłam stymulowano mnie kilka lat z małymi przerwami kiedyś byłam szczupła teraz juz nie a obecnie to już w ogóle haha

@roxie123 u nas pada od rana ale mnie pasuje taka pogoda bo bynajmniej nic nie puchnie

@kas90 stopa mi sie powiekszyła i muszę kupić buty ale jakie Olgaboga jak je ubrać u lekarza samej po badaniu haha

Hej kobietki,

Gratuluję udanych wizyt [emoji173] [emoji173] [emoji173]

@Porzeczka1234 wy też dużo przeszliście, ale tak myślę sobie z drugiej strony, która z nas tu dużo nie przeszła, każda ma za sobą doświadczenia i miernikiem nie jest tu wcale ilość porażek.

Ja dziś już trochę lepiej, czasami dobrze się pogodzić z niektórymi rzeczami i wbijać sobie jak mantrę do tego zatroskanego łebka "Nie przejmuj się rzeczami, na które nie masz wpływu" [emoji6]

Dla nas ivf to chyba jednyne wyjście. Naturalne sposoby nie działają na to głupie endometrium, więc musimy wdrożyć hormony, a jak dodamy w cyklu estrogeny to bardzo prawdopodobne, że zablokują one owulację, a wiadomo że bez owu cykl nie może być owocny. Więc w klinice podadzą estrogeny i mając zarodek, nie muszę mieć owu, można zrobić transfer na sztucznym cyklu. Trzymajcie kciuki, żebym nie zgłupiała do końca [emoji6]

Miłego dnia [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@edloteh no nie powiem, ze mi w tej decyzji szczepien nie pomoglas dziekuje :D
Wizyta u dr 5 minutowa bo wpadlam tylko miedzy pacjentkami zameldowac co zdecydowalam i co dalej robic. Zdziwilo mnie ze wyniki M do szczepien beda juz po 3 dniach a ja myslalam ze to 3 tyg. Takze mozemy zaczynac szczepienia po wynikach Małża ale ja poczekam chyba do nastepnego miesiaca po droznosci jajowodow mysle i wyciac znamie jeszcze chce ojjj ciezko to wszystko ogarnac logistycznie. Poza tym juz o tym wspomnialam gdzies zdziwili mnie ze po szczepieniach nie mozna laczyc z encortonem. A i sprawdzenie hamowania po 2 nieudanych probach bo jak dr sugerowal to koszt 400 zl wiec tak swoim parom radzi. A po szczepieniach 6 mcy mozna dzialac. No ale Ty Kochana pewnie to juz wszystko wiesz ;)
Widzisz a mi zalecał encorton,tylko przerwać na dni doszczepień w razie zajścia:) ale to było prawie rok temu jak u niego byłam, to może coś mu się zmieniło?
Gratuluję udanych wizyt:)
My wczoraj odebraliśmy wyniki męża. Tzn nasienia. Jak sami patrzyliśmy na te dane,wykresy i tabelki, to odczytaliśmy, że wyniki nie są najlepsze, bo żywotność i ruchliwość kiepska. Po konsultacji z lekarzem się okazało,że jakoś źle patrzyliśmy na te wyniki i w zasadzie nie ma się czego przyczepić. Nie bardzo to rozumiem,ale że to było w klinice niepłodności, konsultował nas dr Tomala(czyli sławienny lekarz od in vitro) to trzeba wierzyć w to co mówi. Ponadto sam stwierdził,że skoro ronię, to in vitro czy inseminacja nie jest wskazaniem dla nas, co wzmocniło moją ufność, bo jak mi lekarz mówi-a może in vitro?-to już wiem,że zdzierus tylko na kasę czeka.
Ale wczoraj mój ukochany dotknął mnie do żywego. Bo jakoś w taki sposób i takim tonem powiedział,że "on jest zdrowy", że boli mnie do dziś. Oczywiście,że padły słowa, że ma se znaleźć też zdrową partnerkę i wtedy się doczeka nawet pięcioraczków. Jak on się przejmował,że te wyniki nie są najlepsze to mu tłumaczyłam,że ma wyluzować, bo trzeba poczekać co powie lekarz i najwyżej będzie musiał brać witaminki,a jak wyszło,że jest okej, to przycwaniaczył.
Musiałam Wam z samego rana pomarudzić, bo wczoraj choć chciałam się wyżalić, to zabrakło mi sił. Dzięki tej sytuacji czuję się beznadziejnie. Wybrakowana i małowartościowa.
Do dupy mam dziś dzień.

Ostatnia edycja:
@czarna_mala zgadzam się a która tu mało przeszła. Cieszę się , że juz lepiej u Ciebie emocjonalnie. Bardzo mocno trzymam kciuki abyś procedurę przeszła w miarę spokojnie i aby sie to wszystko zakończyło owocnym bobasem ściskam

Ostatnia edycja:
reklama
@czarna-mala zrobicie to co dla Was najlepsze i tak aby osiągnąć upragniony cel . Życzę aby wszystko poszło po Waszej myśli [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry