caltha
Fanka BB :)
Cześć
historia moja w skrócie:
- poronienie zatrzymane, ciąża bliźniacza, łyżeczkowanie 9/10tc
- ciąża 36tc cc, IUGR i stan przedrzucawkowy
- poronienie samoistne 8tc
- ciąża pozamaciczna- sama się oczyściła
- teraz 6tc poronienie samoistne- gin nie mógł znaleźć pęcherzyka
Mam zrobione badania genetyczne na proakcelerynę, protrombinę i dwa MTHFR.
Wyszła mi homozygota MTHFR A1298C. Reszta ok.
Czekamy na kariotyp (wynik latem), córka ma translokację zrównoważoną, więc pewnie od któregoś z nas.
Antyfosfolipidowy sprawdzony zaraz po drugim poronieniu- toczeń i dwie klasy ig antykardiolipinowych, wtedy też samo tsh- jak to u nas modne w gabinetach.
Będę szła do gina na kontrolę i chcę żeby dał skierowanie na badania (mam prywatne ubezpieczenie). Chcę na pewno: całą tarczycę, progesteron i zakażenia dróg moczowych i rodnych. Zrobiłam już homocysteine i czekam na wynik. Co jeszcze sugerujecie na już teraz. z badań?
Nie mam zamiaru podchodzić do ivf ani szczepionek. I zdaję sobie sprawę, że przyczyną prawdopodobnie jest ta translokacja i na to już wpływu nie mam, ale chcę wykluczyć inne rzeczy, żeby nie mieć do siebie pretensji.
historia moja w skrócie:
- poronienie zatrzymane, ciąża bliźniacza, łyżeczkowanie 9/10tc
- ciąża 36tc cc, IUGR i stan przedrzucawkowy
- poronienie samoistne 8tc
- ciąża pozamaciczna- sama się oczyściła
- teraz 6tc poronienie samoistne- gin nie mógł znaleźć pęcherzyka
Mam zrobione badania genetyczne na proakcelerynę, protrombinę i dwa MTHFR.
Wyszła mi homozygota MTHFR A1298C. Reszta ok.
Czekamy na kariotyp (wynik latem), córka ma translokację zrównoważoną, więc pewnie od któregoś z nas.
Antyfosfolipidowy sprawdzony zaraz po drugim poronieniu- toczeń i dwie klasy ig antykardiolipinowych, wtedy też samo tsh- jak to u nas modne w gabinetach.
Będę szła do gina na kontrolę i chcę żeby dał skierowanie na badania (mam prywatne ubezpieczenie). Chcę na pewno: całą tarczycę, progesteron i zakażenia dróg moczowych i rodnych. Zrobiłam już homocysteine i czekam na wynik. Co jeszcze sugerujecie na już teraz. z badań?
Nie mam zamiaru podchodzić do ivf ani szczepionek. I zdaję sobie sprawę, że przyczyną prawdopodobnie jest ta translokacja i na to już wpływu nie mam, ale chcę wykluczyć inne rzeczy, żeby nie mieć do siebie pretensji.