reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny nie wymienie nickow, jednak doskonale zdaje sobie sprawe, ze gdyby nie wy, wasza wiedza i dobro, ktorym obdarzacie wszystkich dookola to nie bylo by nas w dwupaku. Na nas naprawde postawiono krzyzyk. BARDZO WAM DZIEKUJEMY wszyscy troje [emoji7][emoji7][emoji7][emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@bea25ta , nie wiem...do tej pory myślałam,że jakby co, i tak nie zrobię tych szczepień. Boję się ich,mam ANA. Nie wiem czy to ma znaczenie,ale mam sporo raków w najbliższej rodzinie- mama-trzonu macicy,jej rodzona siostra-rak piersi i najgorsze jest to,że właśnie się dowiedzieliśmy,że ma jakąś zmianę na płucu, może to być przerzut :( czekamy na tk. Babcia (ich mama) ma ogromnego guza na piersi,schudła z 60kg do...32 w kilka mscy!! Ale z racji wieku i złego stanu ogólnego nic się nie da zrobić,czekamy na najgorsze. Czuję,że to wszystko zaczyna mnie przerastać :( Chyba ze strachu nie robiłam tych badań, zlecił mi je wcześniej dr Sydor,wolałam chyba nie wiedzieć, żeby nie musieć podejmować tej decyzji. Są jeszcze wlewy z intralipidu,to jest zamiennik? Jego skutki są lepiej przebadane? Ty się szczepiłaś/szczepisz? Wybacz,ale nie pamiętam... Niektóre z Was chyba sie nie szczepiły mimo niskiego allo? @kas90 np. ? Mam nadzieję, żechoć to badanie wyjdzie okey,bo co nie zbadam,jest coś nie tak.. :/
Nie wiem czy to zamiennik,ale ja mialam i szczepienia i intralipid:)
A z innej beczki...masz maltusia:)

@llis91 to masz clexane na prawei pol ciazy hehe[emoji4]powodzonka oby badania szybciutko poszly[emoji5]ile masz poronien na koncie?jesli min dwa to kariotyp masz na nfz.
Ja mam pai-1 i bralam od testu,czyli od 26dc
I moze cos na podrasowanie jajeczka?clo?[emoji4]po wyniku widac ,ze owu nie bylo:/ale to norma ,ze czasem cykle sa bezowulacyjne

@Destino gratuluje polmetku[emoji8][emoji8][emoji8]tez sie boje polowkiwych ale wierze ,ze bedzie dobrze[emoji5]

@ovli22 odpoczunku i duzo godrow[emoji5]

@agatush kochana wszystkiego najlpeszego,zdrowka,szczescia,milosci i duzo ,duzo dzieci[emoji8][emoji8][emoji8]sto lat[emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@IIis91 każda strata boli :( mam nadzieje, że nie doświadczysz już tego nigdy. Na jakość komórek ma na pewno nasza dieta. Duże dawki koenzymu q10 na pewno podnoszą ich jakość [emoji4] faktycznie niski progesteron, czyli gucio z cyklu bo owu nie było. Intralipid nie jest zamiennikiem szczepien. Za szybkie przyjście szczęścia &&
@marshia głowa nie boli? [emoji6]

Dziś robiłam progesteron (22dc) ,ale nie miałam wyniku do wizyty u lekarza. Właśnie weszłam na wyniki online i mój progesteron wyniósł 0,77!!! Przy normie 1,83do 23,9. Super,coraz lepiej. Poza tym,że świadczy o braku owulacji,co się może dziać? Miesiąc temu miałam 8,6,a dwa 12,5. Żaden wynik nie jest rewelacyjny,ale ten z dzisiaj to jakiś żart :/
Tzn, ze owu nie było...
@Destino, musi być dobrze, o której usg?
Ja dzis w miarę pospalam, ale przebudzam się teraz przy kazdym przekręceniu z boku na bok, czyli z kilkanascie razy, naszczrscie dzis na chwilkę

@Ilis91 a badałaś prolaktyne? To też"problemowy" hormon :/

Babki dzisiaj robię znowu test (39dc) i w ogóle nie czuję nadejścia @.
A jesli wezmę dupka to przecież i tak nic by się nie stało bo on również podtrzymuje ciążę..
Po prostu czuję się taka "nabrzmiała" dlatego juz sie nie mogę doczekać @
3x1 przez 7dni??(dluuugo)

