reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Marzycielka z facetami w tych tematach ogolnie ciezka sprawa , to zależy od charakteru , może Twój potrzebuje najpierw przemyslec . Czasami facet nie chce sam sobie przyznać ze coś nie halo , bo jakby nie było to ich broń i coś co ma duże znaczenie . Ciezko im sie pogodzic i uwierzyc kiedy wyniki nie sa takie jakby chcieli . Mój spokojnie podchodzi do wszystkiego , chcialam robił badania i wg , pytal czy cos jeszcze trzeba ,ale też miał stresa na wyniki . A ja mu mówiłam, ze jakoś to będzie damy sobie radę , on mi że będzie się też badal żebym ja miała lżej bo może nie u mnie przyczyna . Okazało się jednak że to tylko u mnie problemy :/ Oni są strasznie wrażliwi jeśli coś ich dotyczy . My kobiety możemy stawać na głowie , a facet jak ma iść do lekarza to koszmar . Wydaje mi się że jak już pójdzie do lekarza to niech ma komplet .
Dobrze ze ma ta delegację, będzie sam to przemysli na spokojnie bez emocji . Musi zdecydować jak bardzo mu zależy ... też ze względu na Ciebie . Dacie radę [emoji8] jak coś zawsze się mozesz wygadać, masz nasze wparcie

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@marzycielka81 ja bym zrobiłam tsh, testosteron i prolaktynę i uderzyła do urologa on zrobi usg i posiewy da leki i sprawdzi badania. Wizyta do przodu i czas !! Mniejszy stres dla męża nie trzeba chodzi 200 razy do lekarza. Dziewczyny piszą o chromatyny ja nie robiłam bo lekarz powiedział ,ze zrobimy na początku tak jak on mówi i jeśli nic nie znajdzie i nie będzie zapalenia to wtedy. Zapalenie było antybiotyk zmiana stylu życia , pozostało mężowi do teraz witaminy i wynik dobre a trzecie super. Ale ja tylko radzę musicie sami podjąć decyzję. Ps u maliny wyszło że ma przeciwciał/p plemnikowe w spermie co ciekawe we krwi nie w czasie owu brał steryd. Może znajdź takiego lekarz 2w1 urolog androlog ja mam takiego ale ty chyba z Poznania to do Katowic daleko

Ostatnia edycja:
teraz on musi dac tez duzo od siebie.
Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom
a tak pół żartem pół serio to strzeliłas w sedno sprawy :D u mnie chyba ja byłam w większym stresie niż on i miałam całe "badanie" przed oczami wyobraźni :) po czym wyszedł i powiedział, że nigdy tak drogiego "sexu" nie uprawiał :D

Dziewczyny ja już po badaniach krwi, jak tylko dostane wyniki to będę potrzebowała waszej pomocy abyście pomogły mi je odczytać., bo tu są same mądre koleżanki @kas90 :D

@matulkaa Dziękuję Ci kochana za tą listę badań ♥bardzo mi pomogła! Ja dołożyłam do tego jeszcze białko s i anty Xa to co kazała mi hematolog. Oprócz tego skusiłam się na betę i progesteron.. :D:Dwięc znowu myślę kiedy będzie ten wynik ;)

@marzycielka81 Jeżeli szukasz u nas lokalnie w Poznaniu jakiegoś androloga to może idzcie do prof. Kurpisza on jest andrologiem i immunologiem. Szefem Insytytutu Genetyki Człowieka PAN na Strzeszyńskiej. Tam też wykonują chyba bardzo dokładne i specjalistyczne badania.
Specyficzny ale bardzo miły człowiek.

@marshia Możecie się śmiać dziewczyny ale ja już dwa dni po owulacji wiedziałam, że jestem w ciąży. Poczułam taką pełność od środka w brzuchu, po poronieniu za to czułam jakbym miała tam dziurę. Wiem, że brzmi to kretyńsko ale nie wiem jak to wytłumaczyć..;) Oprócz tego czułam się jakby pijana, jakby przeziębienie mnie brało i też miałam takie ciągnięcia po bokach.. Sutki od razu zrobiły się większe, takie sterczące:o:D
Trzymam mocno za Ciebie kciuki Kochana!!!!:):D:D Musi się udać!

Dobrego dnia wszystkim :)

@pixi.nova a kiedy wizyta? :)
@agatush jak u Ciebie ? :*
@marshia do kiedy piłaś wino ? :) ja się wciągam powoli hehe zaczęło mi smakować :p

U mnie lepiej , katar ustępuje :) robię inhalacje pije herbatki :)
A wiecie ... ja odstawiłam w tym cyklu wszystko postawiłam na spontan ... acard , wiesiołek nawet ...biore tylko metyle :p no i czekam do poniedziałku , jeśli będzie jednak ow wtedy zaczne heparyne i steryd tak to nie bede brać chyba ...

Ostatnia edycja:
@pixi.nova mam nadzieje, że masz moc czarownicy ;) Ja już pomyślałam, ze może gdzies nue tak się coś umiejscawia...... i stad te kłucia :( oczywiście znając mnie jakby nawet wyszła pozytywna beta, to będę schizować czy jest w macicy... a tak poza tym to zapewne działanie Ovitrelle w moim przypadku.
Ale okaz się czarwonicą pliiiiiiis ♥️ ;). Duphaston biorę na wszelkie W od dziś.
@roxie123 piłam do samiutkiej owulacji potwierdzonej usg. Endo miało wtedy 9mm
@agatush wlasnue! Jak na froncie?

Ostatnia edycja:
Marshia mocno trzymam kciuki.

Roxie zdrowia.

Sprobuje w Poznaniu. Chociaz mam zal do mojej ginekolog, ze w ogole nie bylo mowy o badaniach meza. Caly czas skupialysmy sie na mnie. Dostalam rozpiske od gin. Do badan proponowanych przez Was kaze zrobic anty tpo i snty td i witamine b12 i HbA1c cokolwiek to jest. Takze plan jest taki. Badania, usg u urologa i amdrologa i to wszystko do mojej gin wysylam. Zaczynam coraz czesciej myslec o Novum

Nafoczka ja dostalam zdjecie z pokoju:-) mysle, ze maz bardzo sie stresowal. W kazdym razie chyba jednak sie ogarnie. Coz na moje wsparcie moze liczyc.

Maz jakies witaminy juz kupil musze spojrzec na sklad. Badania zrobi. Ja jade dzis na posiew do ginekologa bo leje sie ze mnie i mysle, ze grzybek wrocil

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@marshia Oj chciałabym mieć taką moc :D Wtedy wszystkie byśmy już były z wielkimi brzuszkami haha ;):p Ale przywołuje do Ciebie bobofruta, a co! Może coś wyczaruje :D
@roxie123 Wizyta jutro 10.20 masakra jak ten czas do wizyty się dłuży.. :o
Trzymam kciuki za owulke! Ale wy działacie cały czas rozumiem? ;) Bo moze byc szybciej czasem, ktory masz dc?
@Porzeczka1234 @Destino @Funia90 @kas90 Co tam nowego dziewczyny kupiłyście dla maluszków? :) Pochwalcie się tu!
Kiedy jakieś nowe wizyty na podglądanie maluszków?

Do góry