reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Własnie @dżoł daj znać co tam u Was ??? :*

Dziewczyny mam tylko te testy z allegro i jeden facelle 25 ale zastanawiam się żeby w rossmanie kupić test 10tke albo ten check & go albo pinkt test , który czulszy ? macie doświadczenie ?

U mnie bobotest 25 pokazał ciemniejszą kreskę niż czulszy pink test10

@dżoł bardzo mi przykro :( Ty miałaś robioną drożność jajowodów?

@matulkaa, byłam, ale jeszcze jak nie byłam jej pacjentką. Tzn zaraz po drugim poronieniu szukałam lekarza, usłyszałam o niej od innego lekarza i pojechałam (normalnie nie mogłam czekać w tych kolejkach do lekarzy, bo bym oszalała, musiałam działać). Na necie obczaiłam jak wygląda i jej szukałam po nazwisku i wyglądzie:p Zapytałam czy nas przyjmie na konsultację. Zdziwiła się, ale kazała poczekać z 30 min i wzięła nas do sali (jakby wykładowej nie gabinetu, także nie byłam badana) i ZA DARMO udzieliła konsultacji. Tam trzeba wyjechać na 3 piętro, skręcić w prawo i jeszcze raz w prawo. Ona jest codziennie oprócz wtorków 8-13

dziekuje za miłe słowa ;*
zanim znikne w krzakach chcialam Was zapytac o kilka rzeczy:
wczoraj dostalam wyniki wymazu i wyszla mi "candida albicans" (podobno moze byc przyczyna poronien), dzis dzwonilam do gina, przepisal mi tabl. i globulki i zostawil dla mnie recepte w klinice bo idzie na urlop, zapomnialam go dopytac kiedy zaczac brac ? czy od razu czy poczekac i po krwiawieniu ? jak myslicie?
i druga sprawa: po kuracji mam zrobic znowu wymaz, zapomnialam zapytac ile trzeba odczekac od zakonczenia antybiotyku ? tydzien starczy?
No i oczywiscie zanim sie nie wylecze nie moge zrobic hsg, myslicie ze jest cos takiego jak "przeterminowanie" skierowania ? mialam je wystawione ok. tydzien temu, a co najmniej z miesiac obsuwy bede miec, bo jakby sie teraz nie udalo to mialam isc na droznosc po najblizszym okresie.

@dżoł zadzwoń do szpitala i umów się Kochana, wtedy chyba skierowanie nie przepadnie, zaznacz im może żeby napisali sobie datę ze skieorwania. Tulę Cię mocno [emoji8]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@dzol jak sie umowisz to skierwanje sie nie przeterminuje,musi byc wazne w momencie umawiania.

Z reszta nie pomoge [emoji17]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

ale jak mam sie umowic jak nie wiem kiedy sie wylecze ? w ciemno date okresu mam podac a pozniej przekladac?

@roxi nie ma @ jest szansa.

@susana dziekuhe za odpowiedz. A co u wS slychac. Jak ksiezniczka sie ma?

@bertha wciaz za ciebie zaciskam kciuki. Mam nadzieje ze w koncu wszystko sie u was wyklaruje i bedziecie mogli zaczac stymulacje

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuje :* póki co jeszcze miesiąc w plecy chyba bo miałam naiwna nadzieje ze uda się po antybiotyku zrobić biopsje endometrium jeszcze w tym cyklu ale chyba muszę odczekać chwile dużej niż 3 dni..

Stwierdziliśmy z M ze musimy w takim razie wbrew wszystkim zajść naturalnie w lipcu i koniec! :)
W kalendarzu M ma już wpisane kiedy bobosexy, żeby nie było wymówek ;)

Dzol, strasznie mi przykro :(
Globulki zaczęłabym brać od razu i przerwała na czas krwawienia. Myśle ze tydzień wystarczy ale nie jestem pewna.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@dzol, candida nie powoduje poronien. Ja z candida zaszlam w ciaze. Moze wywolac skurcze, ktore spowoduja poronienie, ale sama z siebie nie jest bezposrednio zagrozeniem. Jesli masz globulki dopochwowe, to przerywa sie na czas @, albo zaczyna po. Trzeba odczekac 7 do 14 dni zeby zrobic posiew kontrolny, w przeciwnym razie wynik moze byc zafalszowany. Masz skierowanie, zrob jak mowia dziewczyny. Zadzwon i umow sie nie w tym, a w nastepnym tygodniu. Powiedz jaka masz sytuacje, oni to uwzglednia. Kochana, bardzo mi przykro. Mialam nadzieje...tule, jestem z Toba. Jakby co pisz na priv. Tule mocno [emoji22][emoji8][emoji22]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry