reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

K
@kas90 niezła pani pyzunia siedzi w brzuszku super. Tak ja wiem, ze co lekarz to ręka inna. Moja też mierzy teraz kilka razy i szczerze zawsze wychodzi inny pomiar ale w normie. Kochana czułaś, że się odwróciła? kopie Cię w żebra

@bobasek1990 tak jak dziewczyny pisały tsh winno być 1-1,5 na ciąże malina nigdy tego mi nie pilnował ja sama robię wyniki i mu referuję. Pozatym resztę jak najbardziej pilnuje i jest cud malinka jak dla mnie .

@marzycielka81 bakterie super wiesz w jakim sensie , dlatego że te wyniki nasienia niezbyt to macie przyczynę mój mąż miał to samo. Przykro mi z powodu syna na pewno jak lekarz mówi, że nie jest tak źle to tak jest ale ... wiem , że się denerwujesz
Nie czulam, ze się odwrócila. Brzuszek dalej mam nisko (cala lezy gdzies od pępka w dol) i czuję kopanie po bokach i po miednicy. Jest zwinięta jak rogalik. Wiem tylko ze glowa jest na dole ("ulozona ladnie do porodu"), ale nie czuje tam tej glowy. Jakbym nie widziala, to bym nie uwierzyla, hehe.

reklama
K
@kas90 niezła pani pyzunia siedzi w brzuszku super. Tak ja wiem, ze co lekarz to ręka inna. Moja też mierzy teraz kilka razy i szczerze zawsze wychodzi inny pomiar ale w normie. Kochana czułaś, że się odwróciła? kopie Cię w żebra

@bobasek1990 tak jak dziewczyny pisały tsh winno być 1-1,5 na ciąże malina nigdy tego mi nie pilnował ja sama robię wyniki i mu referuję. Pozatym resztę jak najbardziej pilnuje i jest cud malinka jak dla mnie .

@marzycielka81 bakterie super wiesz w jakim sensie , dlatego że te wyniki nasienia niezbyt to macie przyczynę mój mąż miał to samo. Przykro mi z powodu syna na pewno jak lekarz mówi, że nie jest tak źle to tak jest ale ... wiem , że się denerwujesz
Nie czulam, ze się odwrócila. Brzuszek dalej mam nisko (cala lezy gdzies w okolicy pępka) i czuję kopanie po bokach i po miednicy. Jest zwinięta jak rogalik. Wiem tylko ze glowa jest na dole ("ulozona ladnie do porodu"), ale nie czuje tam tej glowy. Jakbym nie widziala, to bym nie uwierzyla, hehe.

@marzycielka81 strach o dziecko jest zrozumiały pilnuj badań pytaj. Ja na częste chodzenie do toalety dziecka już świruję i mocz badam więc matki wariatki.

@Beciiia-87 na pewno po takich dawkach hormonów jest się wulkanem tylko nie wiadomo kiedy i jakim. Taka presja że podejdziesz bedzie łatwiej ,ale strach przed jajkobraniem potem plemnikami i dzieleniem się wszystkiego i ile z tego będzie robaczków na szkiełku a ile się utrzyma tu głowa pełna wiadomości nie do przerobienia. Czytam bloga i widzę co dziewczyny przechodzą i podziwiam.

Ja nie śpię padłam o 21 wielce zmęczona a teraz już wyspana, Poświętowałam dobrą nowinę i teraz mi niedobrze a pośliwkach w brzuchu rewolucja. chyba nieświeże powietrze nie jest dobre na sen i trzeba okno otworzyć :-D
:-D

Też nie spie, bo wstalam siku. a zasnelam o polnocy. Przed 6 wstaje M to znowu mnie obudzi . Mi na powtorne zasniecie pomaga jedynie czytanie, wiec zaraz czytam :D

Też nie śpię [emoji4] a wstałam w bardzo dobrym humorze dzisiaj .
Pogoda dalej beznadziejna ale co tam książki w domu mam [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@kas90 czyli nigdy nie wiadomo kiedy te robaki się obrócą :D

A ja ostatnio nie mam problemu ze spaniem ale w ogóle nie śpię w dzień kładę sie 22-23 i o 6 na mleczko wstajemy haha

@Beciiia-87 tak ja rozumiem, że in vitro dla organizmu nie jest łatwe chciałam tylko napisać, że jesli ktoś nosi się z takim zamiarem bo nie ma wyjścia to trzeba sprawy poprowadzić do końca każdy ma gorszy czas i zastanawia się czy w ogóle jest sens. Jesli chodzi o kg po stymulacji to ja sama w pewnym sensie to przeżyłam stymulowano mnie kilka lat z małymi przerwami kiedyś byłam szczupła teraz juz nie a obecnie to już w ogóle haha

@roxie123 u nas pada od rana ale mnie pasuje taka pogoda bo bynajmniej nic nie puchnie

@kas90 stopa mi sie powiekszyła i muszę kupić buty ale jakie Olgaboga jak je ubrać u lekarza samej po badaniu haha

Hej kobietki,

Gratuluję udanych wizyt [emoji173] [emoji173] [emoji173]

@Porzeczka1234 wy też dużo przeszliście, ale tak myślę sobie z drugiej strony, która z nas tu dużo nie przeszła, każda ma za sobą doświadczenia i miernikiem nie jest tu wcale ilość porażek.

