reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Misiejek brałam kwas foliowy 15mg, ale w sumie dopiero z 2 tyg od pozytywnego testu, także może za krótko było. Teraz też biorę wit D3, B6, B12, euthyrox, femibion, prewentit intensiv- wcześniej tego nie brałam, ale czy to ma jakieś większe znaczenie? Nie mam pojęcia...
Jeden z lekarzy też kazał mi brać przed staraniami steryd 4mg, ale boję się, że to wciąż będzie za mało;/
A jak długo czeka się na wizytę u Jerzak? ile kasuje za wizytę? w jakie dni przyjmuje?
Zastanawiam się czy faktycznie nie zrobić tak jak Ty, czyli i Jerzak i Malina, może i mnie też poprowadzą do sukcesu;)

reklama
Alokin jerzak na mutacje zleca 1xb12, 3xb6 dziennie. nic nie wspominała o metylowanej, jedynie ten femibion kazała dorzucić.

Apolinko tylko od razu mówie że jest haczyk przyleczeniu jednoczesnym u jerzak i maliny, jesli wyjdzie Ci podwyższona insulina i jerzakowa zaleci branie glucophage , to według niej nie można jednocześnie brać już sterydu,:-(, wiec najlepiej od razu sie zastanowić nad tym jaka droge w razie czego wybierzesz.
Ja nie wiedziałam że te leki sie wykluczaja, i brałam jednoczesnie, całe szczeście, nic sie nie stało, ale stracha miałam niezłego:-(
Na Twoim miejscu przed wizytą zrobiłabym ta insulinę, badanie taniutkie chyba 25, wynik na drugi dzień..
a co do wizyt, to długo sie nie czeka, czasami proponowała nawet za kilka dni, przyjmuje raczej w godzinach porannych,
generalnie to zależy od ilosci pacjentek, ale z wyprzedzeniem na popołudnie nie zapisuja, bo przeciez pani profesor nie bedzie czekac w pustym gabinecie na pacjentki..:sorry2:

Alokin ja biorę B12 do tej pory tylko teraz w sumie co 2 dzień, tak jak B6. U mnie jest taka kwestia że jestem wegetarianką a B12 może mi tylko pomóc ewentualnie uzupełnić niedobory. Myślę że na bank nie zaszkodzi. Ja teraz zamiast wit. D biorę Vitrum Calcium C czyli wapń, wit. C i D w jednym (Malina mi polecił) własnie na układ kostny maluszka i mój. Tak mi teraz rosną paznokcie że hej, w życiu takich nie miałam:-)

Misiejek dzięki za info-a masz ten zestaw brać do końca?
Enya mnie również ją zapisał ale ja biorę bez D bo mam od endokrynologa w kroplach zaleconą dawkę aż 2500 więc co za dużo to nie zdrowo :-)

Ostatnia edycja:
No ja się w ogóle nie wychylam na słońce-może i pomaga na niedobór wit D ale zabiera kwas foliowy z organizmu więc wolę ją pobierać niż siedzieć na słońcu.

Za dużo negatywów ma sprzedawca-staram się unikać z większą ilością bo nie lubię się denerwować jak coś jest nie tak.

Ostatnia edycja:
Alokin czytałam gdzieś, że można w ciąży nawet brać zastrzyki z B12 więc ta informacja z linku to chyba tylko dla ostrożności producenta... Znasz już płęć maluszka? Z naszej forumowej arytmetyki przypada Ci chyba dziewczynka;-)
Misiejku dziękuję za informacje, zadzwoniłam i miła Pani dopowiedziała mi resztę brakujących info. Czy poza opinią Jerzakowej miałaś jakieś info że glucko i encotronu w ciąży nie powinno się łączyć? Rzeczywiście planuję połączenie Maliny z Jerzakową, cóż innego pozostaje:no:

GosiaS35 no mam taką nadzieję że krzywdy nam nie zrobię .
Niestety jeszcze nie wiem -moja gin ma kiepski sprzęt więc prawdopodobnie na połówkowym się dowiem chodź przed mam jeszcze u siebie 2 wizyty więc kto wie :-)
Nie ma szans na dziewczynkę-na 99,9 będzie chłopak :-)

reklama
Alokin w sumie ja się nawet nie przyglądałam opiniom tylko ucieszyłam sie że można kupić dużo w jednym sklepie, ale masz rację - coś podejrzany sprzedawca chociaż zauważyłam że dublują mu się negatywne opinie - jeden komentarz negatywny ten sam jest aż 11 razy. Mam dużo czasu wiec poszukam kogoś innego:)
A dlaczego piszesz że nie masz szans na dziewczynkę?? Przeczucia jakieś?? :-) U mnie się nie sprawdziły wiec wiesz....

Do góry