reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@pixi.nova to trzymamy kciuki po cichu. Twoje wcześniejsze ciaze tez były na lekach czy bez?

Dziewczyny, które Piły Inofem - 1 czy 2 saszetki dziennie? Chodzą różne opinie. W zaleceniach ogólnych jest, ze raz dziennie. Ale niektórym podobno sami lekarze zalecają 2 dziennie

@Destino mądra z Ciebie babeczka :)

reklama
Przepraszam, że tyle to trwało ale jestem z tatą na kolonoskopii u lekarza :)

A nie chcę Wam tu smęcić cały czas o moim endometrium, bo nie o tym ten wątek i inni mają gorzej [emoji12]

@bertha, @Porzeczka1234, @kas90, @Liluli, @Funia90 mam nadzieję, że żadnej nie pominęłam ;)

Od kolejnego cyklu zamierzam brać od owu Dong Quai czyli Dzięgiel Chiński (wyczytałam, że jest na owu ale też pomaga ukrwić macicę) i będę łykać olej z Wiesiołka do owu, bo potem powoduje mikroskurcze. Oprócz tego nadal będę wspomagać się: migdałami, wszelkimi orzechami, jabłkami, glutkiem z siemienia lnianego, Omega 6, Magnezem, olejem Lniany budwigowym, Tokovit (wit. E 2X200mg), Acard 75mg (działa na ukrwienie macicy).
A ponadto będę brać wit. C bo wyczytałam, że wspomaga wchłanianie estrogenów (i tu pokrywałaby się teoria, że cytrusy wpływają na wzrost endo), codziennie lampka wina czerwonego wytrawnego, będę spożywać pestki dyni (oprócz migdałów i orzechów) ok. 1-2 garście, będę jeść ryby przynajmniej co drugi dzień, nadal będę brać magnez i łykać kapsułki Omega 3, bo działa na odbudowę endo, UWAGA będę wtykać sobie Viagrę dopochwowo od 5dc do owu 4x1:D mam nadzieję, że Małż nie będzie podkradał [emoji23] będę popijać sok z granata i sok z czerwonej koniczyny bo zawierają fitoestrogeny, czyli takie jakby naturalne estrogeny ;)
I uwaga teraz najważniejsze, są badania i udowodniono, że Sperma ma w sobie białko, które pobudza wzrost endo przygotowując macicę do ciąży [emoji16]

A plan jest taki:
Staramy się 1-2 cykle, i jak nic nie pyknie, to wizytę w klinice mamy w połowie października. Wstępnie rozmawiałam już i po moim wywiadzie oprócz małego endo mogę mieć uczulenie na białko Małża i dlatego piecze mnie okropnie nasienie po każdym stosunku. Generalnie możliwe, że tak się składa, że mogą być nici z naszych naturalnych starań, bo podejdziemy do ivf, aaa i tam w klinice przed ewentualnym transferem zrobią mi infuzję domaciczną G-CSF i po tym endo ponoć ładnie ma rosnąć.
Powiem tak, niech się coś w końcu zacznie dziać, bo ja mam coraz mniej siły na taką zabawę w kotka i myszkę, tzn. jest ciąża i zayebista euforia i ok. 6tc czar prysł.

Tyle o mnie ;)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
kochana szalejesz, najważniejsze ze masz koncepcję:):):) ...trzymam kciukasy aby poszło wszystko zgodnie z planem;) ps. coś szłyszłam o Viagrze o podrasowaniu endo i na zbicie wysokich NK

a gdzie nam znikła @burczuś ??? co tam u cię ?

@Destino dziękuję za twoje słowa. Świetnie to ujęłaś. Ja wiem, że masz rację, staram się cieszyć, że może się udało. Jesteś świetnym przykładem, że nawet bardzo trudna ciąża daje radość a wiara czyni cuda.
Obiecuję już nie smucić ;)
@marshia ostatni ciąża tylko na acardzie, luteinie. Bez metyli, gluckophage i clexane.
@Marthi przychodzi taki dzień, że myślisz sobie nie ważne jakie będzie zakończenie, muszę spróbować bo inaczej po co to wszystko? Jak będziesz gotowa to przyjdzie taka chwila i odważysz się, wiem o tym ;):) A prawda jest taka, że nikt nam nie da gwarancji, że tym razem się uda.
Ja myśle sobie, że trzeba wierzyć, bo wszystko inne już robię ;)
@czarna_mala Podobno Jerzak leczyła czy leczy viagrą dla kobiet? Komórki nk o ile się nie mylę
@Marthi czerwone wino jest chyba na poprawę endometrium.

Ostatnia edycja:
@Destino dziękuję za twoje słowa. Świetnie to ujęłaś. Ja wiem, że masz rację, staram się cieszyć, że może się udało. Jesteś świetnym przykładem, że nawet bardzo trudna ciąża daje radość a wiara czyni cuda.
Obiecuję już nie smucić ;)
@marshia ostatni ciąża tylko na acardzie, luteinie. Bez metyli, gluckophage i clexane.
@Marthi przychodzi taki dzień, że myślisz sobie nie ważne jakie będzie zakończenie, muszę spróbować bo inaczej po co to wszystko? Jak będziesz gotowa to przyjdzie taka chwila i odważysz się, wiem o tym ;):) A prawda jest taka, że nikt nam nie da gwarancji, że tym razem się uda.
Ja myśle sobie, że trzeba wierzyć, bo wszystko inne już robię ;)
@czarna_mala Podobno Jerzak leczyła czy leczy viagrą dla kobiet? Komórki nk o ile się nie mylę
A steryd tez masz zalecony? Bo my mamy podobnie - IO, MTHFR, pai chyba tez masz :) i bierzesz podobny zestaw trabsow hak ja :)
Tylkonie pamietam czy encorton/metypred tez masz mieć?

Edit - już doczytałam - mie masz zleconego - Sorki - umknęło mi

A steryd tez masz zalecony? Bo my mamy podobnie - IO, MTHFR, pai chyba tez masz :) i bierzesz podobny zestaw trabsow hak ja :)
Tylkonie pamietam czy encorton/metypred tez masz mieć?

Edit - już doczytałam - mie masz zleconego - Sorki - umknęło mi
Nie ma sprawy, ja mam tylko MTHFR heterozygote A
Leczę się u Jerzak a ona jest przeciwna sterydowi, także zaufałam jej i nie biorę. Zresztą nic mi nie wyszło w wynikach.
Moi lokalni ginowie też nie zalecali mi sterydu, każdy odradzał. Jednak jak widać na forum, sprawa sterydu jest różna. Jedne dziewczyny jak np. @Funia90 nie biorą inne biorą. Każdy musi podjąć własną, trudną.. decyzję.
Ja dostałam gluckophage i w ciąży też będę je raczej brać.
Jakbys miała pytania to pisz śmiało.

@marshia ja pilam 2 dziennie, a czasem jedna. Ale 2 lepszy rezultat ponoc.

@pixi.nova ja tez chcialabym by u ciebie wszystko bylo dobrze. Wiem tez, ze przez pierwsze tygodnie po prostu bedziesz czekac z dusza na ramieniu na rozwoj wydarzen. Spróbuj malych krokow. Najpier beta, potem przyrost, pecherzyk, serduszko itd. To pomaga. A jak bedzie ci zle czy strach za duzy urosnie to jestesmy i bedziemy wspierac [emoji8]
Jak dlugo bedziesz w ciazy brac gluco?

Kwiatuszekk23 [emoji110][emoji110][emoji110]

Aaaaaaa pierwszy raz dzidziol kopnal i brzuch sie poruszyl [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] coz za cudo [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@pixi.nova nie gratuluję ale jestem z Tobą będzie dobrze musisz w to wierzyć.

@Funia90 super że już ruchy czujesz

@Destino nie masz lekko ale bobo wierci się ps doczytaałam że kopie teraz to już tylko będzie mocniej i mocniej odpoczywaj

@czarna_mala no jesteś przygotowana kochana super a tą wiagrą może podziel się z mężem będziecie mieli wesoło :D i ruchliwie. Ja też zawsze lubiłam mieć plan nie nawidzę stagnacji czuję wtedy , że się cofam.

@Marthi kochana jeśli tak bardzo się boisz może odpuścić myślenie o ciąży i same starania na jakieś 2-3 miesiące wycisz się bo chyba nie jesteś gotowa na nową ciążę jeszcze.

@kas90 wy w dużym mieście mieszkacie to może być tak jak mówisz bo wiem, że w Warszawie trzeba się właśnie tak zapisywać masakra jakaś. Cholera muszę się zorientować jak jest u nas bo może wszędzie tak jest

@roxie123 dobrze , że czyściutko teraz tylko czekać na @

@Kwiatuszekk23

@mała79 tak masz rację ja czytałam właśnie że nk Jerzakowa leczy czy leczyła wiagrą. Jak u Ciebie ?

@Destino cudownie że mały kopie. Mam nadzieję że te plamienia to nic poważnego ale jak masz wątpliwości skonsultuj z lekarzem zawsze lepiej wcześniej zadziałać
@czarna_mala pisz o wszystkim. Tak jak dziewczyny pisały nie wiadomo kto ma jaki problem a to forum jest skarbnicą wiedzy
Mam pytanie do dziewczyn które się szczepily. Dzwonili z przychodni że mąż nie może być dawcą i od razu pulowane. Czy to ma wpływ na późniejsze zajście że szczepienia od dawcy? @Porzeczka1234 co sądzisz?

reklama
@iveo mnie mrl skoczył dopiero po pullowanych szczepieniach także z mojego punktu widzenia to lepiej na mnie szczepienia męża nie działały nie wydłuża to w żaden sposób ewentualnie zielonego światła na starania czy ciąże
A pytalaś dlaczego mąż nie może być dawcą?

Do góry