Ostatnia edycja:
Kochane przepraszam, że wczoraj nie odpisałam ,ale wróciliśmy późno do domku.
@Porzeczka1234 Kochana dziękuje za miłe słowo ty również jesteś przemiłą osobą nie wybaczyła bym sobie gdybym nie wpadła chociaż na chwileczkę aby podziękować za wsparcie i cenne rady oraz dodać otuchy w trudnej chwili. Fakt czułam lekki stres ponieważ znamy się tylko z forum więc nie chciałam abyś odebrała to jako nachodzenie przez obcą babę. Do teraz śmieję się z swoich wczorajszych poszukiwań odwiedziłam wszystkie dyżurki na oddziale . Podchodzę i mówię , że szukam znajomej Panie do mnie to proszę zadzwonić do znajomej i zapytać na jakim oddziale leży .Na co ja odpowiadam, że nie posiadam numeru telefonu tylko znam dane personalne , że leczymy się u tego samego lekarza itd . Spojrzały na mnie z lekkim zdziwieniem więc tym bardziej poczułam się nieswojo . Ostatecznie udało się odnaleźć naszą kochaną Porzeczką i chwileczkę porozmawiać. Kochana przepraszam jak za dużo gadałam , ale ze mnie to taka gaduła do tego stres bo oczywiście miałam dylemat czy mogę cię nachodzić w szpitalu jako osoba postronna. Niemniej jednak cieszę się , że miałyśmy okazję porozmawiać i poznać się osobiście. Będzie wszystko dobrze to nie podlega dyskusji.

Teraz kilka słów na temat wczorajszej wizyty. Oczywiście nie obyło się bez stresu i spięć z doktorem .
Pan doktor jak zawsze wszystko wie najlepiej i nie lubi jak mu się przerywa i zadaje pytania. Tym razem postanowiłam być nie ugięta i wypytać o wszytko co mnie w jakiś sposób nie pokoi. Przeprosiłam doktora , że wchodzę w słowo i oczywiście wyjaśniłam , że nie wynika to z braku kultury lecz stresu. Ponieważ zadawałam pytania w trakcie rozmowy tak aby znowu czegoś nie przeoczyć. Malinowski stwierdził, że może zamienimy się miejscami on będzie ronił a ja będę leczyć ot to cały nasz doktorek . Powiedziałam otwarcie , że nie widzę znacznej poprawy moich wyników po szczepieniach co mogło go zdenerwować. Nie obyło się bez uszczypliwości , że byłam u niego w styczniu na co odpowiedziałam , że przecież nie będę jeździła po szczepieniach z każdym cyklem do Łodzi. Powoli jednak wszytko zaczął tłumaczyć co i jak.

@bobasek1990 i @mickey* Jego zdaniem najważniejsze , że poprawiły się czynniki odrzutu zarodka ponieważ w moim przypadku stanowią jeden z głównych problemów moich ronień o co go z resztą zapytałam. Jaka jest przyczyna moich strat czy na podstawie moich badań może odpowiedzieć na moje pytanie. Usłyszałam ,że brak przeciwciał chroniących zarodek.
Dodam , że mam zespól antyfosfolipidowy.
Po drugie encorton w moim przypadku jest na przeciwciała przeciwplemnikowe. Dawka 10mg jest bezpieczna dla zdrowia.
Jeżeli chodzi o wysoką aktywność komórek NK to odparł, że młotkiem tego nie zbijemy cały Malina.
Zapytałam o wlewy z intralipidu i acofolic stwierdził, że nie ma takiej potrzeby w moim przypadku i dodał , że są drogie ,podaje się je dopochwowo trzykrotnie. Oczywiście nadmienił , że to on jest twórcą metody.
@mickey* Uczucie pieczenia w pochwie może być spowodowane progresteronem.
Zapytał o estradiol jego poziom. Powiedziałam mu , że moja Pani ginekolog chce zrobić drożność.
Zielone światło mam do końca roku przy MRL 67,7.

Plan jaki obrał doktor :
Muszę wykonać następujące badania:
Krwi TSH,PRL,E-2- 12/14dc
Progresteron według Maliny 7 i 9 dzień po owulacji.
Usg - Ocena owulacji od 10dc co 2-3 dni aż do owulacji . Chce mieć opis całego cyklu sporządzony przez moją doktor.
Mam brać Clostilbegyt - 3-7dc i tu zdziwił się gdy powiedziałam ,że moja ginekolog kazała brać 1-6 dc.
Pytał o endometrium , ale nie pamiętałam swoich wartości z każdego cyklu . Byłam na siebie zła , że nie zabrałam zdjęć z monitu .
Jeżeli nie uda się zajść będę miała robioną laparoskopię w Łodzi.

Przepraszam za tak długi i nie gramatyczny post może komuś posłużą niektóre z informacji.
Kolejna wizyta po następnym cyklu. Chce abym przyjechała . Dodał , że są jeszcze inne leki , które możemy zastosować gdyby nie udało się zajść w ciążę.

