reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Alokin a enocrton Malina odstawił Ci w 16 tyg, czy nadal bierzesz np. ze względu na podwyższoną aktywnosć NK?
chociaz ja tak do konca w te wyniki Nk z łodzi nie wierze, tez mi wyszła bardzo wysoka aktywność, a jak powtarzałam w instytucie immunologii w wawie , juz była super.
Chodzi mi jednak po głowie , żeby lada dzień powtórzyc badania, zobaczyc, jak te NK zachowują sie w ciaży i czy coś spadły po tym encortonie.
Ja tam też nie widzę sensu robienie tych badań po 20 tyg, no moze z wyjatkiem tej aktywnosci, a tak to heparyne i tak chyba dawkuje sie na podstawie d-dimerów , aptt , fibrygenu czy jak tam sie to nazywa...

a Kubuś imie śliczne, u mnie przyjaciółka tak synka nazwała , wiec tez już nie chciałam wchodzić w paradę.
U nas chyba jednak Jasiek zostanie :) , a dla dziewczynki zawsze marzyło mi sie Jagoda :), niestety moj luby był mega przeciwny:wściekła/y:

Enya Basia super, jeszcze jak masz fajne wspomnienie teściowej , to tym bardziej.
Co d insuliny, to niestety jerzak , mi akurat o skutkach za dużo nie mówiła :(, tylko tyle że podwyższona pluc pco jak najbardziej moze prowadzić do poronien, a późniejszym okresie ciąży do cukrzycy ciążowej.

Madzia czekamy z niecierpliwością, a może jednak beda dwie kreski wymarzone :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Czytam Was codziennie.Trzymam kciuki za każdą z Was.
Ja narazie biorę leki i czekam aż kolejny raz przez przypadek mi wyjdzie dzidziuś.
Enyo wszystkie Basie to lobuziary :-) Imię fajne.Co do insuliny i Jerzak to tak jak Misiejek napisał ona nic o tym nie mówi. Mimo tego że moja jest w porządku mam zleceną dietę bez weglowodanow igluckophage.Wg niej PCo wiąże się z ryzykiem cukrzycy.

misiejek encorton mam brać jeszcze przez 2 tyg a co do nk to Malina je tylko sprawdza w teście IMK czy CBA a osobnej aktywności już nie sprawdza więc nie wiem jak to wygląda chodź wydaje mi się że na tym etapie to nie ma znaczenia. W klinice też mi mówili że tu chodzi o te pierwsze 12tyg.

Ja myślę o wyszywaniu haftem krzyżykowym ale mulina jest bardzo droga...No ale chyba nie będę miała wyjścia i się tym zajmę;-) Po wypłacie muszę się wybrać do drogerii a nie mam daleko i może coś wyhaftuję na ścianę mojego przyszłego mieszkanka:-D

Oleńko hehehe raczej Ci się pomyliło z kimś innym bo ja talentu w rękach nie mam żadnego i strony też nie mam:eek:

Pytam Was o tą insulinę bo moja znajoma z innego forum szuka przyczyny choroby swojej córki ( problem dotyczy mózgu dziecka) i gdzieś doczytała że to może od tego. A nikt jej właśnie nie leczył przed ciążą a w trakcie miała cukrzycę ciążową.

Ostatnia edycja:
Olenko to ja podalam to moja bratowa robi. Dla moich dziewczyn zrobila te miski.

Enya ja z all wszystko zamawiam duzo taniej niz stacjonarne sklepy.
Mysmy dzis byly u okulisty wzrok dobry. Ale jak zobaczylam jak wyglada to badanie to mi sie nogi ugiely a mnie malo co zdziwi w medycynie.

TRUSKAWECZKO ?????????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kaira moja Ala miała to badanie bo jak tak nie płakała dałam się przekonać mamie że może ma niedrożne kanaliki łzowe. Miała wtedy 2-3 miesiące. No makabra - okulistka dłubała jej jakimś szpikulcem w oku. Później już nie patrzyłam chociaż trzymałam Alę za nogi a pielęgniarka za główkę.

Ale jaja, weszłam na portal NFZ i zaciekawiło mnie dlaczego za 2 dni pobytu w Kielcach szpital ściągnął za mnie tyle samo co ten w Łodzi za pobyt 7-dniowy. No i co się okazało?? Powpisywali mi że miałam jakieś wkłucie centralne, podawane jakieś elektrolity a ja nawet wenflonu nie miałam hehee. No i niby miałam opiekę położnej, chyba tą wariatkę z którą byłam w pokoju (pisałam Wam że ją odwieźli rano do psychiatryka). Ale wyciągają...

No właśnie Truskaweczko, gdzie jesteś??? Mam ogromną nadzieję że to milczenie oznacza same dobre rzeczy:-)

Ogólnie mase Dziewczyn nam "poginęło i martwię się :no:, Truskawka, Gogać, Guenevere, nasze ciężarne Balina , Meliska, Lori..
pewnie dużo jeszcze przeoczyłam:-(
hale Kochane , odezwijcie się !!!!

Alokin dzięki, a powiedz jak schodzisz z dawki encortonu ?
mi malina, na wytycznych oprócz testów imk i cba, tez aktywność oddzielnie kazał powtarza siak ć, wiec u mnie były by jeszcze większe koszty..
tak czy siak, dla spokoju ducha zrobie te NK, co 3 tyg powtarzam tez te wszystkie na krzepliwość i mam nadzieje że to starczy...

Ja niestety w druga strone, w ogóle nie tyje :(, chociaż nie mam wagi w domu, wiec w ten czwartek w ginka dowiem się czy cokolwiek mi przybyło, bo do tej pory jestem nawet kg do tyłu :-(, pewnie przez to glucophage..

a powiedzcie Kochane, jak Wam brzuszki rosły ???, bo u mnie 17 tydz i tylko małe uwypuklenie poniżej pępka...

reklama
Witam dziewczynki ja juz po urloie:O oj fajnie bylo ale pora wrocic do rzeczywistosci, na szczescie na koniec sierpnia jeszcze jeden urlop sie szykuje:)
Misiejku ja w pierwszej ciazy zaczelam tyc po 20 tyg, łącznie 15 a do 5 miesiaca nie bylo widac zew ciazy jestem;
Alusia ja jak poszlam do Wilczynskiego i mialam APA to powiedzial ze owszem one moga za to odpowiadc ale nie byl pewny sterydu czy mi potrzebny dlategop zlecił IMK i CBA i poniewaz wszystkie interleukiny mam rozjechane znaczy dozo za duze to zalecil encorton od + testu do 10 tyg 20 mg a potem zjezdamu przez kilka dni z dawki przez 10, 5 mg i koniec; i tu moje slowka do katariny ja tez mam rozjecane te interleukiny , tyle ze ja mam wszystko kilka razy powyzej normy oprocz IL-10; a IL-2 chyba 20 razy wieksza!!!!
Ja na razie nadal sie zastanawiam wiec u mnie bez zmian bo poprostu sie boje i tyle; i miewam lepsze i gorsze dni-aktualnie te lepsze:); czas pokaże ;pozdrawiam was dziewczynki, tez sie zastawiam co z reszta bo trzymam kciuki

Do góry