reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Dżoana1234 ja poprę jednak @anetkruczek że dawka 7,5 mg to lecznicza ale ja ważę dużo więcej i miałam dużo wiekszą dawkę tylko było mi łatwiej bo mi ją przepisał lekarz nie doradzę czy brać więcej czy zostać przy 5 mg ja bym wzieła 10 mg . Ja troszkę lawirowałam z długością brania encortonu ale podjełam samodzielną decyzję i ty musisz zrobić to samo. Powodzenia trzymam bardzo mocno kciuki

Dziewczyny jak znosicie upał??? ja dziś kupiłam basen rozporowy i nalałam 2 kubiki wody i leżałam ale obiektywnie jest mi ciężko @bea25ta moczyłaś się ja byłam jak syrenka Ariel haha

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiu nie będzie lekko na Śląsku coraz gorzej będzie ja na jutro wymyśliłam bigos z młodej kapusty na 2 dni a we środę jadę do Łodzi chyba padne ma byc 34-36 także nie wiem jak to będzie.

Jak się czujesz puchniesz??? Bo ja chyba lekko ale woda w basenie zimna także trochę to pomagało

Tyle przepisal mi lekarz. Moze tez ze wzgledu na moja wage, waze 47 kg. Wzrost 148.
Czytalam na innych forach i tez dziewczyny mialy 5 mg, wiec chyba bedzie ok.

Ja ważę 55 kg i wzrost 152 i mam brać encorton 25 mg od owulacji przez 10 dni aż do testu jeśli pozytywny brać nadal jeśli negatywny odstawić i tak do następnego cyklu .

Hej dziewczyny pozdrawiam was serdecznie ja już po wakacjach wczoraj przywitałam Londyn i jruszam jutro do pracy .

A starania zaczynam od owulacji Tz za jakieś 2 tygodnie .

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@Dżoana1234 mi na 7.5 mg się nie udało a na 10 tak choć oczywiście nie wiem czy na 100% to pomogło ale coś tak :)
@kas90 @Porzeczka1234 serdecznie współczuję upałów. Mnie M tak chodził w ciąży klimatyzatorem ze rachunku za prad doliczyc się nie moglam. A ja wracam w re upały do biura, już płakać mi sie chce...

@bertha mi też facelle wyszedł w 8 dpo :) kciuki mocno zacisnięte &&& :*
0

@Porzeczka1234 Dziękuję za odpowiedź. Ja byłam w takiej 'cywilizowanej Azji' więc nie ma obaw o zatrucie czy cokolwiek. Jedynie obawiam się, że z hormonami jest coś nie tak i nie wiem czy to dobrze starać się kiedy cykl był taki dziwny, 26 dni.. Czy to nie za mało aby była prawidłowa druga faza..
Ostatni miał 29 dni i wydaje mi się, że to prawidłowo..Jednak to było po gluckpage.
Ja mam cykle 25-26 dni, a druga fazę mam 13-14 dniowa. Także po prostu szybciej mam owu, a nie ze lutealna faza się skróciła.
Zawsze miałam krótsze cykle z prawego jajnika a dłuższe (ok 31 dniowe) z lewego. Lewy już nie funkcjonuje wiec teraz mam zawsze 25-26 dni.

@bertha cóż to za testy ? Ja zawsze testowałam żółty bobotest moim zdaniem najlepsze nigdy mnie nie zawiodły
Testy z Uk. Dziewczyny które są na forach z uk albo np Holandii je używają i bardzo szybko dziewczynom wychodzą. Tak sobie chciałam je wypróbować :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam cykle 25-26 dni, a druga fazę mam 13-14 dniowa. Także po prostu szybciej mam owu, a nie ze lutealna faza się skróciła.
Zawsze miałam krótsze cykle z prawego jajnika a dłuższe (ok 31 dniowe) z lewego. Lewy już nie funkcjonuje wiec teraz mam zawsze 25-26 dni.

Testy z Uk. Dziewczyny które są na forach z uk albo np Holandii je używają i bardzo szybko dziewczynom wychodzą. Tak sobie chciałam je wypróbować :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tak bardzo dobre testy ! Szybko pokazują i są niezawodne !

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@bertha mocne kciuki za jutrzejsze testowanie - gdyby mi ze lba wyfrunelo :oops:

@Dżoana1234 ja poprę jednak @anetkruczek że dawka 7,5 mg to lecznicza ale ja ważę dużo więcej i miałam dużo wiekszą dawkę tylko było mi łatwiej bo mi ją przepisał lekarz nie doradzę czy brać więcej czy zostać przy 5 mg ja bym wzieła 10 mg . Ja troszkę lawirowałam z długością brania encortonu ale podjełam samodzielną decyzję i ty musisz zrobić to samo. Powodzenia trzymam bardzo mocno kciuki

Dziewczyny jak znosicie upał??? ja dziś kupiłam basen rozporowy i nalałam 2 kubiki wody i leżałam ale obiektywnie jest mi ciężko @bea25ta moczyłaś się ja byłam jak syrenka Ariel haha

Porzeczko ja dzieki zimnej wodzie w basenie jakos przetrwalam dzien z usmiechem i bez focha. Teraz upaly mi nie straszne. Nie siedze w nim go woda za zimna ,ale stoje i gram w pilke z dzieckiem.

Dzis mam wyjazd na konie. Nie wiem jak panie i konie dadza rade w te upaly te baki je zamecza.

@ovli22 opalilas sie cos w te wakacje??

@Kwiatuszekk23 wiem pamietam kciuki sciskam ,ale wiem z jaka wiadomoscia przylecisz - że bocian wyladował i mlody sie dobrze wgryzł.:D

@bertha mocne kciuki za jutrzejsze testowanie - gdyby mi ze lba wyfrunelo :oops:

Porzeczko ja dzieki zimnej wodzie w basenie jakos przetrwalam dzien z usmiechem i bez focha. Teraz upaly mi nie straszne. Nie siedze w nim go woda za zimna ,ale stoje i gram w pilke z dzieckiem.

Dzis mam wyjazd na konie. Nie wiem jak panie i konie dadza rade w te upaly te baki je zamecza.

@ovli22 opalilas sie cos w te wakacje??

@Kwiatuszekk23 wiem pamietam kciuki sciskam ,ale wiem z jaka wiadomoscia przylecisz - że bocian wyladował i mlody sie dobrze wgryzł.:D
@bea25ta ty juz wiesz ze młody? Ja sądzę że będzie psioszka :D i oczywiście @Kwiatuszekk23 tez mocno trzymam kciuki i zdrowsze odmowie (bo jeszcze się wyleguje)
@bertha kciuki!!!
Leżę z moimi małymi chłopcami, ostatni taki mój poranek... ehhh nawet nie pytajcie co czuje :(

reklama
Do góry