Ostatnia edycja:
Witam się z rana :)

@bea25ta to jest fajny etap i nie fajny...bo wiele rzeczy trzeba , a nie wiadomo jak rozdysponować pieniądze bo i tak braknie :p studnia bez dna jak to mówią... ja idę własnym stylem , nie idę z modą :) mój dom to mieszanka stylu glamour, baroku , vintage , schabby więc wszystko co mam jest tak wygrzebywane w internetach że masakra xD nic jeszcze nie kupiłam w sieciówce :D no ale ja mam taki trochę pierdolnik w głowie za przeproszeniem ,że mnie kręci taki stary romantyzm :D jak już będę mieć pokończone to pokażę kilka fotek na zamkniętym :)
U mnie na razie słoneczko od jutra ma być deszczowo ;/

@Destino widzisz jak zleciało :) teraz może być tylko lepiej :* Twój maluszek sobie rośnie a TY niebawem przywitasz go na świecie :) dla mnie za to jesteś przykładem ,że nie można się poddawać

@agatush Ty to juz możesz odliczać godziny :* a my razem z Tobą ... pamiętasz naszą umowę ? :D hihi
No i Kochana najlepsze życzenia dla Ciebie :* szczęśliwego rozwiązania oczywiście , zdrówka , spełnienia marzeń ...ale to już blisko :*

@Ilis91 czasami cykle są bezowulacyjne ...ja badałam progesteron aby sprawdzić czy była ow no i była a nie załapałam , chyba się za bardzo nakręciłam na ciąże . Teraz odpuściłam nawet nie mam czasu o tym myśleć , sexy jak będą to dla relaksu po całym dniu biegania za wszystkim .
Bardzo Ci współczuję z powodu bliskich ... mimo wszystko życzę zdrowia dla mamy szczególnie i oby to nie był przerzut . A Ty kochana zbadaj co możliwe i może idź po poradę też do innego lekarza ...sama nie wiem co Ci doradzić

@Beciiia-87 A Ty masz takie długie cykle ?? czy Ci się spóźnia ? ja ostatnio dostałam @ w 37dc czyli ogólnie cykl trwał 36dni co dla mnie było szokiem bo pierwszy raz w życiu tak mi się porobiło . Badałam bete 2 razy bo testy negatywne i ciąży nie było , jakieś zachwianie miałam chyba . Ale obeszło się bez wywoływania @ . Dupka możesz brać ale zazwyczaj @ przychodzi 3dni po odstawieniu . Zrób może najpierw bete a później zacznij brać

@magda1208 to niezły doktorek , ja nie cierpię kiedy lekarz ma takie podejście nawet jak jest mądry .
Dobrze, że jest plan... zrobisz badania i zobaczysz co tam wyjdzie . Dobrze ,że powiedziałaś mu co nieco od siebie , lekarz powinien wysłuchać obaw pacjentki . Jakby mi lekarz powiedział ,że czy chce sie z nim zamienić to bym mu powiedziała co nieco . W każdym razie mam nadzieję ,że badania będą ok i ,że jednak uda się zajść :*

Ostatnia edycja:
@magda1208, dobrze, że zadałaś mimo wszystko swoje pytania, bo by cię to znów dręczyło, że czegoś nie wiesz czy nie rozumiesz. Musiało Cię to kosztować trochę stresu, ale najważniejsze, że już masz jakiś plan działania:*

reklama
@bea25ta - świetnie! <3

@marzycielka81 - witaj po urlopie :) dobrze, że wypoczęłaś i nabrałaś sił! ;*

@Funia90 - faktycznie szybciutko miałaś serduszko.. ja w I ciąży miałam chyba też jakoś tak koło 6tc, a w drugiej chyba w 8-8,5 tc się pojawiło...

@Kwiatuszekk23 - trzymam bardzo mocno kciuki! :*

@pixi.nova - kciukasy za dzisiejszą wizytę! ;*

@Porzeczka1234 - świetne wieści :* czekamy zatem na usg i liczymy, że wszystko skończy się mega happy enedem :)

@marshia - to w poniedziałek trzymamy kciukasy :D

@Ilis91 - ojej ciężki czas za Tobą... ile masz za sobą poronień? Jak dwa, to rodzinny powienien Ci dać skierowanie dla Ciebie i męża na kariotypy refundowane przez NFZ. My byliśy, czekaliśmy 3 tygodnie tylko i na szczęście wyszło ok.
CHolerka, przykra sprawa z taką lawiną wiadomości u Ciebie... Ale liczę, że dacie radę i już niedługo będziesz z brzusiem :* Każda z nas tutaj na to liczy... Nie jesteś sama... :*

@roxie123 - nie, dziękuję ;*

@kas90 o cholerka, to już 31 tc!!!!!!!!!!!!! :O Ale ten czas leci!!!! :)))

@ovli22 - udanych wczasów!!! ;*

@Destino - trzymam kciukaski za połówkowe! ;* Boże, już 20 tc!! Szok! :))) Niech leci jak najprędzej byle do rozwiązania :)))

Do góry