reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny czy ktoś moż mnie uświadomić co to jest test limfocyttotoksyczny - LTC i czemu on służy??? i czy któras z Was brała leki immunosupresyjne?????

Ja właśnie mam cykle bardzo regularne 30 dniowe, zawsze mam owulacje bo hormonalnie jestem dość wydolna jak to powiedział doktor P i właśnie sama nie wiem w sumie po co mi to zapisał żeby tak na 100% się zabezpieczyć na ten maj czy o co chodzi.....
Ale skoro przy tym jest możliwość bliźniaków to chyba zaryzykuję hihihi :D
Bo zawsze mówiłam że chcę trójkę, mam jedną dziewczynę teraz spróbuję donosić kolejną ciążę ale już o trzeciej to nawet nie myślę tak strach mnie zjada :( a tak było by dwa w jednym :D Bardzo dziękuję za informacje :)

Tak są nawet spore szanse na pięcioraczki ;) ha ha także uważaj !!

Ja tez zawsze chciałam bliźniaki ale w mojej sytuacji to chyba bardzo ryzykowne mam ta macice nieszczęsną i miałam przegrodę także nie wiem jak to będzie !
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczynki! :)

Trochę mnie znowu nie było, bo pojechaliśmy spontanicznie na wakacje do Turcji, taki last... ale już wróciliśmy, praca i te sprawy i nadrabiam zaległości! :*

@kas90 - gratuluję dobrych wyników! pięknie :) słodki też ten Twój brzusio!
@funia26 - ściskam, ja też z okresem w turcji... Niemniej starań na razie i tak nie możemy podejmować.
@bea25ta - wiedziałam, że z cudowną wiadomością foczusi chodzi właśnie o Ciebie!!!!!!!!!!!!!! <3 aż musiałam post edytować w trakcie pisania :) ja również przeżyłam taką cudowną nowinę... aczkolwiek niestety u mnie nie trwała ona długo... po tygodniu ciąża obumarła :( ale wierze i wiem, że u Was będzie zupełnie inaczej!!! :*
@susana - cudowne informacje!
@melania86 - gratuluję :)
@czarna_mala - trzymam kciuki za Ciebie, kochana!

Z nowinek u mnie, dziś pobrałam wyniki z badania genu MTHFR...
Wyszedł mi wynik dodatni z: Mutacja genu MTHFR A1298C (w układzie heterozygotycznym)
ujemny
z: MTHFR C677T

Możecie mi coś więcej od siebie z doświadczeń napisać odnośnie tego MTHFR A1298C ? Nie wiem czy przypadkiem @Destina lub @kas90 nie miała tego?
Co się na to bierze? Czy te metylowane witaminy czy jakieś sterydy?

Czy jeśli chcemy starać się jakoś pod koniec lata brać już witaminy, kwas itd?
Teraz biorę tylko euthyrox, wit. D3, selen i mam brać przez 2 miesiące prewenit na zbicie homocysteiny.

8 maja, w poniedziałek, idziemy na badanie kariotypów... boję się.
Ja mam dokładnie tą samą mutację genu. Biorę B metylowane:) i kontroluję homocysteinę:) tzn powinnam.
Tyle co na tą mutację:)
@mała79 test się robi po o by wiedzieć czy się szczepić czy nie:) w pakiecie z MLR to się robi.
Ale więcej pewnie ktoś inny się rozpisze. mi test wyszedł ujemny a mlr 23,9%. Tyle pamiętam.

Dziewczyny czy ktoś moż mnie uświadomić co to jest test limfocyttotoksyczny - LTC i czemu on służy??? i czy któras z Was brała leki immunosupresyjne?????
Ja go robilam, ale wyszedł nam dobry, więc nie wiem o co chodzi niestety.

@Marthi, ja mam obie mutacje. Witaminy metylowe 3 mies przed staraniami. Zbadaj tez homocysteinę. Ja tez mam acard i clexane, ale ponoc ta mutacja C jest gorsza

Kurde nie jestem dr queen ale wg moich przemyśleń, miałam przegrode na 3/4 długości i wtedy dziecku było ciasno i roniłam co przy dwóch to byłaby znacznie szybciej zakończona. Nie wszystkie przegrody mają tą samą długość czy grubość i jedne mogą być bardziej a inne mniej elastyczne.Moja nie była wcale rozciągliwa i przez to 2 pogrzeby. Teraz przegrody nie mam ,ale cesarkę ,usunięta przegrodę, kilka poronień i nie ryzykowałabym bliźniaków ze strachu.Wolę 1 zdrowe niż...same wiecie.

bea25ta powiem Ci że masz świętą rację! też może być tylko albo i aż jeszcze jedno :) bo i tak jestem szczęściarą obdarzoną córeczką która jest moim oczkiem w głowie od kiedy zobaczyłam II kreski na teście 13 lipca 2013 roku :D

@burczuś - dziękuję za odpowiedź.
Z tych metylowanych jakie bieżesz, B2, B6, B12? Czy coś jeszcze?
Jakie dokładnie suplementy polecasz? Te metyle bierze się non stop czy tylko w okresie starań i ciąży?
Ta mutacja to w ogóle coś poważnego? W necie jest wiele artykułów, ale nie wiem czy mam się czym martwić...

@kas90 - właśnie wyczytałam, że ta mutacja druga (którą mam ujemną) jest nieco gorsza... Ta moja niby prowadzi do zatorów i zakrzepic.
Homocysteinę badałam, miałam ok. 10 przy normie 10. Biorę teraz ten Prewenit (zalecony przez hematologa) na jej zbicie, mam brać przez 2 miesiące i mówiła, że ładnie to mi zbije. Pytanie, co dalej. :|
Jak Twoje samopoczucie Kasiu?

reklama
@burczuś - dziękuję za odpowiedź.
Z tych metylowanych jakie bieżesz, B2, B6, B12? Czy coś jeszcze?
Jakie dokładnie suplementy polecasz? Te metyle bierze się non stop czy tylko w okresie starań i ciąży?
Ta mutacja to w ogóle coś poważnego? W necie jest wiele artykułów, ale nie wiem czy mam się czym martwić...

@kas90 - właśnie wyczytałam, że ta mutacja druga (którą mam ujemną) jest nieco gorsza... Ta moja niby prowadzi do zatorów i zakrzepic.
Homocysteinę badałam, miałam ok. 10 przy normie 10. Biorę teraz ten Prewenit (zalecony przez hematologa) na jej zbicie, mam brać przez 2 miesiące i mówiła, że ładnie to mi zbije. Pytanie, co dalej. :|
Jak Twoje samopoczucie Kasiu?
Biorę b9-kwas foliowy, b6 i b12:)
Ta mutacja jest powiązana z homocysteiną, z nadkrzepliwością. Nie bagatelizujemy tego:)
A biorę przed staraniami i w trakcie-biorę już pół roku.
Zamawiam przez Iherb- Link do: Jarrow Formulas, Methyl Folate, 400 mcg, 60 Capsules.
i Link do: Jarrow Formulas, B-Right, 100 Veggie Caps

Do góry