reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Dżoana1234 ja poprę jednak @anetkruczek że dawka 7,5 mg to lecznicza ale ja ważę dużo więcej i miałam dużo wiekszą dawkę tylko było mi łatwiej bo mi ją przepisał lekarz nie doradzę czy brać więcej czy zostać przy 5 mg ja bym wzieła 10 mg . Ja troszkę lawirowałam z długością brania encortonu ale podjełam samodzielną decyzję i ty musisz zrobić to samo. Powodzenia trzymam bardzo mocno kciuki

Dziewczyny jak znosicie upał??? ja dziś kupiłam basen rozporowy i nalałam 2 kubiki wody i leżałam ale obiektywnie jest mi ciężko @bea25ta moczyłaś się ja byłam jak syrenka Ariel haha

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiu nie będzie lekko na Śląsku coraz gorzej będzie ja na jutro wymyśliłam bigos z młodej kapusty na 2 dni a we środę jadę do Łodzi chyba padne ma byc 34-36 także nie wiem jak to będzie.

Jak się czujesz puchniesz??? Bo ja chyba lekko ale woda w basenie zimna także trochę to pomagało

Tyle przepisal mi lekarz. Moze tez ze wzgledu na moja wage, waze 47 kg. Wzrost 148.
Czytalam na innych forach i tez dziewczyny mialy 5 mg, wiec chyba bedzie ok.

Ja ważę 55 kg i wzrost 152 i mam brać encorton 25 mg od owulacji przez 10 dni aż do testu jeśli pozytywny brać nadal jeśli negatywny odstawić i tak do następnego cyklu .

Hej dziewczyny pozdrawiam was serdecznie ja już po wakacjach wczoraj przywitałam Londyn i jruszam jutro do pracy .

A starania zaczynam od owulacji Tz za jakieś 2 tygodnie .

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@Dżoana1234 mi na 7.5 mg się nie udało a na 10 tak choć oczywiście nie wiem czy na 100% to pomogło ale coś tak :)
@kas90 @Porzeczka1234 serdecznie współczuję upałów. Mnie M tak chodził w ciąży klimatyzatorem ze rachunku za prad doliczyc się nie moglam. A ja wracam w re upały do biura, już płakać mi sie chce...

@bertha mi też facelle wyszedł w 8 dpo :) kciuki mocno zacisnięte &&& :*
0

@Porzeczka1234 Dziękuję za odpowiedź. Ja byłam w takiej 'cywilizowanej Azji' więc nie ma obaw o zatrucie czy cokolwiek. Jedynie obawiam się, że z hormonami jest coś nie tak i nie wiem czy to dobrze starać się kiedy cykl był taki dziwny, 26 dni.. Czy to nie za mało aby była prawidłowa druga faza..
Ostatni miał 29 dni i wydaje mi się, że to prawidłowo..Jednak to było po gluckpage.
Ja mam cykle 25-26 dni, a druga fazę mam 13-14 dniowa. Także po prostu szybciej mam owu, a nie ze lutealna faza się skróciła.
Zawsze miałam krótsze cykle z prawego jajnika a dłuższe (ok 31 dniowe) z lewego. Lewy już nie funkcjonuje wiec teraz mam zawsze 25-26 dni.

@bertha cóż to za testy ? Ja zawsze testowałam żółty bobotest moim zdaniem najlepsze nigdy mnie nie zawiodły
Testy z Uk. Dziewczyny które są na forach z uk albo np Holandii je używają i bardzo szybko dziewczynom wychodzą. Tak sobie chciałam je wypróbować :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam cykle 25-26 dni, a druga fazę mam 13-14 dniowa. Także po prostu szybciej mam owu, a nie ze lutealna faza się skróciła.
Zawsze miałam krótsze cykle z prawego jajnika a dłuższe (ok 31 dniowe) z lewego. Lewy już nie funkcjonuje wiec teraz mam zawsze 25-26 dni.

Testy z Uk. Dziewczyny które są na forach z uk albo np Holandii je używają i bardzo szybko dziewczynom wychodzą. Tak sobie chciałam je wypróbować :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tak bardzo dobre testy ! Szybko pokazują i są niezawodne !

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@bertha mocne kciuki za jutrzejsze testowanie - gdyby mi ze lba wyfrunelo :oops:

@Dżoana1234 ja poprę jednak @anetkruczek że dawka 7,5 mg to lecznicza ale ja ważę dużo więcej i miałam dużo wiekszą dawkę tylko było mi łatwiej bo mi ją przepisał lekarz nie doradzę czy brać więcej czy zostać przy 5 mg ja bym wzieła 10 mg . Ja troszkę lawirowałam z długością brania encortonu ale podjełam samodzielną decyzję i ty musisz zrobić to samo. Powodzenia trzymam bardzo mocno kciuki

Dziewczyny jak znosicie upał??? ja dziś kupiłam basen rozporowy i nalałam 2 kubiki wody i leżałam ale obiektywnie jest mi ciężko @bea25ta moczyłaś się ja byłam jak syrenka Ariel haha

Porzeczko ja dzieki zimnej wodzie w basenie jakos przetrwalam dzien z usmiechem i bez focha. Teraz upaly mi nie straszne. Nie siedze w nim go woda za zimna ,ale stoje i gram w pilke z dzieckiem.

Dzis mam wyjazd na konie. Nie wiem jak panie i konie dadza rade w te upaly te baki je zamecza.

@ovli22 opalilas sie cos w te wakacje??

@Kwiatuszekk23 wiem pamietam kciuki sciskam ,ale wiem z jaka wiadomoscia przylecisz - że bocian wyladował i mlody sie dobrze wgryzł.:D

@bertha mocne kciuki za jutrzejsze testowanie - gdyby mi ze lba wyfrunelo :oops:

Porzeczko ja dzieki zimnej wodzie w basenie jakos przetrwalam dzien z usmiechem i bez focha. Teraz upaly mi nie straszne. Nie siedze w nim go woda za zimna ,ale stoje i gram w pilke z dzieckiem.

Dzis mam wyjazd na konie. Nie wiem jak panie i konie dadza rade w te upaly te baki je zamecza.

@ovli22 opalilas sie cos w te wakacje??

@Kwiatuszekk23 wiem pamietam kciuki sciskam ,ale wiem z jaka wiadomoscia przylecisz - że bocian wyladował i mlody sie dobrze wgryzł.:D
@bea25ta ty juz wiesz ze młody? Ja sądzę że będzie psioszka :D i oczywiście @Kwiatuszekk23 tez mocno trzymam kciuki i zdrowsze odmowie (bo jeszcze się wyleguje)
@bertha kciuki!!!
Leżę z moimi małymi chłopcami, ostatni taki mój poranek... ehhh nawet nie pytajcie co czuje :(

reklama
Do góry