Ja dziś już trochę lepiej, czasami dobrze się pogodzić z niektórymi rzeczami i wbijać sobie jak mantrę do tego zatroskanego łebka "Nie przejmuj się rzeczami, na które nie masz wpływu" [emoji6]

Dla nas ivf to chyba jednyne wyjście. Naturalne sposoby nie działają na to głupie endometrium, więc musimy wdrożyć hormony, a jak dodamy w cyklu estrogeny to bardzo prawdopodobne, że zablokują one owulację, a wiadomo że bez owu cykl nie może być owocny. Więc w klinice podadzą estrogeny i mając zarodek, nie muszę mieć owu, można zrobić transfer na sztucznym cyklu. Trzymajcie kciuki, żebym nie zgłupiała do końca [emoji6]

Miłego dnia [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@edloteh no nie powiem, ze mi w tej decyzji szczepien nie pomoglas dziekuje :D
Wizyta u dr 5 minutowa bo wpadlam tylko miedzy pacjentkami zameldowac co zdecydowalam i co dalej robic. Zdziwilo mnie ze wyniki M do szczepien beda juz po 3 dniach a ja myslalam ze to 3 tyg. Takze mozemy zaczynac szczepienia po wynikach Małża ale ja poczekam chyba do nastepnego miesiaca po droznosci jajowodow mysle i wyciac znamie jeszcze chce ojjj ciezko to wszystko ogarnac logistycznie. Poza tym juz o tym wspomnialam gdzies zdziwili mnie ze po szczepieniach nie mozna laczyc z encortonem. A i sprawdzenie hamowania po 2 nieudanych probach bo jak dr sugerowal to koszt 400 zl wiec tak swoim parom radzi. A po szczepieniach 6 mcy mozna dzialac. No ale Ty Kochana pewnie to juz wszystko wiesz ;)
Widzisz a mi zalecał encorton,tylko przerwać na dni doszczepień w razie zajścia:) ale to było prawie rok temu jak u niego byłam, to może coś mu się zmieniło?
Gratuluję udanych wizyt:)
My wczoraj odebraliśmy wyniki męża. Tzn nasienia. Jak sami patrzyliśmy na te dane,wykresy i tabelki, to odczytaliśmy, że wyniki nie są najlepsze, bo żywotność i ruchliwość kiepska. Po konsultacji z lekarzem się okazało,że jakoś źle patrzyliśmy na te wyniki i w zasadzie nie ma się czego przyczepić. Nie bardzo to rozumiem,ale że to było w klinice niepłodności, konsultował nas dr Tomala(czyli sławienny lekarz od in vitro) to trzeba wierzyć w to co mówi. Ponadto sam stwierdził,że skoro ronię, to in vitro czy inseminacja nie jest wskazaniem dla nas, co wzmocniło moją ufność, bo jak mi lekarz mówi-a może in vitro?-to już wiem,że zdzierus tylko na kasę czeka.
Ale wczoraj mój ukochany dotknął mnie do żywego. Bo jakoś w taki sposób i takim tonem powiedział,że "on jest zdrowy", że boli mnie do dziś. Oczywiście,że padły słowa, że ma se znaleźć też zdrową partnerkę i wtedy się doczeka nawet pięcioraczków. Jak on się przejmował,że te wyniki nie są najlepsze to mu tłumaczyłam,że ma wyluzować, bo trzeba poczekać co powie lekarz i najwyżej będzie musiał brać witaminki,a jak wyszło,że jest okej, to przycwaniaczył.
Musiałam Wam z samego rana pomarudzić, bo wczoraj choć chciałam się wyżalić, to zabrakło mi sił. Dzięki tej sytuacji czuję się beznadziejnie. Wybrakowana i małowartościowa.
Do dupy mam dziś dzień.

Ostatnia edycja:
@czarna_mala zgadzam się a która tu mało przeszła. Cieszę się , że juz lepiej u Ciebie emocjonalnie. Bardzo mocno trzymam kciuki abyś procedurę przeszła w miarę spokojnie i aby sie to wszystko zakończyło owocnym bobasem ściskam

Ostatnia edycja:
reklama
@czarna-mala zrobicie to co dla Was najlepsze i tak aby osiągnąć upragniony cel . Życzę aby wszystko poszło po Waszej myśli [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry